ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η ενεργοποίηση του Μασούρα και η υποψηφιότητα των Γιαζίτζι και Μπακούλα

Ο Γιώργος Μασούρας
Ο Γιώργος Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Έτοιμοι οι Τσικίνιο, Μαρτίνς και Γουίλιαν, προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. "Μάχη" για μία θέση, όχι μόνο στην ενδεκάδα, αλλά και στην 20άδα.

"Μάχη" όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά ακόμη και για την 20άδα του Ολυμπιακού δίνουν οι ποδοσφαιριστές στο Ρέντη, καθώς ο Μεντιλίμπαρ τους έχει όλους διαθέσιμους ενόψει του αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό την Κυριακή (20/10) στο
Γεώργιος Καραϊσκάκης" (16:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Ο Τσικίνιο, ο Μαρτίνς και ο Γουίλιαν πήραν μέρος στην προπόνηση, είναι "οκ" από ιατρικής πλευράς και έγκειται πλέον στον Ισπανό τεχνικό να κρίνει αν θα αγωνιστούν και πόσο χρόνο στο παιχνίδι με την ομάδα της Βοιωτίας, καθώς ακολουθεί το σημαντικό ματς με την Μάλμε στη Σουηδία την προσεχή Πέμπτη (24/10) για τη League Phase του Europa League. Όλα δείχνουν ότι ο Τσικίνιο και ο Μαρτίνς θα επιστρέψουν στην ενδεκάδα, ενώ για τον Βραζιλιάνο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη.

Ο Βάσκος κόουτς έχει στη διάθεση του πια 31 ποδοσφαιριστές, που σημαίνει ότι έντεκα εξ΄ αυτών θα πρέπει να "κοπούν" από την 20άδα που θα δηλωθεί για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να μείνουν εκτός και παίκτες που ήταν στο άμεσο ροτέισον ή ακόμη και κάποιος που είχε ξεκινήσει βασικός σε προηγούμενους αγώνες. Βέβαια, τα παιχνίδια είναι πολλά -επτά ματς μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων- οπότε όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν και όλοι θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

Απόλυτα έτοιμος ο Μασούρας

Πλέον, ο Μασούρας είναι απόλυτα έτοιμος, έπαιξε 66' στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και 65' στον αγώνα εναντίον της Ιρλανδίας στο Καραϊσκάκης και είναι στην διακριτική ευχέρεια του Μεντιλίμπαρ, πως θα τον διαχειριστεί. Ο διεθνής επιθετικός απουσίασε για ένα μήνα λόγω τραυματισμού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ενεργοποίηση του. Έχει αγωνιστεί όλα κι όλα μόλις 68 λεπτά συνολικά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και είναι η ώρα να βγει πάλι μπροστά και να προσφέρει βοήθειες στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Μασούρας έπαιξε μόλις ένα δεκάλεπτο ως αλλαγή στον αγώνα με την Μπράγκα, ένα πεντάλεπτο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ένα τέταρτο εναντίον της Λαμίας και από ένα εικοσάλεπτο στα ματς κόντρα στον Βόλο (πέτυχε το δεύτερο γκολ) και στην Καλλιθέα. Λίγος χρόνος για τον έμπειρο επιθετικό ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στα σχεδόν έξι χρόνια που βρίσκεται στους "ερυθρόλευκους" (267 αγώνες, 57 τέρματα, 32 ασίστ).

Ο Γιαζίτζι και ο Μπακούλας

Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ σκέφτεται την ενσωμάτωση του Γιαζίτζι, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Τούρκος κεντρικός μεσοεπιθετικός δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά έχει κάνει καλή δουλειά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Ρέντη και νιώθει έτοιμος για το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό.

Υποψηφιότητα για την αποστολή θέτει και ο Μπακούλας, ο οποίος με όμορφο σουτ ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 το ματς της Εθνικής Ελπίδων στην Κροατία, ενώ είχε τρεις πολύ καλές κάθετες πάσες στον Κούτσια. Ο 19χρονος κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού, ενώ βρισκόταν στις πρώτες επιλογές του Μεντιλίμπαρ στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασία, εντούτοις δεν έχει πάρει ακόμη την ευκαιρία του στα επίσημα ματς με την πρώτη ομάδα.

Προς το παρόν, ο Μπακούλας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα Κ19 των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα όπου σε πέντε αγώνες έχει σκοράρει τέσσερα τέρματα και, μάλιστα, στα τέσσερα τελευταία διαδοχικά παιχνίδια με αντιπάλους τους Παναιτωλικό, Άρη, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ