ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η πίεση της Πόρτο για Κάρμο που κλήθηκε στην πρώτη προπόνηση, το πρέσινγκ των ερυθρόλευκων και η σφήνα της Φενέρμπαχτσε του Μουρίνιο

Ολυμπιακός: Η πίεση της Πόρτο για Κάρμο που κλήθηκε στην πρώτη προπόνηση, το πρέσινγκ των ερυθρόλευκων και η σφήνα της Φενέρμπαχτσε του Μουρίνιο
INTIME

Εντείνει τις προσπάθειες του ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις των ερυθρόλευκων με την Πόρτο και στην πειραϊκή ομάδα αισιοδοξούν ότι θα φέρουν την υπόθεση στα μέτρα τους.

Δεν πρόκειται πάντως για εύκολη περίπτωση καθώς, πέρα από τη Γουλβς και τη Λέστερ που έκαναν κρούση πρόσφατα στους "δράκους", σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία, ο Κάρμο βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρμπαχτσε του Ζοζέ Μουρίνιο. Μάλιστα, στη γειτονική χώρα, η Φενέρμπαχτσε δεν έχει συνδεθεί μόνο με τον Κάρμο, αλλά και τους Ποντένσε, Ελ Κααμπί και Φορτούνη.

Όπως και να έχει, ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός κλήθηκε να δώσει το "παρών" το πρωί της Δευτέρας (1/7) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Πόρτο, καθώς οι μπλε ξεκινούν την προετοιμασία τους τη νέα περίοδο. Ο ετήσιος δανεισμός του Κάρμο στον Ολυμπιακό έληξε, οπότε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να παρουσιαστεί στην πορτογαλική ομάδα, όπως έκανε πριν από μία εβδομάδα ο Αντρέ Όρτα στην Μπράγκα.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις του Ολυμπιακού με την Πόρτο για τον Κάρμο, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, οι ερυθρόλευκοι προσφέρουν 2 εκατ. ευρώ στην Πόρτο ως ενοίκιο για την επέκταση του δανεισμού του παίκτη για ακόμη ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς ύψους 12 εκατομμυρίων το επόμενο καλοκαίρι, όπως και άλλα 3 εκατ. ευρώ ως μπόνους για την επίτευξη στόχων. Δηλαδή, πρόκειται για μία προσφορά συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ.

Η συζήτηση αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο πλευρών γίνεται κυρίως για την ανανέωση του δανεισμού του Κάρμο με τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω, αλλά το "αγκάθι" είναι πως η Πόρτο επιμένει σε υποχρεωτική οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι αντί 14-15 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση λοιπόν και το κλειδί είναι στον όρο των μπλε για "υποχρεωτική οψιόν αγοράς".

Γι΄ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πόρτο και δεύτερη πρόταση, που αφορά την αγορά του 50% ή του 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Τα χρήματα είναι αρκετά και σε αυτή την περίπτωση, γύρω στα 8-9 εκατ. ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός θα μπορεί να προσδοκά σε υψηλά κέρδη στο μέλλον σε ενδεχόμενη πώληση του Κάρμο, ο οποίος είναι μόλις 24 ετών.

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις της Πόρτο με την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Μικαγίλ Φαγέ συνεχίζονται. Οι "δράκοι" προσφέρουν 5 εκατ. ευρώ στους Καταλανούς για το 50% των δικαιωμάτων του Σενεγαλέζου στόπερ και η ομάδα της Βαρκελώνης ζητάει 15 εκατομμύρια, συν ποσοστό μεταπώλησης. Στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι η Πόρτο θέλει να παραχωρήσει άμεσα στον Κάρμο, προκειμένου να εισπράξει χρήματα και να προχωρήσει στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της.

Παρακάτω τo ποστ με τη λίστα των ποδοσφαιριστών που έδωσαν το "παρών" στην πρώτη προπόνηση της Πόρτο. Σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο Κάρμο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ