ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ο Γουίλιαν επέλεξε τους ερυθρόλευκους για να κάνει αυτό που ξέρει καλά όλη του τη ζωή

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γουίλιαν είναι ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού και πηγαίνει στους ερυθρόλευκους, προκειμένου να κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά, να κουβαλάει δηλαδή την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στην μεσοεπιθετική γραμμή, αποκτώντας ένα όνομα μεγάλου βεληνεκούς. Ο Γουίλιαν θα φορέσει τα ερυθρόλευκα την επόμενη αγωνιστική περίοδο και είναι έτοιμος να προσφέρει στους Πειραιώτες σε εγχώριο επίπεδο, αλλά και στο Europa League.

Ο 36χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ένας πραγματικός δουλευταράς. Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά προκειμένου να βρίσκεται στον "αφρό" και γι' αυτό τον λόγο, την περσινή σεζόν, αγωνίστηκε 2.056 λεπτά στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Ο Γουίλιαν ξέρει πολύ καλά να κουβαλάει την μπάλα

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον Γουίλιαν, σε όλη την πλούσια, ποδοσφαιρική καριέρα του είναι το κουβάλημα της μπάλας. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύεται τις πλευρές και προσπαθεί να μπει στις αντίπαλες περιοχής ή έστω στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Είναι κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά και αυτό αποδεικνύεται. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλα τα κουβαλήματα του Γουίλιαν με την Φούλαμ την περσινή σεζόν στην Premier League.

Τα κουβαλήματα του Γουίλιαν την σεζόν 2023/24 με την Φούλαμ στην Premier League
Τα κουβαλήματα του Γουίλιαν την σεζόν 2023/24 με την Φούλαμ στην Premier League

Πέρσι, ο Γουίλιαν είχε 384 κουβαλήματα μπάλας. Τι σημαίνει κουβάλημα μπάλας; Όταν ένας παίκτες κινείται με την μπάλα για πέντε ή περισσότερα μέτρα. Ο 36χρονος Βραζιλιάνος "όργωνε" την αριστερή πλευρά, ενώ ελάχιστα κινήθηκε στα δεξιά.

Τα κουβαλήματα του Γουίλιαν την σεζόν 2022/23 με την Φούλαμ στην Premier League
Τα κουβαλήματα του Γουίλιαν την σεζόν 2022/23 με την Φούλαμ στην Premier League

Βλέπετε, πως δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Και την σεζόν 2022/23 η εικόνα των κουβαλημάτων των Γουίλιαν είναι παρόμοια. Είχε συνολικά 364 κουβαλήματα με την μπάλα, τα περισσότερα στα αριστερά.

Η ποιότητα των κουβαλημάτων του έχει σημασία

Τι σημαίνουν, όμως αυτοί οι αριθμοί και πώς τοποθετούνται με τα πεπραγμένα άλλων ποδοσφαιριστών στην Premier League. Ο Θέμης Καίσαρης ανέλυσε τις επιδόσεις του στα κουβαλήματα στην εκπομπή του SPORT24, OnlyFacts.

Εκεί, τόνισε πως την περσινή σεζόν μονάχα δέκα παίκτες έκαναν περισσότερα κουβαλήματα μπάλας με κατάληξη στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου από τα 73 που έκανε συνολικά ο Γουίλιαν στην περσινή Premier League με τη Φούλαμ.

Πάνω από εκείνον βρέθηκαν μεγάλα ονόματα της Premier League, όπως είναι ο Ρόδρι, ο Καρνάτσο, ο Όντεγκαρντ, ο Φόντεν, ο Νούνιες και ο Ιβόμπι.

Ο Γουίλιαν γνωρίζει πολύ καλά να "σπρώχνει" το παιχνίδι της ομάδας του προς τα εμπρός. Πέρσι ήταν από τους κορυφαίους στη Φούλαμ σε progressive carries, δηλαδή προωθητικά κουβαλήματα, έχοντας 4.04 ανά 90' και 92 συνολικά.

Φυσικά, για να τα πετύχει όλα αυτά χρειάζεται και την ντρίμπλα. Την σεζόν 23/24 είχε 29 ντρίμπλες συνολικά, μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Φούλαμ. Σημαντικό στοιχείο και η παρουσία του στις αντίπαλες περιοχές, έχοντας πέρσι 3.20 ενέργειες ανά 90', τρίτη καλύτερη επίδοση της ομάδας του.

Προσφέρει λύσεις και εμπειρία

Οι βασικοί εξτρέμ του Ολυμπιακού την δεδομένη στιγμή είναι ο Κρίστοφερ Βέλντε και ο Ζέλσον Μαρτίνς. Οι δύο τους έχουν κάνει δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ενώ από τον πάγκο έρχεται και ο Γιώργος Μασούρας.

Η άφιξη του Γουίλιαν δίνει περισσότερες λύσεις στα χέρια του Μεντιλίμπαρ, ενώ ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός διαθέτει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, που λίγοι έχουν.

Ο Γουίλιαν με αυτά τα ανεβάσματά του μπορεί να βοηθήσει και στην διάσπαση αντίπαλων αμυνών, ειδικά στη Stoiximan Super League, ενώ είναι εξαιρετικός στην γρήγορη μετάβαση και στους ανοιχτούς χώρους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ