ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Μαρτίνς απογείωσε τους ερυθρόλευκους για το υπερπολύτιμο διπλό

Ο Ζέλσον Μαρτίνς στο Μάλμε - Ολυμπιακός
Ο Ζέλσον Μαρτίνς στο Μάλμε - Ολυμπιακός ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στη Σουηδία απέναντι στη Μάλμε, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και να είναι από τους κορυφαίους.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν το πολύτιμο διπλό στη Σουηδία. Πρώτον για βαθμολογικούς λόγους, καθώς οι ερυθρόλευκοι μετά το 1-0 επί της Μάλμε, έχουν συγκεντρώσει έξι βαθμούς και έχουν βάλει πλώρη για την οκτάδα της League Phase του Europa League.

Δεύτερον για να επιστρέψει η ηρεμία μετά την γκέλα με τον Λεβαδειακό και να επανέλθει η αυτοπεποίθηση ενόψει της κρίσιμης μάχης με τον Αστέρα AKTOR στην Τρίπολη για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Άλλωστε, παιχνίδια, όπως αυτό κόντρα στη Μάλμε, τού πηγαίνουν. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά και έπαιζαν γρήγορα στην μετάβαση δημιουργώντας κινδύνους.

Ενδεικτικά, οι Πειραιώτες είχαν 20 κλεψίματα κόντρα στη Μάλμε, ενώ είχαν φτάσει τα 23 με την Μπράγκα πριν από λίγες εβδομάδες. Το ρεκόρ στο πρωτάθλημα, όπου έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, είναι 12.

Κομβικός ο Μαρτίνς που επέστρεψε

Κομβικός στη νίκη του Ολυμπιακού ήταν ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε απουσιάσει εξαιτίας ενοχλήσεων με τον Λεβαδειακό. Στο παιχνίδι στη Σουηδία επέστρεψε και απογείωσε μεσοεπιθετικά τους ερυθρόλευκους.

Φυσικά, ξεχωρίζει η ενέργειά του στο γκολ του Ελ Κααμπί στο 30'. Πολύ κάτω από την μεσαία γραμμή άδειασε δύο αντιπάλους του, έκανε το σπριντ ανεβαίνοντας ταχύτατα στο γήπεδο και τροφοδότησε τον Μαροκινό, ο οποίος πλάσαρε για το 1-0 των ερυθρόλευκων.

Ο Μαρτίνς ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Μάλμε, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο επικίνδυνοι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα είχε 63 ενέργειες με την μπάλα, τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των Πειραιωτών, μετά τους Κοστίνια και Έσε.

Το δυνατό του σημείο στο παιχνίδι ήταν οι ντρίμπλες. Κάτι που έγινε φανερό στη φάση του γκολ, ενώ αποτυπώθηκε με επτά στις επτά ντρίμπλες συνολικά στην αναμέτρηση. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να κάνει περισσότερες.

Όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, είχε 22 πετυχημένες μεταβιβάσεις στις 31 συνολικά που δοκίμασε. Επιπλέον είχε τέσσερις τελικές με "αξία" 0.16xG. Σ' ένα από τα σουτ του, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ντάλιν, ο οποίος έμεινε εμβρόντητος.

Ο Μαρτίνς πήρε άριστα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Συνεισέφερε στο υψηλό πρεσάρισμα των ερυθρόλευκων, είχε δύο κλεψίματα και τέσσερα πετυχημένα τάκλιν, γι' ακόμη μία φορά από τις κορυφαίες επιδόσεις του παιχνιδιού.

Με λίγα λόγια, ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε μία γεμάτη εμφάνιση που αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για τον Ολυμπιακό και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ