ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ανέβηκε κι άλλο για τον Κάρμο, το κλειδί στις διαπραγματεύσεις με την Πόρτο

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει τον Νταβίντ Κάρμο στο λιμάνι και έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πόρτο και δεύτερη πρόταση.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για να κρατήσει τον Νταβίντ Κάρμο στον Πειραιά. Για την ακρίβεια, κάνει ότι περνάει από το χέρι της προσφέροντας πολλά χρήματα για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, οι "ερυθρόλευκοι" προσφέρουν 2 εκατ. ευρώ στην Πόρτο ως ενοίκιο για την επέκταση του δανεισμού του 24χρονου στόπερ για ακόμη ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς ύψους 12 εκατομμυρίων το επόμενο καλοκαίρι, όπως και άλλα 3 εκατ. ευρώ ως μπόνους για την επίτευξη στόχων. Αν τα αθροίσει κανείς πρόκειται για μία προσφορά συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ.

Θα πει κάποιος, τότε, γιατί ο Ολυμπιακός δεν κάνει χρήση της υπάρχουσας οψιόν αγοράς που έχει με τους «δράκους» από τον περασμένο Ιανουάριο ύψους 17,5 εκατ. ευρώ. Καταρχάς, όταν ενεργοποιείται μία ρήτρα, η ομάδα που παίρνει τον παίκτη είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει άμεσα και σε μετρητά τα χρήματα που είναι να λαμβάνει η άλλη πλευρά. Τώρα όμως με την πρόταση του Ολυμπιακού για ανανέωση του δανεισμού του Κάρμο και οψιόν αγοράς πηγαίνει ουσιαστικά σε βάθος δωδεκαμήνου.

Η συζήτηση αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο πλευρών γίνεται κυρίως για την ανανέωση του δανεισμού του Κάρμο με τα δεδομένα που αναφέραμε παραπάνω, αλλά το "αγκάθι" είναι πως η Πόρτο επιμένει σε υποχρεωτική οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι αντί 14-15 εκατ. ευρώ. Η διαπραγμάτευση λοιπόν και το "κλειδί" είναι στον όρο των μπλε για "υποχρεωτική οψιόν αγοράς".

Η δεύτερη πρόταση του Ολυμπιακού για Πόρτο

Γι΄ αυτό τον λόγο, ο Ολυμπιακός έχει ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Πόρτο και δεύτερη πρόταση, που αφορά την αγορά του 50% ή του 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Τα χρήματα είναι αρκετά και σε αυτή την περίπτωση (8-9 εκατ. ευρώ), αλλά ο Ολυμπιακός θα μπορεί να προσδοκά σε υψηλά κέρδη στο μέλλον σε ενδεχόμενη πώληση του Κάρμο, ο οποίος είναι μόλις 24 ετών.

Παρεμπιπτόντως, οι διαπραγματεύσεις της Πόρτο με την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Μικαγίλ Φαγέ συνεχίζονται. Οι «δράκοι» προσφέρουν 5 εκατ. ευρώ στους Καταλανούς για το 50% των δικαιωμάτων του Σενεγαλέζου στόπερ και η ομάδα της Βαρκελώνης ζητάει 15 εκατομμύρια, συν ποσοστό μεταπώλησης. Στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι η Πόρτο θέλει να παραχωρήσει άμεσα στον Κάρμο, προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ