ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Λεβάντε 4-0

Ολυμπιακός-Λεβάντε 4-0
ΓΚΑΛΕΤΙ ΜΕ ΛΕΒΑΝΤΕ ΓΙΑ ΜΕΣΑ

Με σοόυ των Λούα Λούα και Γκαλέτι ο Ολυμπιακός σκόρπισε με 4-0 την Λεβάντε. Ανακοίνωσε Αρτσούμπι

Στο τελευταίο φιλικό, που αποτελούσε την πρόβα τζενεράλε εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και άφηνοντας υποσχέσεις για το μέλλον. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολύ καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, περιόρισαν τα αμυντικά λάθη και με ώριμο παιχνίδι επικράτησαν με 4-0 της Λεβάντε.
Τρομέρα κατορθώματα απο τον Λούα Λούα που ξεσήκωσε την ερυθρόλευκη εξέδρα και φαίνεται πως απο την πρώτη κιόλας εμφάνιση του με τα χρώματα των Πειραιωτών κερδίζει τις καρδιές των απαιτητικών φίλων του Ολυμπιακού.

Παρά το γεγονός πως βρίσκεται μονάχα λίγες ημέρες στο ερυθρόλευκο ρόστερ, ο Λούα Λούα ήταν απο τους διακριθέντες στο σημερινό φιλικό πετυχαίνοντας μάλιστα το δεύτερο γκολ και φαίνεται πως προσαρμόζεται πολύ εύκολα στα δεδομένα της νέας του ομάδας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να το δούμε και στην βασική ενδεκάδα των ερυθρολεύκων στο ντέρμπι με τον Παναθηναΐκό ιδιαίτερα μετά την σημερινή του εμφάνιση.

Εξαιρετικός και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που έδειξε δείγματα της μεγάλης κλάσης του και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Λεβάντε, ενώ ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ. Πολύ καλός τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά ο Λεντέσμα που φαίνεται πως θα αποτελέσει σταθερή αξία για τον κέντρο του Ολυμπιακού την φετινή χρονιά, όπως και ο Τοροσίδης, ενώ Ραούλ Μπράβο και Άντζας αποτέλεσαν ένα ααρκετά σταθερό αμυντικό δίδυμο.

Πρώτο ημίχρονο για φίλλημα με σόου Λούα Λούα-Γκαλέτι

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Τάκης Λεμονής εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, δοκίμασε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό (όπως και με την Εσπανιόλ) το 4-5-1. Κάτω απο τα δοκάρια ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Άντζας με τον Ραούλ Μπράβο, στα άκρα της άμυνας ήταν ο Ντιντιέ Ντομί (αριστερά) και ο Χρήστος Πατσατσόγλου (δεξιά), στην μέσαια γραμμή Τοροσίδης και Στολτίδης βρισκόντουσαν μπροστά απο τους αμυντικούς, ο Λεντέσμα έπαιζε λίγο πιο μπροστά, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι βρισκόταν στην δεξιά πτέρυγα του κέντρου, ο Τζόρτζεβιτς στα αριστερά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Λούα-Λούα.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας έγινε στο 4ο λεπτό, όταν ύστερα απο πάσα του Λεντέσμα, ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε όμορφη μπαλιά στον Γκαλέτι, η σέντρα του Αργεντίνου όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Στοράρι. Η Λεβάντε έκανε για πρώτη φορά αισθητή της παρουσίας της στο 14ο λεπτό, όταν το σουτ του Γκεϊζό λίγο έξω απο την μεγάλη περιοχή, πέρασε δίπλα απο το κάθετο δοκάρι του Αντώνη Νικοπολίδη.

Τρία λεπτά αργότερα (στο 17') οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν η έξυπνη πάσα του Λούα Λούα στον Τοροσίδη κατέληξε εν τέλει στον Γκαλέτι, που δεν δυσκολεύτηκε μέσα απο την μεγάλη περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Λεβάντε.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δεν έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού τους και στο 25ο λεπτό λίγο έλειψαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, όταν ο Τζόρτζεβιτς με τακουνάκι τροφοδότησε τον Λούα Λούα, εκείνος με την σειρά πέρασε ένα παίκτη της Λεβάντε έκανε πολύ ωραίο σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (29') μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι απο πολύ δύσκολο σημείο (απο τα αριστερά) η μπάλα απο τα χέρια του Στοράρι κατέληξε στο δοκάρι. Στο 30ο λεπτό Ισπανοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν μετά το λάθος της ερυθρόλευκης άμυνας ο Σάβιο έκανε το σουτ όμως ο Νικοπολίδης απέκρουσε και εν συνεχεία ο Ραούλ Μπράβο έδιωξε σε κόρνερ.

Η Λεβάντε απείλησε και πάλι τα καρέ του Νικοπολίδη στο 36' όταν η πολύ όμορφη κάθετη πάσα του Ρίγκα τρύπησε την άμυνα του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στον Σάβιο που δεν κατάφερε να νικήσει τον έμπειρο Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 38ο λεπτό ο Λούα Λούα έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του όταν εξαπέλυσε δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Λεβάντε να διώξει την μπάλα με υπερένταση σε κόρνερ.

Δύο λεπτά πριν απο την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ύστερα από όμορφη μακρινή πάσα απο τον Λεντέσμα, η μπάλα καταλήγει στον Γκαλέτι που κάνει με τη μία την σέντρα απο τα δεξιά, ο Λούα Λούα εκμεταλεύεται το λάθος του Τσιρίλο και με κοντινό πλασέ πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Το δεύτερο μέρος είχε χρώμα και πάλι ερυθρόλευκο...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάκης Λέμονης τροποποίησε την διάταξη της ομάδας του, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2 ενώ άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο καθώς τις θέσεη του Άντζα και του Ραούλ Μπράβο πήραν οι Ζούλιο Σέζαρ και Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ενώ ο Νούνιες ήταν παρτενέρ του Λούα Λούα καθώς αντικατέστησε τον Ιεροκλή Στολτίδη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στην επανάληψη ανήκε στην Λεβάντε, όταν στο 55' ο Σάβιο πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Νικοπολίδη να διώξει την μπάλα κόρνερ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν πτοήθηκαν συνέχισαν τον εντυπωσιακό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου και στο 59ο λεπτό μετά απο σέντρα ακριβείας του Γκαλέτι απο τα δεξιά, ο Τζόρτζεβιτς έκανε κεφαλιά πάσα στον Νούνιες, όμως την προβολή του Αργεντίνου απέκρουσε ο Στοράρι. Δύο λεπτά αργότερα (61') ο εξαιρετικός Γκαλέτι για άλλη μια φορά σε ρόλο δημιουργού, έβγαλε την σέντρα απο τα δεξιά ο Λούα Λούα έκανε το κοντρόλ και με άψογο σουτ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της ομάδας του.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στο 64ο λεπτό ο νεοεισελθών Ντάρκο Κοβάσεβιτς μετέτρεψε σε θρίαμβο την νίκη των ερυθρολεύκων όταν ύστερα απο σέντρα του Πατσατζόγλου μέσα απο την περιοχή ο Σέρβος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, ο Στοράρι απέκρουσε, όμως η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Ντραγκο-γκολ που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 4-0.

Οι MVP's του σημερινού αγώνα, Λούα Λούα και Γκαλέτι πέρασαν στον πάγκο και κάπου εκεί ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τους Πειραιώτες να ελέγχουν το παιχνίδι και τους Ισπανούς να μην μπορούν να απειλήσουν σε κανένα σημείο την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στο 71ο λεπτό ο Νούνιες εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ αρκετά μακρυά απο την μεγάλη περιοχή και ο Στοράρι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ με τον διαιτητή να υποδεικνύει οφ σάιντ.

Λίγα λεπτά πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και συγκεκριμένα στο 88' ο Μήτρογλου είχε την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ όμως η κεφαλιά που έπιασε ύστερα απο κόρνερ πέρασε λίγα μέτρα έξω απο το δεξί δοκάρι της εστίας του Στοράρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (Φακίνος ’89), Ντομί (Μενδρινός ’74), Στολτίδης (Νούνιες ’46), Γκαλέτι (Πάντος ’62), Τζόρτζεβιτς (Μήτρογλου ’74), Ραούλ Μπράβο (Ζεβλάκοφ ’46), Άντζας (Σέζαρ ’46), Λεντέσμα (Νε ’78), Τοροσίδης (Παπαδόπουλος ’89), Λούα-Λούα (Κοβάσεβιτς ’62).

ΛΕΒΑΝΤΕ: Στοράρι, Τσιρίλο, Βικιέιρα (Τομάζι ’74), Ρίγκα, Σάβιο (Μεγιόνγκ Ζε ’69), Πέρσον (Φουέγιο ’50), Νταβίντ, Χοσέ Σεράνο, Γκέγιο, Χουάνμα (Ρουμπιάλες ’86), Ντεσκάργκα.

Λεμονής: "Ακόμα δοκιμάζουμε συστήματα..."

Ικανοποιημένος και παράλληλα συγκρατημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, Τάκης Λεμονής, μετά την φιλική νίκη επι της Λεβάντε. "Είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, όπου δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα και βάζουμε παίκτες σε διάφορες θέσεις.

Η ομάδα θέλει ακόμα αρκετό χρόνο και παιχνίδια για να δέσουμε σαν σύνολο. Αρκετοί παίκτες δεν έχουνε παίξει ακόμα",

δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, ενώ συνέχισε λέγοντας:

"Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο στο Λεντέσμα για να "δέσει" με την υπόλοιπη ομάδα. Χρειάζεται κι αυτός ακόμα παιχνίδια και προετοιμασία, γιατί και στην προετοιμασία της προηγούμενης ομάδας του είχε παίξει μόνο 45 λεπτά".

Σ' ότι αφορά τα λάθη στην άμυνα ο 47χρονος τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως δουλεύουν συνεχώς σ' αυτόν τον τομέα. "Το θέμα των λαθών το βλέπουμε. Πρέπει να δουλέψουμε ομαδικά γιατί ίσως έμεινε εκτεθειμένο το κεντρικό δίδυμο. Την τακτική μας όλα αυτά τα συζητάμε και στην πορεία θα τα δούμε", υπογράμμισε ο Τάκης Λεμονής.

"Ερυθρόλευκος" ο Αρτσούμπι

Την ώρα που στο Στάδιο Καραϊσκάκη οι παίκτες του Τάκη Λεμονή απέδιδαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμη Αργεντινού, του Ροντρίγκο Αρτσούμπι. Ο αριστερός χαφ αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς απο την Λανούς για 1+4 χρόνια. Τα προβλήματα που υπήρχαν στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Λανούς λύθηκαν και ο 22χρονος Αργεντινός ανήκει πλέον στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Rodrigo Javier ARCHUBI από την Λανούς, με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο και οψιόν αγοράς από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+4 χρόνια".





















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ