ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δουλειά για τη νέα σεζόν ξεκινάει εν αναμονή εξελίξεων σε πολλά μέτωπα

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Οι "μηχανές" του Ολυμπιακού θα αρχίσουν να δουλεύουν στο φουλ από Δευτέρα (8/7) και η προετοιμασία αναμένεται να φέρει και εξελίξεις σε πολλά ανοιχτά ζητήματα, που αφορούν στον καταρτισμό του ρόστερ.

Πάνω από ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του Conference League. Πλέον, στο ερυθρόλευκο "στρατόπεδο" μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν. Η δουλειά στον Ρέντη θα ξεκινήσει από την Δευτέρα (8/7),

Μέχρι την Τρίτη (9/7) θα έχουν ολοκληρωθεί τα εργομετρικά και στη συνέχεια την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση. Λίγες ημέρες θα μείνουν οι Πειραιώτες στην Ελλάδα, καθώς στις 15 του μήνα θα αναχωρήσουν για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έως τις 27.

Μετά την επιστροφή στη βάση αναμένεται να γίνει ένα μίνι διήμερο ταξίδι στην Ιταλία για δύο φιλικά (Τερνάνα, Ρόμα), ενώ σίγουρα θα δοθεί και φιλικό με την Νότιγχαμ στις 8 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης. Θυμίζουμε το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League εκκινεί στις 17 Αυγούστου.

Εν αναμονή των εξελίξεων για Κααμπί, Κάρμο και άλλους

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων. Ήδη έχει κάνει τις πρώτες του κινήσεις με Στάμενιτς, Ντάνι Γκαρθία και Αναγνωστόπουλο, ενώ με τη νέα του ομάδα θα ενσωματωθεί και ο Κοστίνια, ένας ποδοσφαιριστής που οι ερυθρόλευκοι είχαν κλείσει από τον χειμώνα.

Όσον αφορά στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις πολλά θα εξαρτηθούν από τους παίκτες της περσινής ομάδας, των οποίων το μέλλον δεν έχει ξεκαθαρίσει. Τρανό παράδειγμα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που οι ερυθρόλευκοι χρυσώνουν για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο Μαροκινός στράικερ δέχεται πρέσινγκ από Σαουδική Αραβία, ενώ στο κάδρο και μάλιστα δυνατά βρέθηκε η Φενέρ.

Οι Πειραιώτες δεν θέλουν να αργήσει η διευθέτηση της υπόθεσής του και να κλείσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο Ολυμπιακός ψάχνεται για έναν δεύτερο φορ, ανεξάρτητα από το πώς θα κυλήσει η περίπτωση του Ελ Κααμπί, ωστόσο εάν ο Μαροκινός επιθετικός αποχωρήσει, τότε οι ερυθρόλευκοι θα βγουν στην αγορά για έναν πρωτοκλασάτο στράικερ, για να τον αντικαταστήσει..

Ο Ολυμπιακός πιέζει και για τον Ντάβιντ Κάρμο, ο οποίος σημειωτέον αγωνίστηκε σε φιλικό της Πόρτο απέναντι στην Σανχοανένσε (4-0). Ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο αμυντικό έχει εκφράσει και η Γουλβς, με την record να αποκαλύπτει πως ακόμη δεν έχει κάνει πρόταση. Οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν το πρεσάρισμα, με στόχο να κλείσουν έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή για την άμυνα. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να βγουν στην αγορά.

Εξελίξεις αναμένονται και με τους Κώστα Φορτούνη και Γιώργο Μασούρα, των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν για την ανανέωσή τους. Τέλος, μένει να ξεκαθαρίσει και τι θα συμβεί με άλλους δύο παίκτες που έληξε ο δανεισμός τους, τον Άντρε Όρτα και τον Ντάνιελ Ποντένσε, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τις ομάδες τους, Μπράγκα και Γουλβς αντίστοιχα.

Όλες οι παραπάνω ανοιχτές υποθέσεις θα επηρεάσουν στο μέγιστο και την μεταγραφική στρατηγική του Ολυμπιακού. Πάντως, με την επιστροφή όλων στον Ρέντη και λίγο πριν από την αναχώρηση για την Ολλανδία είναι λογικό πως οι "μηχανές" θα δουλέψουν στο φουλ και έτσι θα λυθούν αρκετά ζητήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ