ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η μεγάλη προσφορά στον Ελ Κααμπί, η Λιόν, η Φενέρμπαχτσε, η Νταμάκ και οι διακοπές στην Ντάχλα

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει νέο συμβόλαιο με διπλασιασμό αποδοχών στον Ελ Κααμπί με σκοπό να πείσει τον Μαροκινό να πει το ναι στη νέα πρόταση των ερυθρόλευκων.

Νέα πρόταση στον Ελ Κααμπί έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός. Όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουν τον Μαροκινό σέντερ φορ ο οποίος έχει δεχθεί δελεαστικές προσφορές από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό συμβόλαιο 1+1 χρόνια. Η πειραϊκή ΠΑΕ έχει δικαίωμα ενεργοποίησης του +1 αφού ο παίκτης συμπλήρωσε τις συμμετοχές (το 75%) και τους στόχους που είχαν τεθεί, αλλά ο τελευταίος από τη μεριά του έχει όρο για buy out με ένα μικρό ποσό για να φύγει. Πρόκειται για περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, όπως λέγεται, που είναι αρκετά μικρό για κάποια ομάδα που θέλει να κάνει δικό της τον Αφρικανό στράικερ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πρότεινε νέο συμβόλαιο στον Ελ Κααμπί και αναμένει από μέρα σε μέρα την απάντησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος επιθετικός είχε πέρυσι ετήσιες αποδοχές 1,25 εκατ. ευρώ. Τώρα, οι "ερυθρόλευκοι" του προσφέρουν 2,3 εκατομμύρια συν μπόνους για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ουσιαστικά, διπλασιάζουν τις ετήσιες αποδοχές του και του προσφέρουν χρήματα που δεν έχουν δώσει σε άλλο σέντερ φορ.

Μάλιστα, την τεράστια αύξηση αποδοχών επιβεβαίωσαν την Δευτέρα (1/7) οι συμπατριώτες του Μαροκινού επιθετικού. Η ιστοσελίδα "Le 360o Sport" σε ρεπορτάζ της έγραψε ότι "ο Ολυμπιακός αντικρούει τα πλάνα της Φενέρμπαχτσε για τον Ελ Κααμπί και δεν πρόκειται να τα παρατήσει εύκολα για τον ποδοσφαιριστή. Ο Ολυμπιακός προσφέρει 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως συν τα μπόνους στον διεθνή ποδοσφαιριστή και πρώτο σκόρερ του UEFA Europa Conference League. Μερικά τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διαρρέουν ότι η Φενέρ προσφέρει συμβόλαιο 2+1 στον Ελ Κααμπί, με ετήσιες αποδοχές 2 εκατ. ευρώ και άλλο ένα εκατομμύριο ως μπόνους υπογραφής".

Ωστόσο μαζί με τη Φενέρ σφήνα προσπαθεί να μπει και η Λιόν, όπως αναφέρουν στη Γαλλία, η οποία του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ξεκάθαρα στον Ελ Κααμπί πόσο πολύ τον θέλει και το ίδιο επιθυμεί και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός έχει εισηγηθεί την παραμονή του Αφρικανού φορ, γι' αυτό και οι ερυθρόλευκοι του προσφέρουν τόσο πολλά χρήματα. Μάλιστα, ο Ισπανός προπονητής κατέκτησε τα δύο σερί ευρωπαϊκά τρόπαια με τη Σεβίλλη (Europa League) και τον Ολυμπιακό (Conference League) έχοντας στην κορυφή της επίθεσης Μαροκινούς ποδοσφαιριστές, τον Εν Νεσίρι και τον Ελ Κααμπί αντίστοιχα.

Έντονο ενδιαφέρον και από Σαουδική Αραβία

Μια και η αναφορά στο φλερτ της Φενέρμπαχτσε με τον Ελ Κααμπί, στην Τουρκία ανέφεραν ότι πρώτος στόχος του Ζοζέ Μουρίνιο είναι ο Γιουσέφ Εν Νεσίρι της Σεβίλλης, δεύτερος ο Οριγκί της Μίλαν και έπεται ο επιθετικός του Ολυμπιακού.

Επίσης, στη γειτονική χώρα υπήρξαν το τελευταίο διήμερο δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Ελ Κααμπί θα ταξίδευε την Δευτέρα (1/7) στην Κωνσταντινούπολη για να κλείσει στη Φενέρμπαχτσε. Ο παίκτης πάντως το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν στην Ντάχλα στη Δυτική Σαχάρα που ανήκει στο Μαρόκο κάνοντας διακοπές και ανέβασε σχετικό ποστ στο προφίλ του στο Instagram.

Σχετικά με τον Εν Νεσίρι και τη Φενέρμπαχτσε, η Σεβίλλη τον κοστολογεί 20 εκατ. ευρώ -τον είχε αποκτήσει από τη Λεγανές αντί 20 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο του 2020- και το συμβόλαιο του λήγει σε ένα χρόνο. Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι η ομάδα της Ανδαλουσίας μπορεί να πέσει στα 15 εκατομμύρια.

Ο Οριγκί από την άλλη, κοστολογείται στα 5 εκατ. ευρώ και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Μίλαν μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Παρεμπιπτόντως, ο Βέλγος επιθετικός αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν ως δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Επιπλέον, έντονο ενδιαφέρον για τον Ελ Κααμπί έχει δείξει η Νταμάκ της Σαουδικής Αραβίας, με τα ρεπορτάζ στη χώρα να κάνουν λόγο για προσφορά 2,5 και άλλα για 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο Ολυμπιακός ακόμη και στην περίπτωση που κρατήσει τον Ελ Κααμπί έχει σκοπό την απόκτηση και δεύτερου σέντερ φορ, καθώς έμειναν ελεύθεροι ο Γιόβετιτς και ο Ελ Αραμπί και ο Ναβάρο επέστρεψε στις προπονήσεις της Πόρτο μαζί με τον Κάρμο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ