ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δυναμική επιστροφή του Ρέτσου που ανεβάζει το επίπεδο στην άμυνα

Ο Παναγιώτης Ρέτσος
Ο Παναγιώτης Ρέτσος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρέτσος έχει επιστρέψει δυναμικά, έπειτα από τον τραυματισμό του, και μαζί με τον Κάρμο συνθέτουν ένα υπερπολύτιμο αμυντικό δίδυμο για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην δράση. Οι ερυθρόλευκοι την Κυριακή υποδέχονται τον Λεβαδειακό (16:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στόχος των Πειραιωτών να συνεχίσουν δυναμικά σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το πρόγραμμα μέχρι την επόμενη διακοπή για τις εθνικές ομάδες να είναι ιδιαίτερα βαρύ. Πριν από το διάλειμμα 15 ημερών, οι ερυθρόλευκοι είχαν δείξει πολύ μεγάλη σταθερότητα στην άμυνα.

Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις, με Ατρόμητο, Μπράγκα και Παναθηναϊκό. Η σταθερότητα αυτή οφείλεται εν πολλοίς στην επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου.

Ο 26χρονος αρχηγός του Ολυμπιακού έχασε το ξεκίνημα της σεζόν, εξαιτίας τραυματισμού και επέστρεψε με τη Λιόν στο Groupama Stadium. Από εκεί και πέρα δεν βγήκε ξανά από το βασικό σχήμα, με τον Μεντιλίμπαρ να πατάει στη "χημεία" που έχει με τον Ντάβιντ Κάρμο.

Η εξαιρετική του εμφάνιση στο ντέρμπι των αιωνίων

Στο ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και λειτούργησε δραστικά στην οχύρωση της ερυθρόλευκης άμυνας.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις κορυφαίες επιδόσεις του Παναγιώτη Ρέτσου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Η δυναμική επιστροφή του Ρέτσου που ανεβάζει το επίπεδο στην άμυνα
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Ρέτσου κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Ρέτσος είχε 38 ενέργειες με την μπάλα, οι περισσότερες κάτω από τη μεσαία γραμμή του αγωνιστικού χώρου και ανασταλτικά πήρε άριστα. Έδωσε συνολικά 11 μονομαχίες και κατάφερε να βγει κερδισμένος από τις δέκα, τις περισσότερες από κάθε παίκτη στο παιχνίδι. Μάλιστα ήταν ανίκητος στον αέρα με 7/7 μονομαχίες. Επιπροσθέτως είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχής και ένα τάκλιν.

Με την Μπράγκα επίσης είχε γεμάτη εμφάνιση. Βοήθησε πολύ στο build up με 28/33 μεταβιβάσεις (85%), ενώ ανασταλτικά είχε δύο κλεψίματα και 2/5 μονομαχίες. Κόντρα στον Ατρόμητο, στην 6η αγωνιστική, ήταν εξαιρετικός με 7/10 μονομαχίες, ένα κλέψιμο και 38/48 πάσες (79%).

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον μαχητικό Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Μαζί με τον Ντάβιντ Κάρμο συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο, που χτίζει ένα ισχυρό τείχος προστασίας μπροστά από την εστία του Κωνσταντίνου Τζολάκη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ