ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Ολιβέιρα και η πληθώρα επιλογών στον άξονα

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα προσθέτει ποιότητα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Μεντιλίμπαρ να διαθέτει πλέον πληθώρα επιλογών για τις τρεις θέσεις του άξονα.

Η τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού πριν από τη δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας για τη League Phase του Europa League ήταν ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Εφόσον δεν προχώρησε η περίπτωση του Όρτα το καλοκαίρι, οι ερυθρόλευκοι έψαχναν μία λύση για τον άξονα, προκειμένου ο Μεντιλίμπαρ να έχει ποιότητα και βάθος στο ρόστερ.

Αυτός ήταν, λοιπόν, ο Σέρτζιο Ολιβέρα. Ο 32χρονος μέσος συγκεντρώνει ένα πολύ δυνατό προφίλ. Διαθέτει πλούσια εμπειρία με καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο, αγωνιζόμενος σε ομάδες, όπως είναι η Πόρτο και η Ρόμα, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια τον βρήκαν στην Τουρκία και τη Γαλατασάραϊ.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος και ο Ολιβέιρα έχει τα φόντα, για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, άλλωστε, ο οποίος γνωρίζει από πρωταθλητισμό. Στην καριέρα του μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Πορτογαλίας, δύο Τουρκίας, δύο Κύπελλα Πορτογαλίας και το Conference League με τη Ρόμα του Μουρίνιο το 2022.

Μπορεί να βοηθήσει στο 8 και στο 10

Ο 32χρονος Πορτογάλος μέσος αγωνίζεται κυρίως στη θέση του 8. Η ποιότητά του μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά τον Ολυμπιακό και φαινομενικά έχει τη δυνατότητα να παίξει και πιο μπροστά στο 10, σε μία θέση που αγωνίζεται την δεδομένη στιγμή ο Τσικίνιο.

Την περσινή χρονιά, ο Ολιβέιρα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και δεν βοηθήσε, όσο θα ήθελε τη Γαλατάσαραϊ. Ωστόσο, μέχρι τη σεζόν 2022/23 ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας, έχοντας συμπληρώσει 2.426 λεπτά συμμετοχής. Με τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του στον άξονα, συνεισέφερε στον δρόμο προς το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν "εκτελούσε" και αρκετά, έχοντας 3.34 τελικές ανά 90', ένατη καλύτερη επίδοση στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έχει ιδιαίτερες ικανότητες στις κάθετες μεταβιβάσεις και στις πάσες που προωθούν το παιχνίδι μίας ομάδας.

Για παράδειγμα την σεζόν 20/21 ήταν 7ος συνολικά σε key passes στο πορτογαλικό πρωτάθλημνα, με 47, αλλά και τέταρτος στις πάσες προς τα μπροστά, έχοντας ολοκληρώσει 184. Τα δημιουργικά του στοιχεία σε συνδυασμό με τις εμπειρίες του ήταν από τα βασικά στοιχεία της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό.

Το βάθος του Ολυμπιακού στον άξονα

Ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει αρκετά μεγάλο βάθος στη μεσαία του γραμμή με παίκτες όλων των ειδών. Από τους έμπειρους, μέχρι τους ταλαντούχους και εξελίξιμους. Όλοι στα χέρια του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα διαχειριστεί το υλικό του ανάλογα τις ανάγκες των παιχνιδιών, με το πρόγραμμα είναι βαρύ και απαιτητικό έως το φινάλε της σεζόν.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Στη βάση του άξονα μπορούν να αγωνιστούν οι Έσε, Στάμενιτς, Γκαρθία, Μπακούλας, Ολιβέιρα και Μουζακίτης. Ο Τσικίνιο έχει ρόλο 10αριού ουσιαστικά, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν μπορεί να αγωνιστεί και ως 8άρι. Είναι κάτι που συνέβη αρκετές φορές την περσινή σεζόν.

Στη θέση 10 πλην του Τσικίνιο, υπάρχει η δυνατότητα να παίξει ο Ολιβέιρα, ενώ πλέον υπάρχει και ο Γουίλιαν, ο οποίος μπορεί να συνεισφέρει και από αυτή τη θέση. Πίσω από τον φορ αγωνίζονται επίσης οι Μαρτίνς, Μασούρας, Βέλντε και Παπακανέλλος.

Με λίγα λόγια, οι επιλογές είναι πολλές, όπως και οι διαφορετικοί συνδυασμοί στις τρεις διαθέσιμες θέσεις του κέντρου του Ολυμπιακού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ