THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Αυτά ισχύουν για Ελ Κααμπί και Φενερμπαχτσέ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Αυτά ισχύουν για Ελ Κααμπί και Φενερμπαχτσέ
INTIME SPORTS

Από "τη συμφωνία με τη Φενερμπαχτσέ" στην "πρόταση του ατζέντη" του. Το SPORT24 βάζει σε ρεαλιστική διάστασή την υπόθεση του φλερτ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και των "καναρινιών" και δημοσιοποιεί τη βάση των όντως υφιστάμενων συζητήσεων των δύο πλευρών.

Συμφωνία με τη Φενερμπαχτσέ, οι ισχυρισμοί των δημοσιευμάτων στη Γαλλία αναφορικά με το στάτους του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, καμία συμφωνία από την Τουρκία. Η αλήθεια, ως συνήθως, για τον αρχισκόρερ του περυσινού Conference League κάπου στη μέση είναι.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τα "καναρίνια" και τον επιθετικό του Ολυμπιακού. Ισχύει πως η προσέγγιση στους δευτεραθλητές SuperLig έγινε από τον ατζέντη του.

Ενδεικτικό ότι η αγορά συνεχίζει να… σαρώνεται από την πλευρά του 31χρονου επιθετικού, ο οποίος πέραν της ηγεμονικής – για τα ελληνικά δεδομένα - πρότασης ανανέωσης από τους "ερυθρόλευκους" (λογικό μοιάζει να) αναζητά εξαργύρωση της καταπληκτικής περυσινής σεζόν του.

Η Φενέρ είναι στην αγορά για δύο επιθετικούς

Η Φενερμπαχτσέ είναι στην αγορά για δύο επιθετικούς. Στο ρόστερ υπάρχει ο Έντιν Τζέκο, αλλά "περπατάει" πλέον στα 39 και λογικά ο νέος στην Κωνσταντινούπολη Ζοζέ Μουρίνιο δεν θέλει/μπορεί να στηριχτεί στον πολύπειρο Βόσνιο. Περιορισμοί οικονομικοί δεν υπάρχουν. Και καλό και κακό (για τον Ολυμπιακό).

Καλό γιατί μπορεί η Φενέρ να προσελκύσει περιπτώσεις πολύ πιο "φανταχτερές" από τον Ελ Κααμπί, κακό γιατί η ευχέρειά της σε όρους συμβολαίου είναι ασύγκριτη (πιθανώς να ματσάρεται μόνο από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας, όπου και εκεί, δεδομένα, "ψάχνεται" ο ατζέντης του βορειοαφρικανού) ακόμη και αν συζητάει με ποδοσφαιριστές που δεν λογίζει ως βασικές επιλογές.

Συζήτηση υπάρχει λοιπόν. Η περίπτωση του Ελ Κααμπί δεν έχει απορριφθεί από τη Φενέρ. Κάθε άλλο και ίσα ίσα που έχει ξεχωρίσει από τον… σωρό.

Η βάση της είναι στη λογική της αντικατάστασης στην ιεραρχία των επιθετικών του τουρκικού συλλόγου του Μίτσι Μπατσουαγί, ο οποίος αποχώρησε. Και με αυτή τη λογική, η βάση των συζητήσεων περιλαμβάνει διετές ή τριετές συμβόλαιο (2 ή 2+1) με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνάνε (δεδομένα) τα 3 εκατ. ευρώ.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ