ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Γκρόνινγκεν 2-0

Ολυμπιακός-Γκρόνινγκεν 2-0
ντουντου για ηλια

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στο πρώτου φιλικό στην Ελλάδα αλλά προβλημάτισε με την απόδοσή του

Μήτρογλου και Ντουντού βρήκαν για ακόμη μία φορά τον τρόπο να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα και αυτό είναι από τα λίγα θετικά στοιχεία από την πρόβα ενόψει του αγώνα για τα προκριματικά με την Σλόβαν.
Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε και στα δύο ημίχρονα με 4-5-1 παρά τις πολλές αλλαγές δείχνοντας πως αυτό θα είναι το σύστημα που θα παρατάξει την επόμενη εβδομάδα στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι.

Τα γκολ των "ερυθρολεύκων", που είχαν και απόψε σημαντικές ελλείψεις (Γκαλέτι, Μαρέσκα, Τοροσίδη, Ντάρμπισιρ, Στολτίδη), σημείωσαν οι Ντουντού με πέναλτι στο 26ο και Μήτρογλου στο 88ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντουντού πέτυχε το πέμπτο του γκολ, ενώ ο Μήτρογλου το έκτο στα φετινά φιλικά. Από τα στατιστικά ξεχωρίζει επίσης πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει 3 πέναλτι και έχουν απόλυτη ευστοχία κάτι που στερήθηκαν πέρυσι.

Με 4-5-1 η πρόβα για Σλόβαν

Με δεδομένες τις απουσίες των Μαρέσκα, Ντάρμπισιρ, Στολτίδη, Γκαλέτι και Τοροσίδη η ενδεκάδα που θα ξεκινούσε ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν αναμενόμενη. Στην πρόβα για τον προκριματικό με την Σλόβαν ο Γεωργιανός τεχνικός παρέταξε τους νταμπλούχους με σύστημα 4-5-1 και τον Ντιόγκο στην κορυφή.

Ο Νικοπολίδης θα ήταν κάτω από τα δοκάρια όπως πάντα, με τον Ζεβλάκοφ στα δεξιά της άμυνας, τον Ραούλ Μπράβο στα αριστερά και τους Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο. Μπροστά από την άμυνα των ερυθρολεύκων ο Λεντέσμα με τον Ι. Παπαδόπουλο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ντουντού να παίζει πιο μπροστά με περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες.

Την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής πήρε για ακόμη μία φορά ο νεαρός Σοϊλέδης με τον Ζαουάντ Ζαϊρί να παίρνει τη θέση του Γκαλέτι στα δεξιά. Τέλος, στην κορυφή της επίθεση τοποθετήθηκε ο Ντιόγκο παρ ότι ο Μήτρογλου είναι σε εξαιρετική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες.

Πολλά λάθη, πρόβλημα στην ανάπτυξη

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πάρα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή και αυτός είχε σαν αποτέλεσμα την μηδαμινή δημιουργία φάσεων μπροστά στις δύο εστίες. Παρ όλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά μόλις στο 6ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την δύναμη του στις στημένες μπάλες.

Ο Σοϊλέδης που σαν άλλος Τζόρτζεβιτς έχει αναλάβει την εκτέλεση των φάουλ έστειλε με άψογο τρόπο την μπάλα στην καρδιά της Ολλανδικής άμυνας. Εκεί ο Ντουντού πάτησε γερά, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λουτσιάνο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος των πρωταθλητών έδειχνε να είναι από τους πλέον δραστήριους αλλά δεν μπορούσε να διορθώσει τα πολλά προβλήματα του Ολυμπιακού στην ανάπτυξη. Τη δουλειά που θα έκανε ο τραυματίας Μαρέσκα δεν μπορούσε να την κάνει ο Ντουντού και αναπόφευκτα οι ερυθρόλευκοι κόλλησαν επιθετικά.

Η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της κι αυτό δεν δημιουργούσε πρόβλημα μόνο στην σωστή τροφοδότηση του απομονωμένου Ντιόγκο αλλά και στην αμυντική λειτουργιά, αφού οι Ολλανδοι περνούσαν εύκολα το κέντρο. Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν η πίεση στην άμυνα της Γκρόνινγκεν κάτι που ο προπονητής τους έχει ζητήσει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στον πάγκο.

Γκολ από τον συνήθη ύποπτο... Ντουνού με πέναλτι

Μέχρι το 25’ δεν έγινε τίποτα το αξιόλογο στο Φαληρικό γήπεδο εκτός από το γεγονός πως οι φίλοι του Ολυμπιακού τραγουδούσαν δείχνοντας πως τους έλειψε η κερκίδα. Σε εκείνο όμως το χρονικό σημείο ο Ντουντού κέρδισε το πέναλτι μετά από κόρνερ και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση ανοίγοντας το σκορ.

Το πέμπτο τέρμα του Βραζιλιάνου στην φετινή προετοιμασία δεν έφερε όμως τα ανάλογα αποτελέσματα καθώς ο ρυθμός συνέχισε να είναι κακός. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων ήταν δυσαρεστημένος από αυτό που έβλεπε καθώς τίποτα από αυτά που προφανώς είχε ζητήσει δεν γινόταν πράξη στο χορτάρι.

Αλλαγές σε πρόσωπα όχι σε σύστημα

Στην επανάληψη ήταν η ώρα για αλλαγές καθώς τα φιλικά είναι πάνω από όλα παιχνίδια για δοκιμές σε συστήματα και πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε στήσιμο στο γήπεδο αφού κράτησε το 4-5-1 αλλά αγωνίστηκε με επιθετικό τον Μήτρογλου, επιτελικό τον Όσκαρ, αριστερά τον Νικλητσιώτη, αμυντικά χαφ τους Ντουντού, Κατσικογιάννη, τον Λεονάρντο αριστερά πίσω και τον Α. Παπαδόπουλο παρτενέρ του Μέλμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός τους δευτέρου ημιχρόνου είχε λύσει πολλά από τα προβλήματα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου και κυρίως είχε ανεβάσει την ένταση στη μηχανή του. Ο Ζαϊρί επιχείρησε κάποια καλά σουτ έξω από την περιοχή, ο Μητρογλου έκανε αισθητή την παρουσία επιθετικού στην Γερμανική άμυνα (κάτι που δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει ο Ντιόγκο) και ο Ολυμπιακός κατάφερε σε αρκετά σημεία να κλείσει την Γκρόνινγκεν στην περιοχή της.

Στο 88' ο Ολυμπιακός έκανε το σκορ 2-0 όταν ο Λεονάρντο βγήκε στην αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου που μέσα στην περιοχή ανενόχλητος με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έκανε το σκορ 2-0.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Zεβλάκοφ (76΄ Πάντος), Μπράβο (66΄ Λεονάρντο), Α. Παπαδόπουλος (74΄ Κατσικογιάννης), Μέλμπεργκ, Ντουντού (86΄ Βασιλόγιαννης), Λεντέσμα (61΄ Όσκαρ), Γ. Παπαδόπουλος (70΄ Κ. Παπαδόπουλος), Ζαϊρί (76΄ Ντομί), Ντιόγκο (59΄ Μήτρογλου), Σοϊλέδης (54΄ Νικλητσιώτης).






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ