ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Έτσι έκλεισε τον Γιάρεμτσουκ

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ
Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ANDRZEJ IWANCZUK/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με την Μπριζ για την απόκτηση του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και το SPORT24 παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του deal, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.

Κοντά στην ολοκλήρωση μίας εξαιρετικής κίνησης βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την Μπριζ για την απόκτηση του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός υψηλόσωμος φορ (1.91μ) αναμένεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/07, 05:55) στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο Ολυμπιακός ενισχύεται ακόμη περισσότερο στην κορυφή της επίθεσης, ύστερα από την ανανέωση του συμβολαίου του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό, σε καλή ηλικία και με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Οι τρεις επιλογές για το "9" και ο Μπρέθγουεϊτ

Η αλήθεια είναι πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ζητήσει την απόκτηση ενός επιθετικού με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με εκείνα του Ελ Κααμπί. Εκτός από τον Γιάρεμτσουκ, οι ερυθρόλευκοι εξέτασαν τις περιπτώσεις των Βάουτ Βέχορστ και Χοσέλου.

Ωστόσο, ο Ισπανός συμφώνησε νωρίς μέσα στο καλοκαίρι με την Αλ Γκαράφα του Κατάρ, λαμβάνοντας ένα αστρονομικό ποσό για ετήσιο συμβόλαιο. Από την άλλη πλευρά, η περίπτωση του Βέχορστ δεν προχώρησε διότι ο Ολλανδός ήθελε να περιμένει και να εξετάσει κι άλλες προτάσεις.

Όταν προέκυψε για τον Ολυμπιακό η περίπτωση του Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, υπήρξε και μία διαφοροποίηση στο στυλ επιθετικού που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι.

Το ναυάγιο με Μπρέθγουεϊτ που άλλαξε τα πάντα

Ωστόσο, η μεταγραφή του Δανού δεν ολοκληρώθηκε και έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην αρχική λογική όσον αφορά στο φορ.

Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να πήγαινε για υψηλόσωμο φορ, ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης του Μπρέθγουεϊτ, αλλά δεδομένα δεν θα ήταν του επιπέδου των τριών προαναφερθέντων. Ουσιαστικά, θα ήταν στη λογική μίας έξτρα εναλλακτικής λύσης για την κορυφή της επίθεσης.

Όσον αφορά στον Γιάρεμτσουκ, ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή του Μεντιλίμπαρ για την κορυφή της επίθεσης, ανεξαρτήτως τι προέκυψε σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα που εξετάζεται ο Ουκρανός.

Βέβαια, ούτε η περίπτωσή του ήταν εύκολη, καθώς η βελγική ομάδα βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές το προηγούμενο διάστημα με την Τράμπζονσπορ για την πώληση του Ουκρανού. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το deal μεταξύ των δύο πλευρών επρόκειτο να κλείσει στα 3.5 συν 1 εκατ. ευρώ με τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

Το εξαιρετικό συμβόλαιο και η διάρκεια της συμφωνίας

Ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να προχωρήσει τη μεταγραφή, ο Ουκρανός έβαλε στον... πάγο τις συζητήσεις με την Τράμπζονσπορ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά άφησε στην άκρη το οικονομικό κομμάτι, παρότι η Τράμπζονσπορ του προσέφερε 2.500.000 ευρώ ετησίως, θεωρώντας πως η προοπτική του Ολυμπιακού είναι καλύτερη από εκείνη της τουρκικής ομάδας.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 και η οικονομική πρόταση του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από θελκτική, αφού ξεπερνά τα 6.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας, δίχως να υπολογίζει τα μπόνους. Όσον αφορά στην Μπριζ, θα λάβει κοντά στα 5.000.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Ένα ποσό που ήταν εξ αρχής και οι απαιτήσεις της για να συναινέσει στην παραχώρησή του. Ο Ολυμπιακός κλείνει έναν παίκτη με προοπτική, δημιουργώντας ένα πανίσχυρο δίδυμο στην επίθεση ενόψει της δύσκολης σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ