ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η προσφορά - υπέρβαση στον Ελ Κααμπί που έχει την μπάλα στα πόδια του

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει στον Ελ Κααμπί χρήματα, που δεν έχει πάρει κανένας άλλος σέντερ φορ των "ερυθρόλευκων" στο παρελθόν. Η πίεση που δέχεται από Σαουδική Αραβία και Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί την καλύτερη πρόταση που έχει κάνει σε παίκτη της ομάδας του τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι "σειρήνες" από την Ευρώπη και τη Σαουδική Αραβία καλά ηχούν στα αυτιά του έμπειρου σέντερ φορ.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο 31χρονος επιθετικός έχει οψιόν ανανέωσης με την πειραϊκή ΠΑΕ για ακόμη ένα χρόνο, αλλά παράλληλα υπάρχει στη συμφωνία buy out, σύμφωνα με το οποίο ο παίκτης μπορεί να φέρει ένα μικρό ποσό και να φύγει. Αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι ξένοι σύλλογοι προκειμένου να τον δελεάσουν και να τον κάνουν δικό τους.

Πριν από λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή δέχτηκε κρούση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας που φέρεται να του προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Πλέον, στο παιχνίδι της απόκτησης του Ελ Κααμπί έχει μπει και η Φενέρμπαχτσε, η οποία φαίνεται να το δίνει ανάλογο ποσό.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (28/6), η γαλλική ιστοσελίδα "FootMercato" ανέφερε ότι ο Μαροκινός στράικερ βρίσκεται μία ανάσα από τη συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας ότι η τελευταία ελπίζει να κλείσει τη μεταγραφή την επόμενη εβδομάδα.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως, ναι μεν η Φενέρμπαχτσε θέλει τον Ελ Κααμπί, αλλά δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ώρα ούτε υπογραφές. Τόνισαν δε, ότι ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή πρότεινε τον Αφρικανό φορ στη Φενέρμπαχτσε και η τελευταία άρχισε να τον εξετάζει, ως πιθανό διάδοχο του Μπατσουαγί.

Το SPORT24 σας ανέλυσε διεξοδικά τι ισχύει με την περίπτωση της Φενέρ και την προσέγγιση που έκανε ο ατζέντης του Μαροκινού φορ στο τουρκικό κλαμπ, όπως επίσης τις ανάγκες που έχει η νέα ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στην επιθετική γραμμή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η προσφορά του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, του προσφέρει την ίδια χρονική διάρκεια συμβολαίου 2+1, αλλά με αποδοχές 2,3 εκατ. τον χρόνο συν μπόνους για την επίτευξη στόχων. Πρόκειται για χρήματα που δεν έχει πάρει κανένας άλλος σέντερ φορ των "ερυθρόλευκων" στο παρελθόν, ούτε καν ο Ελ Αραμπί όταν έκανε πράγματα και θάματα τις πρώτες του σεζόν στην πειραϊκή ομάδα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μία προσφορά – υπέρβαση, με τον Ολυμπιακό να δείχνει με κάθε τρόπο στον Ελ Κααμπί πόσο πολύ θέλει να τον κρατήσει στην ομάδα. Διότι, τα χρήματα που προσφέρονται στον Μαροκινό επιθετικό σε βάθος διετίας είναι 4,6 εκατομμύρια και μπορούν να αγγίξουν τα 5,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους. Και σε βάθος τριετίας, μπορούν να ξεπεράσουν τα 8 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του Ελ Κααμπί τι θέλει και τι θα αποφασίσει. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Μαροκινός προτίθεται να πάρει σύντομα την απόφασή του και το προσδιορίζουν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Βέβαια, στις μεταγραφικές περιόδους πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα και υπάρχουν αρκετές ανατροπές.

Ο Ολυμπιακός κινείται αυτή τη στιγμή στη διεθνή αγορά για την απόκτηση δεύτερου σέντερ φορ, έχοντας κατά νου την παραμονή του Ελ Κααμπί, αλλά αν ο τελευταίος θελήσει να αποχωρήσει, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα χρειαστεί να προχωρήσουν στις μεταγραφές δύο κεντρικών επιθετικών.

Ήδη, υπάρχουν επαφές με τον Στιβ Μουνιέ ο οποίος μένει ελεύθερος και δεν τα έχει βρει με την γαλλική ομάδα στο οικονομικό για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ενδιαφέρον για τον διεθνή επιθετικό από το Μπενίν έχουν δείξει η Αλ Αχλί από τη Σαουδική Αραβία και δύο τουρκικές ομάδες.

Επίσης, στην Αργεντινή αφήνουν ανοιχτή την υπόθεση του Μιγκέλ Μπόρχα, στο συμβόλαιο του οποίου με τη Ρίβερ Πλέιτ όμως υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 8 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 7,4 εκατ. ευρώ. Ο διεθνής Κολομβιανός στράικερ βρίσκεται στο στόχαστρο και της Μπεσίκτας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ