ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Φουλάρει για Ζαχά, επαφές και με Γουίλιαν, στο τραπέζι και ο Μπόβε

Ο Βιλφρίντ Ζαχά με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ
Ο Βιλφρίντ Ζαχά με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ © 2023 FRANCISCO SECO / AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις μεταγραφικές του κινήσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις για Βιλφρίντ Ζαχά, ενώ την ίδια στιγμή είναι σε επαφές με τον Γουίλιαν κι έχει στη λίστα του και τον Εντοάρντο Μπόβε.

Χτυπάει σε πολλά μέτωπα ο Ολυμπιακός για την ενίσχυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με την Γαλατάσαραϊ για την απόκτηση του Βιλφρίντ Ζαχά (1,80μ.), όνομα το οποίο έφερε στη δημοσιότητα ο παλαίμαχος Τούρκος επιθετικός, Νιχάτ Καβεχτσί, μετά από τη συζήτηση που είχαν με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς με τον οποίο ήταν συμπαίκτες αρκετά χρόνια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ (από το 2002 έως το 2006).

Μάλιστα, οι πληροφορίες από την Κωνσταντινούπολη αναφέρουν πως αναμένονται εξελίξεις σήμερα – αύριο για τον έμπειρο εξτρέμ και κεντρικό επιθετικό.

Ο Ζαχά είναι 31 στα 32 (γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1992), διεθνής με την ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, διαθέτει αγγλικό διαβατήριο κι έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην Βρετανία.

Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Κρίσταλ Πάλας και το 2013 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 12 εκατ. ευρώ, αλλά έπαιξε σε μόλις τέσσερις αγώνες.

Ακολούθησαν οι δανεισμοί στην Κρίσταλ Πάλας στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα (458 αγώνες, 90 γκολ, 62 ασίστ) και στην Κάρντιφ (13 ματς, μία ασίστ) και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε ως ελεύθερος στη Γαλατάσαραϊ.

Ο Ζαχά είχε την περασμένη σεζόν 42 συμμετοχές, 10 γκολ και πέντε ασίστ με την τουρκική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά την τρέχουσα περίοδο δεν έχει παίξει στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, παρά μόνο αγωνίστηκε ένα δεκαπεντάλεπτο ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Μπεσίκτας για το Σούπερ Καπ στις αρχές του μήνα.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Γαλατάσαραϊ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με τον Γουίλιαν (1,75μ.) ο οποίος στις αρχές του καλοκαιριού έμεινε ελεύθερος από τη Φούλαμ.

Ο 36χρονος επιθετικός προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με την αγγλική ομάδα, με την οποία είχε 37 αγώνες, πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Ο άλλοτε άσος των Κορίνθιανς, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τσέλσι και Άρσεναλ φέρεται να είναι θετικός στην προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, έχει συνολικά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο 746 συμμετοχές, 115 τέρματα και 148 ασίστ.

Επίσης, στο κάδρο του Ολυμπιακού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται και ο Εντοάρντο Μπόβε (1,81μ.), ο οποίος μπορεί να έρθει στην Ελλάδα μέσω Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο 22χρονος Ιταλός κεντρικός μέσος έχει συμβόλαιο με τη Ρόμα έως καλοκαίρι του 2028 και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ.

Ο Μπόβε, ο οποίος δεν αγωνίστηκε τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος απέναντι στην Κάλιαρι και την Έμπολι, παρά το νεαρό της ηλικίας του μετράει 92 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Ρόμα έχοντας τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Την περασμένη σεζόν, στα 21 του, είχε 45 αγώνες, ένα τέρμα και δύο ασίστ με τους τζαλορόσι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ