ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ενδιαφέρον για τον Λιάνκο, η επαφή με τον Πέδρο Μαρτίνς και τα χρήματα που ζητάει η Σαουθάμπτον

Southampton's Lyanco in action during the English Premier League soccer match between Southampton and Aston Villa at St Mary's Stadium in Southampton, England, Saturday, Jan. 21, 2023. (AP Photo/David Cliff)
Ο Λιάνκο @ 2023 DAVID CLIFF / AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Λιάνκο, πέρα από την περίπτωση του Νταβίντ Κάρμο που θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει το βάρος τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην προσπάθεια παραμονής του Νταβίντ Κάρμο, καθώς και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ τον θέλουν, αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στους "ερυθρόλευκους".

Ο μάνατζερ του 24χρονου κεντρικού αμυντικού, Κάρλος Γκονσάλβες βρίσκεται σε επαφές με τη διοίκηση της Πόρτο προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα για την παραμονή του παίκτη στον Ολυμπιακό, ενώ ο τελευταίος αναμένεται από μέρα σε μέρα να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των "δράκων" Αντρέ Βίλας-Μπόας για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Πέρα όμως από την παραμονή του Κάρμο, ο Ολυμπιακός προσανατολίζεται να κλείσει και άλλον κεντρικό αμυντικό. Πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, είχε συνδεθεί η πειραϊκή ομάδα με τον Νίκολας Βαλεντίνι της Μπόκα Τζούνιορς. Ο 23χρονος Αργεντινός στόπερ (είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) μένει ελεύθερος τον προσεχή Δεκέμβριο από την ομάδα του Μπουένος Άιρες και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχει δείξει η Λάτσιο.

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές στη Σερβία, περί αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των "ερυθρόλευκων" για τον 33χρονο Αυστριακό στόπερ Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς που μένει ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον και για έναν άλλον Λατινοαμερικάνο κεντρικό αμυντικό, τον Λιάνκο. Ο 27χρονος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής (ύψους 1.87 μέτρα)ανήκει στη Σαουθάμπτον και αγωνίστηκε ως δανεικός στην Αλ Γκαράφα υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επαφή του Ολυμπιακού με τον πρώην ερυθρόλευκο τεχνικό στο πλαίσιο της συγκέντρωσης περισσότερων δεδομένων για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή.

Ο Λιάνκο, ο οποίος διαθέτει και σερβικό διαβατήριο, θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη ή να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει η Μποταφόγκο και η Βάσκο ντα Γκάμα. Η Αλ Γκαράφα με τη σειρά της έκανε κρούση στη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή προσφέροντας 4.000.000 λίρες (σ.σ. 4.700.000 ευρώ), τα οποία καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος στόπερ θέλει να αγωνιστεί στην Ευρώπη ή στην πατρίδα του.

Ο Λιάνκο Εβανγκελίστα Σιλβέιρα Νέβες Βοϊνοβιτς, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στη Βιτόρια της Βραζιλίας την 1η Φεβρουαρίου 1997 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μποταφόγκο. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην ομάδα Κ20 της Σάο Πάουλο, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 20 ετών (το καλοκαίρι του 2017) πήρε μεταγραφή στην Τορίνο αντί 7.700.000 ευρώ.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπολόνια και στη συνέχεια πουλήθηκε στη Σαουθάμπτον έναντι 7.500.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2021. Συνολικά, στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο έχει 159 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ. Επίσης, έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες Κ20 και Κ23 της Βραζιλίας, ενώ νωρίτερα είχε παίξει στην Κ19 της Εθνικής Σερβίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ