ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μέχελεν 2-0: Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με το "νέο αίμα" και τη ζωγραφιά του Μουζακίτη και άφησαν υποσχέσεις

Ολυμπιακός - Μέχελεν 2-0: Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν με το "νέο αίμα" και τη ζωγραφιά του Μουζακίτη και άφησαν υποσχέσεις
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πέτυχε φιλική νίκη κόντρα στη Μέχελεν, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Μουζακίτης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 5' που ήταν καρμπόν με το υπέροχο του Λαμίν Γιαμάλ στο Euro 2024 κόντρα στη Γαλλία, ενώ στο 28' ο Μαρτίνς πέτυχε και δεύτερο γκολ. Πολύ καλή παρουσία και από τους υπόλοιπους νέους των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, επικρατώντας 2-0 της Μέχελεν (η οποία την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρωτάθλημα). Οι σκόρερ της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρίστηκαν ο Χρήστους Μουζακίτης και ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο ματς και πέτυχαν γρήγορα το γκολ με τον Μουζακίτη στο 5'. Ο 17χρονος μέσος με μια ζωγραφιά από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Ένα γκολ που μας θύμισε αυτό που πέτυχε ο Λαμίν Γιαμάλ στον ημιτελικό του Euro 2024.

Το δεύτερο γκολ για τους Πειραιώτες το πέτυχε ο Ζέλσον Μαρτίνς. Μετά από υπέροχη μπαλιά του Ορτέγκα, ο Κωστούλας έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και μοίρασε στον Πορτογάλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ηταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν. Αποκορύφωμα το διπλό δοκάρι στο 81' με τους Ροντινέι και Μασούρα. Οι νέοι του Ολυμπιακού άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, καθώς πλην του σκόρερ Μουζακίτη ήταν πολύ καλοί και οι Παπακανέλλος, Κωστούλας και Μπότης.

Το ματς

Μετά το πανέμορφο γκολ του Μουζακίτη οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ, έχοντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους, όμως η Μέχελεν μπόρεσε και υπεραμύνθηκε καλά την εστία της.

Στο 28' βρήκε και το δεύτερο γκολ με τον Μαρτίνς και μετά είχε και την ευκαιρία με τον Παπακανέλλο στο 40' που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, έχοντας διαρκώς την μπάλα στα πόδια του. Στο 46' ο Μαρτίνς (μάλλον ορθά) ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα πάνω του από παίκτης της Μέχελεν μετά από υπέροχο σκάψιμο του Παπακανέλλου.

Στο 62' το απευθείας φάουλ του Μπιανκόν σταμάτησε στο τείχος. Η πιο αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 82' όταν αρχικά ο Ροντινέι με το αριστερό (το καλό του πόδι είναι το δεξί), έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Μασούρας στην εξέλιξη της φάσης δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η καλύτερη στιγμή των Βέλγων ήταν στο 87'. Ο Σχουφς με ένα υπέροχο σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Μπότης εκτινάχθηκε και με τη βοήθεια του δοκαριού παραχώρησε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο τελικές στο φινάλε του ματς με τον Μασούρα και τον Τσικίνιο, ωστόσο κανείς δεν μπόρεσε να βρει στόχο και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Μέχελεν: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Μπιανκόν, Αποστολόπουλος, Ορτέγκα, Μουζακίτης Μαρτίνς, Παπακανέλλος, Κωστούλας

Αυτοί αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος: Κοστίνια, Άμπι, Μπότης, Κουτσίδης, Μπιέλ, Μπακούλας, Μασούρας, Τσικίνιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ