ΚΑΒΑΛΑ

Ολυμπιακός-Καβάλα 0-0

Ολυμπιακός-Καβάλα 0-0
ντιόγκο

Φλύαρος επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα και έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα

Σύμπτωση που επαναλμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση κι αυτό ισχύει για τον φετινό Ολυμπιακό που σε 6 επίσημα παιχνίδια δεν έχει σταματήσει να προβληματίζει με την απόδοσή του. Κι αν στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να πάρουν τη νίκη, με το μεγαθήριο της Καβάλας δεν μπόρεσαν να φύγουν νικητές.
Ανύπαρκτη επιθετική ανάπτυξη, προβληματική άμυνα και μηδέν πάθος ήταν το σκηνικό ενός Ολυμπιακού που είναι άρρωστος και το αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι και περισσότερο. Υπεύθυνος σίγουρα είναι και ο Τιμούρ Κετσπάγια που για άλλη μια φορά έκανε τα πειράματα του και έφερε την έκρηξη του κόσμου. Ένα απ' αυτά ήταν η επιλογή του Τοροσίδη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τα τελευταία λεπτά, μια θέση που δεν γνωρίζουμε αν έχει ξαναπαίξει. Το μηδέν στην άμυνα για έξι συνεχόμενα παιχνίδια ελάχιστα ενδιαφέρει, αφού ο Ολυμπιακός είναι από την φύση του επιθετική ομάδα και τι να την κάνεις την οπισθοφυλακή "γρανίτη" όταν δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια ευκαιρία με την Καβάλα;

Από την πλευρά του, ο κόσμος στάθηκε στο πλευρό της ομάδας για 80 λεπτά με ατελείωτο τραγούδι, όμως μετά δεν άντεξε και εξέφρασε την απόγνωσή του.

Το περυσινό "είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό" έχει δώσει την θέση του στο "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό". Ακόμα και το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκε από τους οπαδούς των "ερυθρολεύκων" που βλέποντας μια ομάδα άοσμη, άχρωμη, άγευστη αναπόλησαν τον Ισπανό τεχνικό. Στην πραγματικότητα το σύνθημα "Ερνέστο Βαλβέρδε", ήταν αυτό που ακούστηκε πιο δυνατά απ' όλα τ' άλλα στο Φαληρικό γήπεδο και τα όργανα ξεκίνησαν από νωρίς φέτος.

Έτσι λοιπόν, η εντός έδρας πρεμιέρα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα δεν συνοδεύτηκε με νίκη, κάτι που στο νέο "Καραϊσκάκη" δεν έχει ξανασυμβεί, και ήδη οι πρωταθλητές μετρούν δύο βαθμούς χαμένους. Αν κάτι δεν αλλάξει ο αριθμός είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί...

Για να μην αδικούμε και την εξαιρετική Καβάλα, σίγουρα άξιζε το κάτι παραπάνω όμως λίγο η απειρία, λίγο ο Νικοπολίδης της στέρησαν τη νίκη, όχι όμως και το χειροκρότημα του κόσμου του Ολυμπιακού που παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Ζαϊρί (56' Ντάρμπισαϊρ), Ντουντού, Λεντέσμα, Λεονάρντο (46' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Μήτρογλου (68' Τοροσίδης).

Καβάλα (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάντζ, Ντικρόκ, Ψωμάς (28' Θεοδωρέλλης), Ντουγκλάο, Οικονόμου, Παβίσεβιτς, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί (82' Μεντί), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (61' Σουλτανίδης).
Με μια ματιά
Αλλάξανε τα πλάνα του

Για πρώτη φορά και μετά από πέντε επίσημους αγώνες ο Τιμούρ Κετσπάγια άλλαξε το αγαπημένο του σύστημα και επέλεξε το 4-4-2. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, στο αριστερό άκρο ο Ντομί αντικατέστησε τον τραυματία Ραούλ Μπράβο, ενώ δεξιά ήταν ο Ζεβλάκοφ. Στην μεσαία γραμμή ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Λεντέσμα, αριστερό χαφ ήταν ο Λεονάρντο, δεξιά ο Ζαϊρί, ενώ ο Ντιόγκο ήταν στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μαζί με τον Μήτρογλου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν ορεξάτοι και φουριόζοι για ένα γρήγορο γκολ που θα τους δώσει ώθηση όμως αυτό κράτησε μονάχα λίγα λεπτά. Ο κόσμος τραγουδούσε και εμψύχωνε τους παίκτες που ήταν φανερά αγχωμένοι και έψαχναν το γκολ με ανορθόδοξους όμως τρόπους.

Κι αν στα προηγούμενα παιχνίδια το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η δημιουργία, στα πρώτα λεπτά με την Καβάλα δεν ήταν μόνο η επίθετική λειτουργία κακή αλλά και η αμυντική. Οι Πειραιώτες είχαν αρκετά κενά στα μετόπισθεν που οι "αργοναύτες" κυρίως με τον Ονουάτσι προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν όμως δεν τα κατάφεραν λόγω αστοχίας και... Νικοπολίδη.

"Ερυθρόλευκη" φλυαρία

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης έψαχνε λύσεις για να ανοίξει το σκορ, όμως έβρισκε μόνιμα μπροστά του το αμυντικό τείχος της Καβάλας. Οι "ερυθρόλευκοι" γυρνούσαν για αρκετά λεπτά την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας όμως τα χαλούσαν όλα στην τελευταία πάσα.

Και αφού οι πολλές πάσες δεν είχαν αποτέλεσμα ο Μήτρογλου προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος του και μπορεί να μην πέτυχε γκολ αλλά τουλάχιστον ανησύχησε για πρώτη φορά τον Ιτάνζ με το σουτ του στο 24ο λεπτό που κατέληξε άουτ.

Γκολ... Ή μάλλον όχι!

Το πρώτο ημίχρονο έφτανε προς το τέλος, οι παίκτες του Κετσπάγια έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όμως παρόλο που ο Λεονάρντο πέτυχε το γκολ το 0-0 έμεινε σωστά μέχρι το τέλος. Συγκεκριμένα στο 43' ο Βραζιλιάνος αριστεροπόδαρος έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης σωστά ακύρωσε το γκολ αφού ο Ντιόγκο που σήκωσε το πόδι για να αποφύγει την μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ακυρωθέν γκολ πείσμωσε τους νταμπλούχους που όμως τα 3 εναπομείναντα λεπτά δεν τους έφτασαν για να πετύχουν ένα γκολ και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Πειράματα Κετσπάγια... έκρηξη του κόσμου

Στην επανάληψη ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε τον Γκαλέτι στη θέση του Λεονάρντο με σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη και έτσι ο Ζαϊρί μετατέθηκξε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Παρόλα αυτά το κακό αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού δεν έδειχνε να αλλάζει και την εξέδρα ξεσήκωναν μονάχα κάποια νεύρα του Γκαλέτι με τον Οικονόμου και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή που στην πραγματικότητα βέβαια ήταν πολύ καλός.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έβρισκαν παντού κλειστούς διαδρόμους, δεν έμοιαζαν ικανοί να διασπάσουν την αλάνθαστη άμυνα της Καβάλας και ο Κετσπάγια προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα του έκανε τις άλλες δύο αλλαγές-πειράματα! Αρχικά έβαλε στον αγώνα τον Ματ Ντάρμπισιρ στην θέση του Ζαϊρί με τον Άγγλο να αποθεώνεται από τον κόσμο, ενώ στην συνέχεια ο Τοροσίδης πέρασε στην θέση του Μήτρογλου. Ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ ο Ντάρμπισιρ πέρασε δίπλα στον Ντιόγκο.

Τα λεπτά περνούσαν και το άγχος αυξανόταν για τους παίκτες του Ολυμπιακού, όχι όμως και για τους φιλοξενούμενους που έψαχναν την ευκαιρία για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια φάση στο 85' ο Σουλτανίδης βγήκε τετ α τετ με τον Νιικοπολίδη όμως ο πορτιέρο των Πειραιωτών έσωσε την εστία του. Αυτό ήταν! Από κει και πέρα άρχισε το ξέσπασμα του κόσμου και οι αποδοκιμασίες έδιναν και έπαιρναν. Μέχρι και το όνομα του Βαλβέρδε ακούστηκε από τους οπαδούς που είδαν τον Ολυμπιακό ανίκανο να κερδίσει την αξιόμαχη Καβάλα και θυμήθηκαν τον Ισπανό τεχνικό.
Συνέντευξη Τύπου
Τιμούρ Κετσπάγια (προπονητής Ολυμπιακού): "Σίγουρα μας προβλημάτισε η σημερινή μας εικόνα, αλλά δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου. Η Καβάλα έχει γρήγορους παίκτες. Ειδικά στο 2ο μέρος μας έλειπε το κλικ. Υπήρχε πίεση και άγχος και είναι δύσκολο να πετύχεις αυτό που θέλεις. Λογικό είναι να μην είναι ευχαριστημένος ο κόσμος, όταν δεν κερδίζεις την Καβάλα.

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά, ενώ μην ξεχνάτε πως υπάρχουν πολλές απουσίες από παιδιά που έχουν κάνει την διαφορά και στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Θα πάμε μέχρι το τέλος και θα πάρουμε αυτό που παίρνουμε τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Είναι δεύτερη αγωνιστική αλλά γίνεται πολύ φασαρία γύρω από την ομάδα. Αν εξαιρέσεις το σημερινό αποτέλεσμα, όλα τα άλλα αποτελέσματα ήταν καλά. Οι παίκτες ήταν επηρεασμένοι. Περιμένουμε να γυρίσουν παίκτες για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα παιδιά που έπαιξαν αριστερά ήταν σε άσχημη μέρα. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πάντα παίκτες".

"Δώστε μου ευκαιρία δύο μήνες"

"Ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι τα επόμενα παιχνίδια. Αν είναι εύκολα ή δύσκολα, μπορεί να είναι και πιο εύκολα. Ξέρω πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακούω συνέχεια τα ίδια πράγματα. Δεν υπάρχουν ομάδες που παίζουν 15 χρόνια. Δώστε μου την ευκαιρία, δεν γίνεται σε δύο μήνες. Ζητάτε καλό ποδόσφαιρο, όταν εδώ και 15 χρόνια δεν έχετε δει. Δεν είναι δικαιολογίες. Εγώ λέω απλά πως ένας παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά και εμείς έχουμε παραπάνω από έναν και περιμένουμε να επιστρέψουν. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν εκτός Champions League".

"Θα με κρεμάσετε;"

"Κοιτάξτε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όλοι κάνουν στραβοπατήματα. Εδώ η Μπάγερν του Φαν Γκάαλ έχασε τα τρία πρώτα ματς. Θα με κρεμάσετε στην Ακρόπολη; Στο Καραϊσκάκη; Όλοι κάνουμε λάθη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα συνεχίσουμε να το μασάμε συνέχεια και συνέχεια. Τώρα τελειώσαν οι μεταγραφές. Ότι και να φωνάξουμε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Για αυτό μιλάω, καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι ικανοποιημένη από το ρόστερ της."

"Θέλαμε αριστερό χαφ αλλά..."

"Πάντα θέλουμε το κάτι καλύτερο. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα με ένα κακό αποτέλεσμα. Θέλαμε και το αριστερό χαφ αλλά και αυτό δεν ήταν απόλυτο πως θα μας βοηθούσε. Τελειώσαν οι μεταγραφές και τώρα μόνο τον Ιανουάριο. Όλες οι ομάδες ενισχύονται. Ξέρουμε πως το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Πρέπει να συνέλθουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα. Πρέπει να πετύχουμε τον στόχο μας."

"Ήταν λάθος το φιλικό με Εργοτέλη"

"Δεν δόθηκε έμφαση πως περάσαμε στο Champions League και δόθηκε στο ότι χάσαμε με 5-0 από τον Εργοτέλη. Εμείς βοηθήσαμε στο να χάσουμε με τέτοιο σκορ. Κάναμε την γιορτή του Εργοτέλη ακόμη πιο γιορτινή Ήταν λάθος μας που παίξαμε αλλά ήταν φιλικό σωματείο.



"Ο κόσμος δεν απογοητεύεται"


Ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας μέχρι το τέλος. Εξέφρασε την απογοήτευση του όπως όλοι μας. Έγιναν λάθη αλλά δεν πρέπει να προσθέσουμε και άλλα. Χρειάζεται τον κόσμο αυτή η ομάδα. Πιστεύω πως ο κόσμος δεν έχει απογοητευτεί από την ομάδα. Τόσα πρωταθλήματα έχει κατακτήσει. Στα προβλήματα χρειάζεται η ώθηση του κόσμου. Δεν γίνεται να αλλάξει κάτι."

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής Καβάλας): "Για εμάς είναι μια σημαντική επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως έχουμε πάνω από 20 παίκτες και ακόμη θέλουμε τον χρόνο μας. Ήμασταν οργανωμένοι και πειθαρχημένοι.

Κρατήσαμε μακρυά τον Ολυμπιακό. Κρατήσαμε την μπάλα και προσπαθήσαμε να επιτεθούμε. Μας έλειψε η τελική πάσα. Στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές του Ολυμπιακού χάθηκε ο ρυθμός.

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το αποτέλεσμα. Για εμάς είναι νίκη. Την αφιερώνουμε στον κόσμο μας και θέλουμε να είναι κοντά μας. Είναι μια νέα ομάδα και θέλουμε να είναι ανταγωνιστική.

Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας. Κλείσαμε τους χώρους και κρατήσαμε εκτός περιοχής τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, αν ήμασταν πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να νικήσουμε αν ο Σουλτανίδης πλάσαρε καλύτερα στο τετ α τετ.

Με πειθαρχία αντιμετωπίσαμε την ποιότητα αυτής της ομάδας. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και εμείς είμαστε μια ομάδα που φτιάχτηκε πρόσφατα και έλειψε από την Σούπερ Λιγκ δέκα χρόνια. Θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα και πιέσαμε ψηλά. Είμαστε μια μικρή ομάδα και ξέραμε πως δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να κερδίζουμε στην έδρα μας και να νικάμε ομάδες του ίδιου μήκους".







Όλα τα λεφτά...
Η Καβάλα που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν σαφώς ανώτερη από τον Ολυμπιακό. Οι "αργοναύτες" άξιζαν τη νίκη όμως τους την στέρησε η απειρία τους.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Ολυμπιακό που νοσεί! Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το γνωστό μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων, αλλά φάνηκαν αρκετές φορές και ευάλωτοι στην άμυνα. Μπορεί ο Κετσπάγια να ξεκίνησε με 2 επιθετικούς, όμως αυτό δεν φτάνει σε μια ομάδα για να βελτιώσει την επιθετική της λειτουργία. Αυτά είναι δουλειά του καλοκαιριού...

Τα πειράματα που έκανε για άλλον έναν αγώνα ο Τιμούρ Κετσπάγια. Μετά τον Κυριακό Παπαδόπουλος ως αμυντικό χαφ και τον Μαρέσκα σέντερ μπακ, είδαμε και τον Τοροσίδη σε ρόλο αριστερού χαφ!
Video με τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Νέα Καβάλα
Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Ψωμάς, Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί, Ονουάτσι, Ιωάννου
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Ντομί, Μέλμπεργκ, Ντιόγκο, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Λεονάρντο, Λεντέσμα.
1' Έναρξη αγώνα
10' Σουτ Νέα Καβάλα Ονουάτσι
Σουτ του Ονουάτσι, η μπάλα όμως χτυπάει στα πόδια του Μέλμπεργκ.
11' Κόρνερ Νέα Καβάλα
14' Οφσάιντ Ολυμπιακός Μήτρογλου
19' Σχόλιο
Χωρίς κάτι ιδιαίτερο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
24' Σουτ Ολυμπιακός Μήτρογλου
Σουτ του Μήτρογλου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ιτάνζ.
27' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ντομπρασίνοβιτς
28' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Ο Θεοδωρέλης στη θέση του τραυματία Ψωμά.
37' Φάουλ Νέα Καβάλα Ορούμα
Εκτέλεση φάουλ από τον Ορούμα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πέρασε άουτ.
40' Σχόλιο
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούν να βρουν τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα της Καβάλας, οι παίκτες της οποίας δεν απειλούνται ιδιαίτερα.
43' Ακυρωθέν γκολ Ολυμπιακός Λεονάρντο
Ο Λεονάρντο έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Ντιόγκο σήκωσε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Όμως το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Ντιόγκο βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και παρόλο που δεν ακούμπησε την μπάλα επηρέασε το οπτικό πεδίο του Ιτάνζ.
43' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ντιόγκο
Για διαμαρτυρία
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Γκαλέτι περνάει στη θέση του Λεονάρντο.
47' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Ονουάτσι
50' Οφσάιντ Νέα Καβάλα
50' Σουτ Νέα Καβάλα Μεντί
Μακρινό σουτ του Μεντί, αλλά μπλοκάρει ο Νικοπολίδης.
51' Κόρνερ Ολυμπιακός
54' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ζεβλάκοφ
54' Κίτρινη κάρτα Νέα Καβάλα Οικονόμου
56' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Ντάρμπισιρ στη θέση του Ζαϊρί.
60' Οφσάιντ Ολυμπιακός Ντιόγκο
62' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Ο Σουλτανίδης περνάει στη θέση του Ιωάννου.
63' Σουτ Νέα Καβάλα Ντικρόκ
Δυνατό σουτ του Ντικρόκ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
65' Σουτ Ολυμπιακός Ντουντού
Δυνατό σουτ του Ντουντού, αλλά η μπάλα δε βρήκε στόχο.
68' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα Ορούμα
Μακρινό σουτ του Ορούμα με φάλτσο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ολυμπιακού.
69' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Τοροσίδης στη θέση του Μήτρογλου.
79' Οφσάιντ Ολυμπιακός Γκαλέτι
82' Αλλαγή παίκτη Νέα Καβάλα
Ο Πόποβιτς στη θέση του Μεντί.
84' Κόρνερ Ολυμπιακός
85' Κόρνερ Ολυμπιακός
85' Ευκαιρία Νέα Καβάλα Σουλτανίδης
Ο Σουλτανίδης τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, κάνει το σουτ, αλλά απομακρύνει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
88' Κόρνερ Ολυμπιακός
90' Κόρνερ Νέα Καβάλα
90' Έναρξη καθυστερήσεων +4 λεπτά
92' Κόρνερ Ολυμπιακός
94' Λήξη αγώνα





























































TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ