ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Αυτά ισχύουν για τον Βέλντε

Ο Κρίστοφερ Βέλντε με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν σε αγώνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Conference League | 3 Νοεμβρίου 2022
Ο Κρίστοφερ Βέλντε με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν σε αγώνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ για το Conference League | 3 Νοεμβρίου 2022 @2022 ADAM NURKIEWICZ/AP IMAGES

Στην ατζέντα του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Κρίστοφερ Βέλντε, έχοντας προκαλέσει το ενδιαφέρον με τις εμφανίσεις του στο πολωνικό πρωτάθλημα. Η επιθυμία του Νορβηγού μεσοεπιθετικού να φύγει από το Πόζναν, οι – μειωμένες σε σχέση με πέρυσι – απαιτήσεις της Λεχ και ο ανταγωνισμός.

Η περίπτωση του Κρίστοφερ Βέλντε δεν είναι ούτε πρόσφατη ούτε άγνωστη στον Ολυμπιακό. Διαχρονικά οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξαιρετική γνώση της πολωνικής αγοράς.

Και τα πεπραγμένα του διεθνή Νορβηγού στη Λεχ Πόζναν, ειδικά μετά την προπέρσινη, παρθενική πλήρη σεζόν του στην Ekstraklasa (2022-23) δεν γίνονταν να μην προκαλέσουν και την προσοχή των τροπαιούχων του Conference League.

Το περασμένο καλοκαίρι ως εκεί. Και παρότι η περυσινή σεζόν του δεν ήταν ανάλογη - ειδικά το φινάλε της -, εν τούτοις ο 25χρονος πολυσύνθετος επιθετικός παραμένει, επιβεβαιωμένα, για τα καλά στα ραντάρ του Ολυμπιακού.

Δεδομένο πως θέλει να φύγει από το Πόζναν. Το ήθελε και πέρυσι. Διάφορες κρούσεις τότε. Η σημαντικότερη πρόταση όλων από την Μπεσίκτας, 5 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της Λεχ αξίωσε περισσότερα (900.000 ευρώ είχε κοστίσει η αγορά του από τη Χάουγκεσουντ), δεν προχώρησε, προς μεγάλη δυσφορία του Νορβηγού.

Για να τον… καλμάρουν, λέγεται πως η διοίκηση του πολωνικού συλλόγου διπλασίασε τις απολαβές του, χωρίς να αλλάξει την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του (ολοκληρώνεται στις 31/12/2025). Δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όταν υπέγραψε, ο Βέλντε συμφώνησε σε απολαβές 300.000 ευρώ.

Εφόσον ισχύει η φημολογία περί διπλασιασμού, τότε καθίσταται ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της Λεχ.

Δεν αναιρεί, έτσι κι αλλιώς, ότι θέλει ακόμη να φύγει. Θα μπορούσε και στην αμέσως προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, όταν η Νις κατέθεσε μια από τις πιο περίεργες προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ζητώντας να τον δανειστεί για έναν μήνα (με προβλεπόμενη option αγοράς) ώστε να καλύψει τις απουσίες ποδοσφαιριστών της που συμμετείχαν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Πριν περίπου δέκα ημέρες, με συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό της πατρίδας του, ο Βέλντε διατράνωσε εκ νέου την επιθυμία του να κάνει το επόμενο βήμα σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, παραδέχτηκε πως γνωρίζει το "ενδιαφέρον ομάδων από την Ισπανία και την Ελλάδα" (σ.σ. τον Ολυμπιακό προφανώς, χωρίς πάντως να κατονομάσει κάποια), καταθέτοντας την προτίμησή του για τη La Liga, καθώς μιλάει και ισπανικά.

Πρόταση από εκεί όμως, δεν υπάρχει. Ειδικά τις αξιώσεις τις Λεχ, οι οποίες έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι – ελέω της όχι και τόσο εντυπωσιακής σεζόν του Σκανδιναβού – και κυμαίνονται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ.

Ποσό που όμως δεδομένης της πίεσης του Βέλντε, αλλά και της απουσίας της Λεχ από τις διεθνείς διοργανώσεις, θεωρείται πως θα είναι, τουλάχιστον, διαπραγματεύσιμο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ