ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έσε και Καμαρά είναι οι x-factors στο οικοδόμημα του Μαρτίνεθ

Ο Σαντιάγκο Έσε
Ο Σαντιάγκο Έσε EUROKINISSI SPORTS

Ο Σαντιάγκο Έσε και ο Μαντί Καμαρά έχουν δέσει πολύ γρήγορα στο κέντρο του Ολυμπιακού, αποτελώντας τους στυλοβάτες του οικοδομήματος του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ήδη από τον πρώτο μήνα των επίσημων υποχρεώσεων.

Ο Σαντιάγκο Έσε και ο Μαντί Καμαρά είναι κομβικοί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και κάνουν τη διαφορά με την απόδοσή τους. Είναι κοινώς αποδεκτό άλλωστε πως με αυτούς τους δύο στην ενδεκάδα, οι ερυθρόλευκοι είναι άλλη ομάδα.

Το κάταγμα στη μύτη δεν στάθηκε ικανό για να κρατήσει τον Σαντιάγκο Έσε εκτός παιχνιδιού του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Άρη. Άλλος στη θέση του ίσως να το σκεφτόταν δύο φορές και ενδεχομένως να περίμενε να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι. Όχι, όμως, ο σκληροτράχηλος Αργεντινός μέσος, ο οποίος ξεκαθάρισε εξαρχής ότι ήθελε να παίξει εναντίον των "κιτρινόμαυρων".

Ο Έσε είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα

Μόλις η ειδική προστατευτική μάσκα έφτασε στο Ρέντη, ο 21χρονος κεντρικός χαφ ζήτησε από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να τον υπολογίζει για το ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο τελευταίος τον επίλεξε στο αρχικό σχήμα και δικαιώθηκε. Ο Έσε ήταν εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού σε ακόμη ένα παιχνίδι και έχει δείξει με το καλημέρα ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα.

Ο νεαρός μέσος είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, έκλεψε μπάλες, κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες, ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του και βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία φάσεων. Ο Έσε αγωνίζεται μόλις ένα μήνα στον Ολυμπιακό, αλλά η ποιότητα του είναι τέτοια που τον κάνει να ξεχωρίζει στα παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Αργεντινός είχε 62 ενέργειες με την μπάλα στον αγώνα με τον Άρη, τρεις τελικές προσπάθειες, 38/47 πάσες (81%), 17/23 πάσες πάνω από την σέντρα, 9/13 πάσες στην επίθεση, 3/4 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές και εννέα ανακτήσεις.

Ο Καμαρά επέστρεψε πιο ώριμος αγωνιστικά και πνευματικά

Από την άλλη, εξαιρετικός είναι και ο Μαντί Καμαρά. Μάλιστα, ο Αφρικανός αποτελεί σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, καθώς όταν είναι καλά αγωνιστικά, είναι καλοί γενικά οι ερυθρόλευκοι.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ισπανός προπονητής έχει χρησιμοποιήσει τον Καμαρά και στα έντεκα παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας στο πρωτάθλημα και στο Europa League-σκόραρε εναντίον του Ατρόμητου και είχε ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι.

Ο κεντρικός χαφ από τη Γουινέα επέστρεψε στον Ολυμπιακό πιο ώριμος αγωνιστικά και πνευματικά μετά τον ετήσιο δανεισμό του στη Ρόμα. Η θητεία του υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο του έκανε καλό, όπως καλό του κάνουν και οι εντολές του Μαρτίνεθ, ο οποίος παίρνει τον καλύτερο εαυτό μέχρι τώρα από τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Ο Καμαρά βρίσκεται σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση, νιώθει καλά στον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται στις κινήσεις του και στο τρόπο παιχνιδιού του.

Σύμφωνα με την OPTA, ο Αφρικανός μέσος είχε στο ματς με τους "κιτρινόμαυρους" 65 ενέργειες, 42/56 πάσες (75%), 26/38 πάσες πάνω από τη σέντρα, 14/22 στην επίθεση, 6/8 επιτυχημένες μακρινές πάσες και οκτώ ανακτήσεις της μπάλας.

Ο Έσε και ο Καμαρά αποτελούν βασικούς πυλώνες στα σχέδια του Μαρτίνεθ, με τον Ιμπόρα και τον Αλεξανδρόπουλο να προσφέρουν επίσης σημαντικές λύσεις όποτε τους έχει ανάγκη η πειραϊκή ομάδα.

Πλέον, στο μυαλό του Ισπανού κόουτς και των παικτών του Ολυμπιακού είναι πως θα κάνουν το "δύο στα δύο" στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και την Μπάτσκα Τόπολα στο Europa League.

Έτσι ώστε, οι "ερυθρόλευκοι" να εξακολουθήσουν να είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Stoiximan Super League μέχρι τη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος και, παράλληλα, να διατηρήσουν αμείωτες τις ελπίδες τους για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μετά τον Ιανουάριο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ