ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός και ο Ποντένσε θέλουν να συνεχίσουν μαζί: Οι επαφές με τη Γουλβς και η πραγματικότητα για τη ρήτρα

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα
Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα EUROKINISSI

Ο Ποντένσε επιθυμεί την παραμονή του στον Ολυμπιακό και σε συνεργασία με τη διοίκηση των ερυθρόλευκων είναι έτοιμοι να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ποια είναι τα δεδομένα.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε γνώρισε την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο νικηφόρο ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της αντικατάστασής του στο 81ο λεπτό. Ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν βουρκωμένος πηγαίνοντας προς τον πάγκο, γεγονός που πυροδότησε διάφορα σενάρια για το μέλλον του.

Σενάρια τα οποία εντάθηκαν, όταν λίγη ώρα αργότερα, η σύζυγος του ποδοσφαιριστή δημοσίευσε στα social media μία φωτογραφία του δακρυσμένου Ποντένσε, γράφοντας το εξής: "Το συναίσθημα όταν αφήνεις το σπίτι σου". Υπενθυμίζεται, ότι ο 28χρονος εξτρέμ αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού από τη Γουλβς, στην οποία η πειραϊκή ΠΑΕ κατέβαλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ως ενοίκιο 1.500.000 ευρώ.

Εκείνη την περίοδο, υπήρξαν πληροφορίες από την Αγγλία που έκαναν λόγο για την ύπαρξη οψιόν αγοράς του παίκτη από πλευράς Ολυμπιακού, με άλλους να προσδιορίζουν το ποσό στα 5.000.000 και άλλους στα 6.000.000 ευρώ. Εν εντέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία των δύο ομάδων δεν έχει συμπεριληφθεί ρήτρα αγοράς.

Αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε νέα διαπραγμάτευση με τη Γουλβς για την απόκτηση του Ποντένσε. Τόσο η διοίκηση όσο και ο ποδοσφαιριστής θέλουν να πορευτούν μαζί και την επόμενη περίοδο και προσεχώς θα ξεκινήσουν νέες επαφές με τον αγγλικό σύλλογο.

Ο Δ΄ Αντιπρόεδρος για Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς περίπου δύο ώρες μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ σε ανάρτησή του στα stories του λογαριασμού του στο Instagram αναφερόμενος στον Ποντένσε, έγραψε: "Χαλαρώστε όλοι ρε άνθρωποι. Συγκινήθηκε. Τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας για αυτή τη σεζόν, αλλά κι εκείνος κι εμείς θέλουμε να παίξει κι άλλα πολλά στο σπίτι μας. Και μακάρι όλοι οι ξένοι που πέρασαν από εδώ να αγαπήσουν τόσο τον Σύλλογο". Στη συνέχεια, τη σχετική ανάρτηση έκανε repost στον δικό του λογαριασμό ο Πορτογάλος επιθετικός.

Τι προκύπτει από την Αγγλία

Τα αγγλικά ΜΜΕ έκαναν αναφορά τις τελευταίες ώρες στην εικόνα του δακρυσμένου Ποντένσε στο ματς με την ΑΕΚ και στα ρεπορτάζ υπήρξαν διάφορες απόψεις.

Η ιστοσελίδα molineux.com, για παράδειγμα, ανέφερε ότι "μια μόνιμη έξοδος του Ποντένσε από τους Λύκους φαίνεται πιθανή το καλοκαίρι". Πρόσθεσε δε, πως "ο Πορτογάλος είχε βρεθεί κοντά στην πώλησή του το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι προσφορές δεν ικανοποίησαν την Γουλβς, η οποία του ανανέωσε το συμβόλαιο προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό".

Κατά την αγγλική ιστοσελίδα, "ο προπονητής της Γουλβς, Γκάρι Ο΄Νιλ πρότεινε στη διοίκηση την περασμένη εβδομάδα όλοι οι δανεικοί παίκτες να επιστρέψουν στον σύλλογο το καλοκαίρι για να γίνουν συζητήσεις για το μέλλον τους και οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση το αν θέλουν οι ποδοσφαιριστές να παραμείνουν στον σύλλογο ή όχι και αν πιστεύει ο προπονητής ότι έχουν κάτι να προσφέρουν".

Παράλληλα, μία άλλη αγγλική ιστοσελίδα, η footballfancast επισήμανε ότι στη Γουλβς σκέφτονται την επιστροφή του Ποντένσε με σκοπό να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του 24χρονου Πέδρο Νέτο, ο οποίος ενδέχεται να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι. Προχώρησε δε σε σύγκριση των δύο Πορτογάλων επιθετικών, με τα υπέρ που έχει κάθε ένας στο παιχνίδι του.

Ο Πέδρο Νέτο σε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο έχει τρία γκολ και 11 ασίστ στην περίοδο, δεσμεύεται με τη Γουλβς έως το καλοκαίρι του 2027 (αποκτήθηκε από τη Λάτσιο αντί 18.000.000 τον Ιούλιο του 2019) και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 55.000.000 ευρώ.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε σε 45 αγώνες με τον Ολυμπιακό στη σεζόν έχει 14 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις διανύοντας μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του και έχει συμβόλαιο με τη Γουλβς μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Υπενθυμίζεται, ότι οι Λύκοι είχαν αποκτήσει τον Πορτογάλο επιθετικό από τους ερυθρόλευκους αντί 20.000.00 τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Ποντένσε πάντως επιθυμεί την παραμονή του στον Ολυμπιακό και σε συνεργασία με τη διοίκηση της πειραϊκής ομάδας είναι έτοιμοι να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ