ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η πρόταση στη Γουλβς για τον Ποντένσε, ο Κάρμο και οι κινήσεις της Πόρτο για την απόκτηση στόπερ

Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στον Άρη
Ο Νταβίντ Κάρμο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στον Άρη ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ | EUROKINISSI SPORTS

Η αλλαγή στάσης της Γουλβς στην υπόθεση Ντάνιελ Ποντένσε και γιατί ο Ολυμπιακός παραμένει αισιόδοξος για την περίπτωση του Πορτογάλου εξτρέμ, ο Νταβίντ Κάρμο που ψάχνει χώρο στην άμυνα της Πόρτο και οι κινήσεις των Δράκων για την ενίσχυση στα στόπερ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές με ομάδες και ποδοσφαιριστές για την ενίσχυση του ρόστερ του και το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η υπόθεση που απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή την πειραϊκή ομάδα είναι η μεταγραφή του Ποντένσε.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν καταθέσει επίσημη προσφορά στη Γουλβς ανεβάζοντας το αρχικό ποσό που έδιναν, αλλά η αγγλική ομάδα εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση.

Τα χρήματα που προσφέρει ο Ολυμπιακός δεν έχουν γίνει γνωστά για την ώρα ούτε από τους Πειραιώτες ούτε από τους Άγγλους, αλλά φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν απόσταση. Διαφορετικά, όλο και κάτι θα έβγαινε τουλάχιστον από πλευράς των "λύκων".

Μάλιστα, ο Γκάρι Ο΄Νιλ χρησιμοποίησε χθες τον Ποντένσε ως αλλαγή (ήταν η δεύτερη αλλαγή που έκανε ο προπονητής της Γουλβς) στο τελευταίο τέταρτο του εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Άρσεναλ, παρόλο που ο 28χρονος επιθετικός κουβαλούσε τιμωρία μίας αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό.

Και μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε: "Όταν έφτασα, είχαμε τόσους πολλούς παίκτες δυσαρεστημένους. Ο Ντάνιελ ήταν στην πόρτα της εξόδου, επέστρεψαν και τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό, τους προσκαλούμε πίσω και ο Ντάνιελ, ο Γκέδες και ο Τσικίνιο το έκαναν αυτό. Θέλω να δουλέψω σκληρά μαζί τους".

Ωστόσο, στην Αγγλία εκτιμούν ότι η πίεση του Ολυμπιακού και του Ποντένσε προς τη Γουλβς για την παραχώρηση του τελευταίου μπορεί να αποδώσει καρπούς μέχρι το τέλος του μήνα, αρκεί οι "ερυθρόλευκοι" να βελτιώσουν κι άλλο την προσφορά τους.

Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά, οι "λύκοι" ζητούσαν 10 εκατ. ευρώ για την πώληση του Πορτογάλου επιθετικού και δεν έχουν βάλει για την ώρα αρκετό νερό στο κρασί τους.

Η απουσία του Ποντένσε πάντως είναι εμφανής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, πέρα από την ηγετική φυσιογνωμία και το πάθος που έβγαζε με τα ερυθρόλευκα, είχε 15 γκολ και 13 ασίστ την περασμένη περίοδο.

Στην πειραϊκή ομάδα αισιοδοξούν ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο ταχύτατος επιθετικός θα επιστρέψει πάλι στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα πάντως, οι ερυθρόλευκοι φαίνεται πως έχουν κι άλλους ανταγωνιστές, καθώς όπως ανέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος, Τζανλουίτζι Λονγκάρι, η Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο εξτρέμ.

Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περίπτωση του Κάρμο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στα δύο πρώτα παιχνίδια της Πόρτο στο πρωτάθλημα εναντίον της Ζιλ Βιθέντε και της Σάντα Κλάρα.

Ο Βίτορ Μπρούνο χρησιμοποίησε και στα δύο ματς τους Οτάβιο και Ζε Πέδρο στο κέντρο της άμυνας και στην Πορτογαλία θεωρούν ανοιχτό το θέμα της πώλησης του Κάρμο μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός, ότι η Πόρτο κινείται για την απόκτηση στόπερ και τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατέθεσε πρόταση στην Ουντινέζε για την απόκτηση του Νεουέν Πέρες.

Οι "δράκοι" πρόσφεραν 15 εκατομμύρια, αλλά η ιταλική ομάδα θέλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 24χρονου Αργεντινού στόπερ, καθώς τον καλοβλέπουν η Γουέστ Χαμ και η Αταλάντα. Βέβαια, ο Πέρες είναι δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ενώ ο Κάρμο αριστεροπόδαρος.

Όπως και να έχει, ο Κάρμο δεν αγωνίζεται για την ώρα στην Πόρτο (έχει όλα κι όλα μόλις ένα τέταρτο ως αλλαγή στην παράταση στο Super Cup κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας) και ρίχνει κλεφτές ματιές προς Αγγλία μεριά αλλά όχι μόνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ