ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Διπλή πρόταση στην Πόρτο για τον Κάρμο

Ολυμπιακός: Διπλή πρόταση στην Πόρτο για τον Κάρμο
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσει τον Νταβίντ Κάρμο στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε τον στηλοβάτη στο κέντρο της άμυνας της πειραϊκής ομάδας στο δεύτερο μισό της περιόδου και ήταν εκ των πρωταγωνιστών των Ερυθρόλευκων στην κατάκτηση του Conference League.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ όλους τους βασικούς και εν δυνάμει βασικούς παίκτες που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας τους τελευταίες ημέρες και ποντάρουν πολύ στην παρουσία του υψηλόσωμο άσου. Ο Κάρμο, ο οποίος τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 25 του χρόνια, επιθυμεί την παραμονή του στον Ολυμπιακό και με σύμμαχο τον παίκτη οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία με τους "δράκους".

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει διπλή πρόταση στην Πόρτο. Η πρώτη είναι για την επέκταση του δανεισμού του ποδοσφαιριστή μέχρι το καλοκαίρι του 2025 (με ενοίκιο 1.000.000) και την τοποθέτηση οψιόν αγοράς 12.000.000 ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πορτογαλική ομάδα συναινεί στον δανεισμό και το 1.000.000, αλλά θέλει η οψιόν να είναι υποχρεωτική και να οριστεί στα 14.000.000 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς υπάρχει σημαντική διαφορά.

Η δεύτερη πρόταση των "ερυθρόλευκων" αφορά την αγορά σημαντικού μέρους των δικαιωμάτων του Κάρμο. Δηλαδή, για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός να αγοράσει το 50% του παίκτη για ένα ποσό γύρω στα 7.000.000. Ή να πάρει το 60% προσφέροντας 8.500.000 ευρώ. Αξίζει πάντως να διευκρινιστεί ότι για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των «δράκων» ως προς το δεύτερο σκέλος.

Ο Κάρμο ολοκληρώνει την Τρίτη (11/6) τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Αγκόλα η οποία υποδέχεται το Καμερούν για να τα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 και την Πέμπτη (13/6) αναμένεται να επιστρέψει στην Πορτογαλία. Έτσι, την Παρασκευή (14/6) ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχει συνάντηση, τόσο με τον νέο πρόεδρο της Πόρτο, Αντρέ Βίλας-Βόας όσο και με τον νέο προπονητή Βίτορ Μπρούνο προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Ο Πορτογάλος στόπερ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Πόρτο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των "δράκων", καθώς αποκτήθηκε από την Μπράγκα αντί 20.000.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2022.

Η διοίκηση της Πόρτο θέλει, είτε να τον αξιοποιήσει είτε να τον πουλήσει σε καλή τιμή, ενώ ο παίκτης από την πλευρά του είναι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Και πως να μην είναι άλλωστε, καθώς μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε προπονήσεις στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο και τον Ιανουάριο ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό (έπαιξε σε 20 αγώνες) με τον οποίο κατέκτησε το Conference League. Κατά συνέπεια, όλα θα ξεκαθαρίσουν για τον Πορτογάλο αμυντικό στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ