ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κινήσεις για την παραμονή του Κάρμο και του Όρτα

Ολυμπιακός: Κινήσεις για την παραμονή του Κάρμο και του Όρτα
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον Νταβίντ Κάρμο και τον Αντρέ Όρτα και προχωράει σε μία σειρά από κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ως "συμμάχους" τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι επιθυμούν την παραμονή τους στην πειραϊκή ομάδα και αναμένονται εξελίξεις.

Οι Νταβίντ Κάρμο και Αντρέ Όρτα βοήθησαν τα μέγιστα τον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο, όταν και αποκτήθηκαν ως δανεικοί, μέχρι να φτάσει η ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και της κατάκτησης του Conference League. Η απόκτηση του όμως δεν είναι δεδομένη.

Θα πρέπει να τονιστεί, πως πρόκειται για δύο υποθέσεις αρκετές δύσκολες, υπό την έννοια ότι, ναι μεν υπάρχει οψιόν αγοράς στις συμφωνίες που έκανε ο Ολυμπιακός με την Πόρτο και την Μπράγκα τον περασμένο Ιανουάριο στο περιθώριο του εξάμηνου δανεισμού τους, αλλά αυτές είναι αρκετά υψηλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, η ρήτρα του Κάρμο ανέρχεται στα 17,5 εκατομμύρια (η Πόρτο τον είχε αποκτήσει από την Μπράγκα αντί 20 εκατ. ευρώ) και εκείνη του Όρτα στα 6 εκατ. ευρώ (αν και αρχικά υπήρξαν δημοσιεύματα στην Ιβηρική για 4,5 και 5 εκατομμύρια).

Κατά τους Πορτογάλους, ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από τους "δράκους" την επέκταση του δανεισμού του Κάρμο μέχρι το καλοκαίρι του 2025, καταβάλλοντας ένα εκατομμύριο ευρώ στην Πόρτο ως ενοίκιο και την τοποθέτηση οψιόν αγοράς ύψους 12 εκατ. (maisfutebol). Υπενθυμίζεται, ότι ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους "μπλε" μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Από την άλλη, υπάρχει δημοσίευμα (A Bola), σύμφωνα με το οποίο ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός είναι πιθανό να επιστρέψει στην Πόρτο για να παραμείνει. Αυτό φαίνεται να είναι σε συνάρτηση με την ενδεχόμενη αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο από τον πάγκο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός το ψάχνει για την παραμονή του Κάρμο στον Πειραιά, ο οποίος ήταν κομβικός στην προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" να φτάσουν στην κατάκτηση του Conference League, αλλά και στην αλλαγή της εικόνας τους στο πρωτάθλημα το οποίο διεκδίκησαν μέχρι το φινάλε. Μάλιστα, ο υψηλόσωμος αμυντικός σε δηλώσεις του μετά τον τελικό με την Φιορεντίνα, υποστήριξε: "Τώρα θα ξεκουραστώ και θα δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον. Επιστροφή στην Πόρτο; Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτή τη στιγμή".

Παράλληλα, η πειραϊκή ΠΑΕ το ψάχνει και για την παραμονή του Όρτα. Σύμφωνα με την "O Jogo" και το ρεπορτάζ της "ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται σοβαρά για την συνέχιση του παίκτη στην Ελλάδα και σκόπευε να έχει συνάντηση με τον Αντόνιο Σαλβαδόρ προκειμένου να μειώσει την τιμή, αλλά ο πρόεδρος της Μπράγκα δεν το αποδέχεται.

Ο Ολυμπιακός έδωσε 200.000 ευρώ ως ενοίκιο και η ρήτρα αποδέσμευσης του Όρτα είναι 6 εκατ. ευρώ. Ο Αντόνιο Σαλβαδόρ θέλει το ποσό της ρήτρας για τον κεντρικό μέσο ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027".

Στην Ιβηρική θεωρούν ότι η Μπράγκα δεν θέλει να μειώσει την τιμή, καθώς χρήματα από την πιθανή μεταγραφή του Όρτα θα πρέπει να λάβει και η πρώην ομάδα του παίκτη Λος Άντζελες Φούτμπολ Κλαμπ. Ο 27χρονος χαφ σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με την Φιορεντίνα, πάντως, μιλώντας στο πορτογαλικό Sport TV είχε αφήσει αιχμές:

"Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και τον απίστευτο σύλλογο που με υποδέχτηκε. Το αφιερώνω και σε αυτούς που ίσως δεν με πίστευαν τόσο πολύ, γιατί κι αυτό με έκανε να αλλάξω και να απολαύσω αυτή τη νίκη. Και ίσως τώρα να πιστέψουν λίγο περισσότερο".

Οι συμπατριώτες του θεωρούν, ότι τα λόγια και η κριτική του Όρτα απευθυνόταν στον προπονητή Αρτούρ Ζόρζε επειδή η σχέση τους δεν ήταν καλύτερη δυνατή. Ο τελευταίος αποχώρησε από τον πάγκο της Μπράγκα πριν από δύο μήνες και βρίσκεται πλέον στην τεχνική ηγεσία της Μποταφόγκο. Στην Πορτογαλία, πάντως, πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός και η Μπράγκα θα τα βρουν στο οικονομικό και ο Όρτα θα συνεχίσει στην πειραϊκή ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ