ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ήρθε, περνάει εξετάσεις, υπογράφει και φεύγει για την Ολλανδία ο Πιρόλα

Italy's Lorenzo Pirola, left, celebrates after scoring his side's first goal, during the Euro 2023 U21 Championship soccer match between Switzerland and Italy at the Cluj Arena stadium in Cluj, Romania, Sunday, June 25, 2023.(AP Photo/Raed Krishan)
Italy's Lorenzo Pirola, left, celebrates after scoring his side's first goal, during the Euro 2023 U21 Championship soccer match between Switzerland and Italy at the Cluj Arena stadium in Cluj, Romania, Sunday, June 25, 2023.(AP Photo/Raed Krishan) AP PHOTO/RAED KRISHAN

Ο Λορέντζο Πιρόλα έφτασε στην Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο, αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και άμεσα θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί με την ερυθρόλευκη αποστολή.

Ο Λορέντζο Πιρόλα ήρθε την Παρασκευή το βράδυ στην Αθήνα (19/7), υπήρξε και σχετική ανάρτηση μήνυμα του ταξιδιού του από την σύζυγό του με ποστ στο Instagram, το Σάββατο (20/7) θα υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και εντός της ημέρας ή την Κυριακή (21/7) αναμένεται να ταξιδέψει στην Ολλανδία προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της πειραϊκής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει με τη Σαλερνιτάνα στα 3 εκατ. ευρώ, συν 500.000 σε μπόνους, ενώ άλλες 500.000 ευρώ θα εισπράξει η Ίντερ που διατηρούσε ποσοστό των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Ο Πιρόλα θα υπογράψει συμβόλαιο για 3+1 χρόνια.

Ο 22χρονος αριστεροπόδαρος Ιταλός στόπερ, ο οποίος είναι αρχηγός της ομάδας των Ελπίδων της Σκουάντρα Ατζούρα, θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους στόπερ στη γειτονική χώρα. Δυνατός, γρήγορος στις αντιδράσεις του, με καλή αντίληψη του χώρου, αποτελεσματικά τάκλιν και ικανός στο ψηλό παιχνίδι.

Ο ύψους 1.88μ. κεντρικός αμυντικός αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομής της Ίντερ, η οποία τον δάνεισε κατά σειρά σε Μόντσα και Σαλερνιτάνα τα τελευταία χρόνια. Η πολύ καλή παρουσία που είχε την περίοδο 2022-23 με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα, οδήγησε τον ιταλικό σύλλογο στην απόφαση να τον αγοράσει από την Ίντερ το περσινό καλοκαίρι αντί 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο υποβιβασμός στη Serie B όμως κατέστησε αδύνατη την παραμονή του Πιρόλα στο έμψυχο δυναμικό της Σαλερνιτάνα, με τους Ιταλούς να επισημαίνουν ότι ο Ολυμπιακός μπήκε στην υπόθεση τα τελευταία εικοσιτετράωρα και έκλεισε τον παίκτη. Με τη φανέλα της Σαλερνιτάνα, ο Πιρόλα είχε 56 συμμετοχές και 3 γκολ την προηγούμενη διετία. Ο νεαρός στόπερ έχει 18 αγώνες και 3 τέρματα με την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας, ενώ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του -ήταν αρχηγός στην Κ21 και στην Κ16.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ