ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Φέρνει τον Ντάνι Γκαρθία

Ο Ντάνι Γκαρθία
Ο Ντάνι Γκαρθία AP

Ο Ολυμπιακός ήρθε σε συμφωνία με τον Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος αναμένεται στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί το deal μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά από τον Μάρκο Στάμενιτς, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Ντάνι Γκαρθία ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει τα χέρια με τον έμπειρο κεντρικό μέσο, ο οποίος αναμένεται στην χώρα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας και να ανακοινωθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ισπανός χαφ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Βιθέντε Ιμπόρα που επιστρέφει στη Λεβάντε.

Ο Ντάνι Γκαρθία έρχεται στην Ελλάδα με θερμή εισήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και τις ευλογίες του Ερνέστο Βαλβέρδε τον οποίο είχε προπονητή την τελευταία διετία στην Αθλέτικ. Ο τελευταίος ήθελε να τον κρατήσει στο Μπιλμπάο για ακόμη ένα χρόνο, αλλά ο παίκτης τόνισε ότι έκανε τον κύκλο του και θέλει να παίξει σε μία ομάδα που θα έχει πιο ενεργό ρόλο.

Η πενταετή θητεία του Γκαρθία στο πλευρό του Μεντιλίμπαρ και του Βαλβέρδε αποτελεί το καλύτερο «διαβατήριο» για τον παίκτη προκειμένου να πετύχει στον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος άσος γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του «Μέντι», τον τρόπο παιχνιδιού του και η προσαρμογή του αναμένεται να είναι πιο εύκολη και γρήγορη. Ο Ισπανός αγωνίζεται στις θέσεις «8» και «6», είναι δυναμικός, μαχητικός και ηγετική φυσιογνωμία και δεν είναι τυχαίο ότι ήταν αρχηγός, τόσο στην Αθλέτικ Μπιλμπάο όσο νωρίτερα στην Έιμπαρ.

Ο Βάσκος χαφ είχε 195 συμμετοχές, ένα τέρμα και επτά ασίστ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ με την Έιμπαρ είχε 223 αγώνες, τρία γκολ και πέντε ασίστ. Αγωνίστηκε επίσης στην δεύτερη ομάδα της Χετάφε (36 παιχνίδια) και στην Αλικάντε (29 ματς). Μόνο σε επίπεδο La Liga μετράει πάνω από 300 συμμετοχές στην καριέρα του (συγκεκριμένα, έχει 303, τρία τέρματα και εννέα ασίστ) και η εμπειρία του και η ποιότητά του θα βοηθήσουν την πειραϊκή ομάδα.

Θυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα, ο Βιθέντε Ιμπόρα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό μέσα από ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα στα social media.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ