ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-1

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 3-1
Ριβάλντο

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την Κέρκυρα με 3-1 και πανηγύρισαν το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους

Ο απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ο-Λ-Υ-Μ-Π-Ι-Α-Κ-ΟΣ. Τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, δέκατο τα τελευταία έντεκα χρόνια και 60ο συνολικά τρόπαιο στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου. Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας αισθάνονται υπερήφανοι για τη θρυλική αυτή αρμάδα, που έσπασε το 9/11 που είχαν και πάλι οι ερυθρόλευκοι από το 1947 έως το 1959.
Τα γκολ των νικητών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σημείωσαν οι Ριβάλντο (3'), Τζόρτζεβιτς (25' πεν.) και Καστίγιο (53'), ενώ για την Κέρκυρα μείωσε ο Καρβάλιο (58').

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ολυμπιακού καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου. Όλοι τους φορούσαν μπλουζάκια με τον ακατάρριπτο (μαγικό) αριθμό 35. Μάλιστα, ο Ριβάλντο κατευθύνθηκε προς το πέταλο των οργανωμένων, γνωρίζοντας την αποθέωση, καθώς "πνίγηκε" στις αγκαλιές των φίλων της πειραϊκής ομάδας. Το πρώτο πρωτάθλημα της Super League βάφτηκε... κατακόκκινο!

Oι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Ντομί, Στολτίδης (69' Μάριτς), Πατσατζόγλου (85' Νε), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο (89' Μπαμπανγκίντα), Μπόρχα.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Ντα Σίλβα, Καραδήμος, Καγκιούζης (66' Πετράς), Αναστασιάδης (46' Βιτουλαδίτης), Γκουστάβο, Σκούφαλης, Γκουέλα, Καρβάλιο, Τζαβέλλας (52' Μπούρμπος), Φούφουλας.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Θεσσαλονίκης)

Βοηθοί: Βλάχος (Γρεβενών), Φίτσας (Πρέβεζας)

Τέταρτος διαιτητής: Ντάτης (Χίου)

Κίτρινες κάρτες: Μπόρχα, Ριβάλντο, Μάριτς (Ολυμπιακός), Σιντιμπέ, Καραδήμος, Αναστασιάδης, Ντα Σίλβα, Καρβάλιο (Κέρκυρα)

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
O Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-1-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Ζεβλάκοβ στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντομί στο αριστερό και τους Ανατολάκη-Ζούλιο Σέζαρ στην καρδιά της οπισθοφυλακής. Ο Στολτίδης επέστρεψε στην ενδεκάδα (ξεπέρασε τον τραυματισμό του) και ήταν ο καθαρόαιμος αμυντικός μέσος της πειραϊκής ομάδας, με τον Πατσατζόγλου δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά. Καστίγιο και Μπόρχα αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Κέρκυρα με σύστημα 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σιντιμπέ, με τον Γκουστάβο δεξιά στην άμυνα, τον Καραδήμο αριστερά και τους Φούφουλα-Αναστασιάδη στόπερ. Καγκιούζης και Καρβάλιο αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι, με τον Ντα Σίλβα σε ρόλο οργανωτή. Δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Σκούφαλης, αριστερά ο Γκουέλα, ενώ μοναδικός προωθημένος για τους νησιώτες ήταν ο Τζαβέλλας.

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα όπως έπρεπε και όπως θέλει ο κόσμος του. Φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό και παιχνίδι που "πνίγει" τον αντίπαλο και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα. Έτσι, λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι έστειλαν "μήνυμα" από το 3ο κιόλας λεπτό πως η φιέστα τίτλου δεν θα πάρει άλλη αναβολή.

Σε μία αντεπίθεση για σεμινάριο, ο Τζόρτζεβιτς πάσαρε στον Ντομί, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ριβάλντο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιντιμπέ (1-0). Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ήταν σε μεγάλα κέφια...

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Πειραιώτες, με την Κέρκυρα να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο. Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και στο πρώτο ημίχρονο απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Στο 25', ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, εκτελώντας εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο "Ρίμπο" σε ανατροπή του από τον Σιντιμπέ. Αρχικά, ο Φωτιάδης υπέδειξε φάουλ, όμως στη συνέχεια αφού συμβουλεύτηκε το βοηθό του, άλλαξε (σωστά) την απόφασή του και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0 στο 53', όταν ο Ριβάλντο δεν πρόλαβε την πάσα του Πατσατζόγλου, όμως ο Καστίγιο έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, διαμορφώνοντας το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα (58') οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Φλαβίνιο, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νικοπολίδη, κέρδισε την μπάλα και την έστειλε από κοντά στην κενή εστία.

Οι ερυθρόλευκοι περίμεναν απλώς τη λήξη του αγώνα, καθώς κατέβασαν εμφανώς στροφές. Η Κέρκυρα ανοίχτηκε και δημιούργησε κάποιες μικροευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Νικοπολίδης αντέδρασε σωστά στα σουτ των Γκουστάβο (68') και Καραδήμου (80').

Να σημειωθεί πως ο Τάκης Λεμονής δεν χρησιμοποίησε τελικά τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, αν και ο Κύπριος επιθετικός, που θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, ήταν στην αποστολή.

*Με τον Γιώργο Ορφανό τα έβαλαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και όχι μόνο οι οργανωμένοι. Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να κλείσει τους συνδέσμους τον έφερε στο επίκεντρο με τον διαιτητή Φωτιάδη να διακόπτει το παιχνίδι, ώστε να γίνουν συστάσεις από τα μεγάφωνα. Ήταν η στιγμή που ακόμα και τα επίσημα στάθηκαν στο πλευρό των οργανωμένων οπαδών.

*Τόσο το σύνθημα όσο και το πανό που εμφανίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και είχαν ως περιεχόμενο τις μετεγγραφές που πρέπει να γίνουν το καλοκαίρι, βρήκαν πολλούς φιλάθλους του Ολυμπιακού αντίθετους, καθώς η άποψη που κυριάρχησε ήταν πως η μέρα ήταν μόνο για πανηγύρια.

*Για ακόμα έναν αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού "στεναχώρησαν" τους φανατικούς τους οπαδούς. Οι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια δεν κατευθύνονται στο πέταλο και το σκηνικό θα επαναλαμβανόταν αν δεν ακουγόταν το σχετικό σύνθημα και δεν υπήρχε και η παρότρυνση του Ριβάλντο.
Συνέντευξη Τύπου
Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στην αξία των τίτλων που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός. " Είναι πολλοί οι τίτλοι τα τελευταία έντεκα χρόνια, αλλά υπήρχε και μεγάλη περίοδος χωρίς τίτλους για τον Ολυμπιακό. Όταν η ομάδα ήταν με 13 βαθμούς μπροστά φέτος, είχα πει πως δεν μπορούν τα αποτελέσματα από μόνα τους να οδηγούν σε σκέψεις και αποφάσεις. Για μένα η εικόνα της ομάδας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβα. Όμως αυτή η ομάδα, έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα. Όταν χάνουμε κάτι καταλαβαίνουμε την αξία του", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

O 47χρονος τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες, τους συνεργάτες του, αλλά και στον προκάτοχό του, Τροντ Σόλιντ. " Ξέραμε ότι με τους τρεις βαθμούς θα τελείωνε και μαθηματικά ο τίτλος. Είχαμε καλό πρώτο ημίχρονο χωρίς περιττές ενέργειες και κάποιες σωστές επιθέσεις. Οπωσδήποτε μετά το τρίτο γκολ, είχαμε φαινόμενα ατομικών προσπαθειών. Τρέχαμε με την μπάλα για να κάνουμε επίθεση, δεν ήταν καλό, αλλά γίνεται αυτό στην Ελλάδα, να θες να διακριθείς ατομικά, όταν είσαι πάνω στο σκορ. Στην διάρκεια του πρωταθλήματος, είχαμε φτάσει και μεγάλες διαφορές στην βαθμολογία. Κλειδί ήταν το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όλα μετά κύλησαν ομαλά. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, τους συνεργάτες μου και στον κύριο Σόλιντ, που ήταν στην ομάδα ως τα μισά της περιόδου".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές, έδωσε συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στη "μάχη" της ομάδας του για την παραμονή.

" Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχαμε μία καλή παρουσία, παίξαμε ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητα και με σκοπό κάτι να πάρουμε από αυτό το ματς. Τα γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι θετικό. Παίξαμε όσο το δυνατόν καλύτερα, το μυαλό μας είναι, πλέον, στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη", τόνισε ο Έλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε:

" Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τον Εργοτέλη για εμάς, ίσως πλέον και το τελευταίο με τον Παναθηναϊκό για να μείνουμε στην κατηγορία. Εκείνο που ξέραμε ήταν πως ένας από Αιγάλεω, Ηρακλή μετά τη μεταξύ τους συνάντηση, θα έπεφτε και ένας θα είχε ελπίδες. Το Αιγάλεω δεν ελπίζει τώρα, αλλά ο Ηρακλής θα παλέψει να σωθεί".

O γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, δήλωσε: " Δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά τα πράγματα όταν έχουμε κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα σε έντεκα χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στον πρόεδρο και στον προπονητή. Ο κόσμος είναι η μεγάλη μας δύναμη όμως πρέπει να στηρίζει τους παίκτες στα εύκολα και στα δύσκολα".

Ο μεγάλος Ριβάλντο (MVP της αναμέτρησης με την Κέρκυρα) τόνισε: " Έχω όνειρα για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει γερές δομές, τρομερό κόσμο και μπορεί να φτάσει ψηλά. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στην οικογένειά μου και στον πρόεδρο που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Το ελληνικό πρωτάθλημα αρχίζει να γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Είμαι ήρεμος και κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να παίρνει ο Ολυμπιακός τα πρωταθλήματα και περιμένω τον πρόεδρο. Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια καλύτερη πορεία στην Ευρώπη".

Από την πλευρά του, ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο δήλωσε πως ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, ενώ για μία ακόμα φορά εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στην Εθνική ομάδα του Μεξικού.
Όλα τα λεφτά
*Ο Ολυμπιακός! Οι τίτλοι μιλάνε από μόνοι τους.

*Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Γιώργος Ανατολάκης έγραψαν ιστορία, καθώς είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που κατακτούν διψήφιο αριθμό πρωταθλημάτων με μία ομάδα!
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το γήπεδο έπρεπε να ήταν γεμάτο.
Το Live του αγώνα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Κέρκυρα
Σιντιμπέ, Ντα Σίλβα, Καραδήμος, Καγκιούζης, Αναστασιάδης, Γκουστάβο, Σκούφαλης, Γκουέλα, Καρβάλιο, Τζαβέλλας, Φούφουλας.
Η 11άδα των γηπεδούχων Ολυμπιακός
Νικοπολίδης, Ζεβλάκοβ, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Ντομί, Στολτίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο, Μπόρχα.
1' Έναρξη αγώνα Κέρκυρα
3' Γκολ Ολυμπιακός Ριβάλντο
Εξαιρετική αντεπίθεση των πρωταθλητών, ο Τζόρτζεβιτς πάσαρε στον Ντομί, που έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ριβάλντο με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιντιμπέ.
6' Σουτ Ολυμπιακός
Ο Καστίγιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το αριστερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σιντιμπέ μπλόκαρε.
8' Σουτ Ολυμπιακός
Μακρινό σουτ του Τζόρτζεβιτς, δεν ανησύχησε ο πορτιέρο της Κέρκυρας.
10' Σχόλιο
Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο.
11' Σουτ Ολυμπιακός
Εξαιρετικό σουτ του Ριβάλντο με το αριστερό, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Σιντιμπέ.
14' Φάουλ Ολυμπιακός
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο, η μπάλα άουτ.
20' Σχόλιο
Το ματς είναι επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού, που προσπαθεί να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τον κόσμο του.
22' Σουτ Ολυμπιακός
Γύρισμα του Τζόρτζεβιτς από τα αριστερά, ο Μπόρχα έπιασε στην κίνηση το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Σιντιμπέ μπλόκαρε την μπάλα.
24' Πέναλτι Ολυμπιακός
Ο Σιντιμπέ ανέτρεψε τον Ριβάλντο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε σωστά το πέναλτι, καθώς συμβουλεύτηκε πρώτα τον επόπτη. Αρχικά ο Φωτιάδης είχε υποδείξει φάουλ, όμως το μαρκάρισμα είναι εντός περιοχής. Κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Κέρκυρας.
25' Γκολ Ολυμπιακός Τζόρτζεβιτς
Ο Τζόρτζεβιτς είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σιντιμπέ.
32' Φάουλ Κέρκυρα
Ο Γκουστάβο εκτέλεσε φάουλ, πάνω από την εστία του Νικοπολίδη.
33' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Καραδήμος
36' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Αναστασιάδης
43' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Ντα Σίλβα
44' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μπόρχα
45' Έναρξη καθυστερήσεων Ένα λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου Ολυμπιακός
46' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Βιτουλαδίτης στη θέση του Αναστασιάδη.
49' Φάουλ Κέρκυρα
Εκτέλεση φάουλ από τον Καγκιούζη, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
52' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Μπούρμπος στη θέση του Τζαβέλλα.
53' Γκολ Ολυμπιακός Καστίγιο
Ο Πατσατζόγλου πάσαρε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ριβάλντο δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ, όμως ο επερχόμενος Καστίγιο μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σιντιμπέ.
57' Σουτ Κέρκυρα
Αντεπίθεση της Κέρκυρας, ο Γκουέλα έστρωσε την μπάλα στον Μπούρμπο, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν απελπιστικά άστοχο.
58' Γκολ Κέρκυρα Καρβάλιο
Ο Πατσατζόγλου γύρισε τη μπάλα στον Νικοπολίδη, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τον Καρβάλιο, ο οποίος πήρε την μπάλα και πλάσαρε στην άδεια εστία.
65' Σουτ Ολυμπιακός
Καλό γυριστό σουτ του Μπόρχα από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Σιντιμπέ.
66' Αλλαγή παίκτη Κέρκυρα
Ο Πετράς στη θέση του Καγκιούζη.
68' Σουτ Κέρκυρα
Καλό σουτ του Γκουστάβο, έδιωξε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.
69' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μάριτς στη θέση του Στολτίδη.
75' Κίτρινη κάρτα Κέρκυρα Καρβάλιο
77' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Ριβάλντο
79' Ευκαιρία Ολυμπιακός
Ο Καστίγιο βρέθηκε απέναντι από τον Σιντιμπέ, μετά την μπαλιά του Ριβάλντο, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ.
80' Φάουλ Κέρκυρα
Ο Καραδήμος εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε σταθερά.
83' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μάριτς
85' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Νε στη θέση του Πατσατζόγλου.
89' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Ο Μπαμπανγκίντα στη θέση του Καστίγιο.
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τρία λεπτά
90' Λήξη αγώνα























































TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ