ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Εννέα φορ για το Νο9

Ολυμπιακός: Εννέα φορ για το Νο9

Το Sport24.gr παρουσιάζει τις εννέα περιπτώσεις επιθετικών, τα ονόματα των οποίων συνδέθηκαν ήδη με τον Ολυμπιακό, αναλύοντας τι ισχύει και τι όχι. Από τους Μάρκους Μπεργκ, Έκι Πόνσε μέχρι τους Φιορίν Ντουρμισάι, Φώτη Ιωαννίδη.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού περιμένουν με ανυπομονησία να μάθουν ποιον επιθετικό θα κλείσει η ομάδα με φόντο τη νέα σεζόν. Ασφαλώς και είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά η σχετική προεργασία από τη διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ονόματα που γράφονται για τη θέση του φορ - και όχι μόνο- δίνουν και παίρνουν.

Μόνο τον Μάρτιο ακούστηκαν/γράφτηκαν εννέα περιπτώσεις στράικερ που προτάθηκαν, απασχολούν ή και βρίσκονται στη λίστα των "ερυθρόλευκων" και το Sport24.gr τις καταγράφει μία - μία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η... μπίλια θα κάτσει σε έναν από αυτούς. Άλλωστε ορισμένοι σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να αποτελέσουν βασική επιλογή για τη γραμμή κρούσης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου ενώ κάποιοι είναι άκρως "αλμυροί"

Ο Ολυμπιακός βέβαια σκοπεύει να αποκτήσει στράικερ που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα, που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στα τελειώματα των φάσεων, έμπειρο - προσωπικότητα - με καλό βιογραφικό. Το "πακέτο" δηλαδή που σε αρκετές στιγμές έλειψε από τον φετινό Ολυμπιακό παρά τα 12 γκολ του Χασάν και τα 11 του Γκερέρο σε Super League και Κύπελλο.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι ονόματα έκαναν παρέλαση από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού -μόνο- τον Μάρτιο.

ΙΣΛΑΜ ΣΛΙΜΑΝΙ

Ο 31χρονος Αλγερινός αγωνίζεται στη Φενέρμπαχτσε με τη μορφή δανεισμού όμως, από τη Λέστερ. Ο 30χρονος επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2021 στις "αλεπούδες", αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ, στο Νησί η πρωταθλήτρια Αγγλίας το 2016 (όταν και τον αγόρασε το 2016 αντί 31 εκατ. €) θα επιδιώξει να τον "ξεφορτωθεί". Ο 59 φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα (έχει βάλει και 26 γκολ) είναι βέβαια ακριβή περίπτωση αφού έχει συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές πάνω απο 4 εκατομμύρια.

Στην Τουρκία επιμένουν πως η Φενέρ (πλήρωσε ενοίκιο για ένα χρόνο 1,5 εκατ. €) δεν ενδιαφέρεται να τον κρατήσει και ο ίδιος θέλει να φύγει, εμφανίζοντας τον Ολυμπιακό να παίζει δυνατά αλλά όχι μόνος του. Στην πιάτσα agents πάντως υποστηρίζουν πως το μανατζερικό κανάλι που "κινεί" τον Σλιμανί έχει πολύ καλή σχέση με Νότιγχαμ και Ολυμπιακό!!

Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 10 εκατ. ευρώ και αν ο Ολυμπιακός έμπαινε στη διαδικασία να τον αποκτήσει, πιθανότατα να το έκανε με τη μορφή δανεισμού. Φέτος ο διεθνής φορ, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Νιούκαστλ, μετρά πέντε γκολ σε 25 συμμετοχές. Απο την Πορτογαλία τον ξέρει πολύ καλά και ο Πέδρο Μαρτίνς, στον οποίο λέγεται πως αρέσει πολύ

ΕΣΕΚΙΕΛ ΠΟΝΣΕ

Ο Αργεντινός φορ αγωνίζεται στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα. Είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει η Ένωση όχι μόνο στη γραμμή κρούσης, συνολικά στο ρόστερ της. Έχει αγωνιστεί φέτος σε 36 ματς, έχει σημειώσει 18 γκολ και αποτελεί ελκυστική περίπτωση για πολλές ομάδες, κυρίως ασφαλώς για αυτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Το συμβόλαιό του στους "τζαλορόσι" είναι 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και η ρήτρα αγοράς του απο την ΑΕΚ 7 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μιλάμε δηλαδή για μια φθηνή περίπτωση. Πόσο μάλλον μετά την σούπερ χρονιά που κάνει στην Ελλάδα, με στατιστικά που ομολογουμένως παραπέμπουν σε τοπ σεζόν καριέρας...

Η ΑΕΚ του καλύπτει το μισό συμβόλαιο και το υπόλοιπο η Ρόμα. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε το λάθος ή δεν μπόρεσε να πείσει την πλευρά του Αργεντινού για να τον πάρει σύμμαχο γιατί ενώ έβαλε οψιόν αγοράς του δεν συμφώνησαν στους όρους του δικού του συμβολαίου, για την περίπτωση που πλήρωνε την Ρόμα και την ενεργοποιούσε. Δηλαδή όπως συνέβη με τον Λιβάγια. Το αποτέλεσμα είναι τώρα ο πατέρας του Πόνσε, που λειτουργεί και ως ατζέντης του, να τον προτείνει σε διάφορες ευρωπαικές ομάδες σε Ιταλία, Ποροτγαλία, Αγγλία, Ισπανία αλλά σύμφωνα με την πιάτσα agents και στον... Ολυμπιακό! Γνωρίζοντας προφανώς πως στη Ρόμα δεν μένει.

Στη Ρόμα δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020, άρα είτε θα πρέπει να ανανεώσει ή να πωληθεί. Για να ασχοληθεί με την περίπτωσή του ο Ολυμπιακός, θα πρέπει τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης να είναι σε φυσιολογικό πλαίσιο και φυσικά να μην εμφανιστούν ομάδες που θα προσφέρουν "τρελά" χρήματα στον 22χρονο Αργεντινό επιθετικό.

Με τους "τζαλορόσι" οι "ερυθρόλευκοι" διαχρονικά έχουν πολύ καλή σχέση ενώ τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, σε Ιταλία και Ελλάδα, που θέλουν την Ρόμα να σκέφτεται να προτείνει στον Ολυμπιακό μέσα στα ανταλλάγμνατα για τον Σισέ ή τον Φορτούνη και τον Πόνσε!

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Τον όνομα του Σέρχιο Αραούχο είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οπότε φυσιολογικά επανήλθε και τώρα. Ο 27χρονος Αργεντινός έχει επιστρέψει από το καλοκαίρι στη Λας Πάλμας, με την οποία δένεται με συμβόλαιο έως το 2020. Η ομάδα των Καναρίων Νήσων, σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την Ισπανία, θα πουλήσει τον "Τσίνο" μαζί με άλλα αστέρια της για να μειώσει την ζημιά από την μη άνοδό της στην Πριμέρα. Κάτι που σημαίνει πως δεν ισχύουν τα 10 και plus εκατομμύρια ευρώ που έπαιζαν αφού θα βγει στη βιτρίνα των εκπτώσεων

Την ίδια ώρα ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας έχει σημειώσει 23 γκολ σε 60 συμμετοχές, εμφανίζεται να μην συζητά το ενδεχόμενο να παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα. Θεωρείται πάντως δύσκολο να ασχοληθεί με την περίπτωση του 27χρονου επιθετικού ο Ολυμπιακός. Φέτος με τη Λας Πάλμας στη Segunda Division μετράει 19 συμμετοχές ενώ έχει σημειώσει τρία γκολ. Μάλιστα βρίσκεται από τον προηγούμενο μήνα στα... πιτς, με τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Κι αυτό ακόμη μπορεί να επηρεάσει την τιμή του.

Λεπτομέρεια που μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σημασία: ο Ολυμπιακός έχει καλό δίαυλο επικοινωνίας με την Λας Πάλμας, στην οποία ανήκει και ο Ματέο Γκαρσία. Αργεντινός κι αυτός, όπως ο Αραούχο, που είναι στους στόχους του Ολυμπιακού, με τον Άρη να έχει κάνει πάντως ήδη πρόταση για την αγορά του.

ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ

Ο Ολυμπιακός είχε ψαχτεί διεξοδικά και τον Νοέμβριο για την περίπτωση του Σουηδού, άρα γνωρίζει πολύ καλά όλες τις παραμέτρους, οικονομικές και μη, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να τον ντύσει στα "ερυθρόλευκα". Προ ημερών το όνομα του Σουηδού στράικερ επανήλθε στο προσκήνιο, αλλά η ΠΑΕ έσπευσε να διαψεύσει ότι ασχολείται με την περίπτωση του πρώην φορ του Παναθηναϊκού.

Είναι το μοναδικό όνομα για το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε θέση επισήμως. Όπως και να 'χει, μιλάμε για δαπανηρή περίπτωση αυτή του 32χρονου στράικερ κι ας μένει ελεύθερος από την Αλ Αΐν. Φέτος σε 20 συμμετοχές ο διεθνής φορ έχει πετύχει 12 γκολ. Πέρυσι (2017-2018) σε 29 εμφανίσεις πέτυχε 32 γκολ, ενώ κατά την τετραετή του θητεία στον Παναθηναϊκό έβαλε συνολικά 95 γκολ σε 151 συμμετοχές.

Ανεξάρτητα από την διάψευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (το περασμένο καλοκαίρι είχε διαψεύσει για Σολδάνο, τον οποίο όμως, απέκτησε 6 μήνες αργότερα), ο Μπέργκ εξακολουθεί να έχει πολλούς υποστηρικτές στο κύκλο Μαρινάκη και η υπόθεσή του σύμφωνα με την δική μας ενημέρωση δεν έχει εγκαταλειφθεί. Στην Αλ Αιν "καθαρίζει" χωρίς τα μπόνους 3 εκατ. ευρώ , στην Ευρώπη ξέρει πως αυτά τα λεφτά δεν τα βρίσκει πουθενά κι ας ακούγεται για ενδιαφέρον από την Ολλανδία.

Έχει αγοράσει σπίτι στα νότια προάστια της Αθήνας, η σύζυγός του που παίζει σημαντικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις του λατρεύει τον ήλιο και την ζωή στη χώρα μας και για να πειστεί ο Μάρκους θα ήθελε ένα 3ετες συμβόλαιο. Δεν θα τον διαγράφαμε πάντως ακόμη κι αν ισχύει ο αστικός μύθος του περασμένου Δεκεμβρίου πως ο Μαρτίνς δεν ξετρελαίνεται κιόλας

ΟΥΓΚΟ ΚΑΪΠΕΡΣ

Τις προηγούμενες μέρες ο Ούγκο Κάιπερς έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του. Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, επικαλούμενα τα βελγικά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι ο δεύτερος σκόρερ της περσινής Football League με τον Εργοτέλη είναι κλεισμένος από τον Ολυμπιακό και πως μάλιστα θα δοθεί δανεικός σε κάποιο άλλο κλαμπ (Πανιώνιο;) για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του αφού προέρχεται από αγωνιστική αποχή. Ο ίδιος μίλησε στο Sport24.gr και διέψευσε ότι έχει συμφωνήσει και υπογράψει στους ερυθρόλευκους:

"Δεν έχω υπογράψει, ούτε είπα ποτέ πως υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Εννοείται πως δεν είπα κάτι τέτοιο. Παραφράστηκαν τα λόγια μου, όπως πάντα στην Ελλάδα". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι ο Εργοτέλης είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ για τον Κάιπερς, έχοντας λάβει 350.000 ευρώ, αλλά ο παίκτης αρνήθηκε να υπογράψει στην Ένωση, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να είναι ανενεργός.

ΦΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Φώτης Ιωαννίδης του Λεβαδειακού έχει τσεκαριστεί από τον Ολυμπιακό εδώ και μερικούς μήνες. Από το 24ο Ευαγγέλιο είχατε ενημερωθεί πως οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να τον καπαρώσουν για το καλοκαίρι. "Σύμφωνα, λοιπόν, με μανατζερικές εκτιμήσεις, μπορεί ο Γιάννης Κομπότης να έχει βάλει προτεραιότητα τις... αγορές του εξωτερικού, προσδοκώντας σε περισσότερα έσοδα, μιλώντας ακόμη και ο ίδιος με ατζέντηδες αλλά στο τέλος ο 19χρονος Ιωαννίδης (των συνολικά 20 συμ. και 3 γκολ μέχρι τώρα) θα πάει στον Ολυμπιακό (ακόμη και χωρίς τον Τζόλε, που είναι ο ατζέντης του)" αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Sport24.gr στις 11 Μαρτίου για τον γεννημένο στις 10 Ιανουαρίου 2000 γιό του πρώην στόπερ του Ολυμπιακού.

Ο Ιωαννίδης στον Ολυμπιακό μόνο ως συμπληρωματικός φορ στο ρόστερ θα μπορούσε να παίξει αν και στην ηλίκία του το πιθανόιτερο είναι εφόσον αποκτηθεί απο τους "ερυθρόλευκους" να δοθεί δανεικός. Τον Ιωαννίδη κάνουν σκάουτινγκ βασικά ιταλικές ομάδες (Σαμπντόρια, Αταλάντα) ενώ έχουν ενδιαφερθεί και γερμανικές

ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ

Η περίπτωση του είναι μία από τις πιο πολυπαιγμένες για τον Ολυμπιακό το τελευταίο δίμηνο. Για τον επιθετικό του Πανιωνίου με τις 31 συμμετοχές και τα 11 γκολ, που έφτασε να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας από τον Άγγελο Αναστασιάδη, οι "ερυθρόλευκοι" φέρονται να έχουν αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του από την υπόθεση Μασούρα.

Μένει να φανεί αν το πάρε - δώσε Ολυμπιακού και Πανιωνίου συνεχιστεί και αυτό το καλοκαίρι. Οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις και εκτιμάται πως αν οι Πειραιώτες αποφασίσουν να κινηθούν δυναμικά για τον 22χρονο, τότε θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο Ντουρμισάι κάνει φέτος την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας παίξει παλαιότερα σε Καλλιθέα και Λαμία.

Βέβαια υπάρχουν και πηγές από την πιάτσα agents που θέλουν τον Νίκο Ζαμάνη, διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, να ψάχνεται να "σπρώξει" τον Ντουρμισάι στο εξωτερικό και βασικά στην Αγγλία με ποσό που κυμαίνεται στα 2 με 3 εκατ. €. Στην Ελλάδα ξέρει πως ο Ντουρμισάι δεν πιάνει πάνω από 800 χιλιάρικα...

ΒΙΝΣΕΝΤ ΓΙΑΝΣΕΝ

Διεθνής Ολλανδός, 25 ετών, με προβλήματα τραυματισμών την τελευταία 2ετία. Ο Βινσέντ Γιάνσεν (15 Ιουνίου 1994) έχει γραφτεί ότι απασχολεί τον Ολυμπιακό. Με θητεία σε Τότεναμ, Φενέρμπαχτσε και Άλκμααρ, διαθέτει συμβόλαιο έως το 2020 στην ομάδα του Λονδίνου, από την οποία όμως δεν υπολογίζεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος ο Γιάνσεν έχει παίξει μόνο στην δεύτερη ομάδα της Τότεναμ, παρότι η χρηματιστηριακή αξία του βρίσκεται στα 8 εκατ. και το 2016 της κόστισε για να τον αγοράσει 22 εκατομμύρια. Το συμβόλαιό του είναι πολύ υψηλό, πληρώνεται σε λίρες κάθε εβδομάδα και μόνο με την μορφή του δανεικού και την Τότεναμ να καλύπτει μέρος του θα μπορούσε να έρθει στου Ρέντη. Ανήκει στο ίδιο μανατζερικό γραφείο με τον Μπαντιμπανγκά, που αγωνίστηκε στον Εργοτέλη και στον Αστέρα Τρίπολης

Με την εθνική Ολλανδίας ο Γιάνσεν έχει κάνει 17 συμμετοχές και μετράει επτά γκολ.

ΟΥΜΑΡ ΝΙΑΣ

Και δεύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή από την Premier League έχει εμπλακεί στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ο Ελ Χατζί Μπαγιέ Ουμάρ Νιάς αγωνίζεται φέτος στην Κάρντιφ ως δανεικός από την Έβερτον. Διεθνής Σενεγαλέζος (9 συμμετοχές, 3 γκολ), με 14 συμμετοχές στην φετινή Premier League.

Ο 29χρονος Αφρικανός, με ύψος 1.82, δεσμεύεται στην Έβερτον μέχρι το 2020, έχοντας παίξει παλαιότερα και σε Λοκομοτίβ Μόσχας - Χαλ. Η αξία του φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ ενώ στο ... κάδρο μπαίνει και ο προπονητής του, πρώην του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ