ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Οι επαφές για τον Μουνιέ, το ενδιαφέρον για τον Μπόρχα και οι Ράφα Μιρ, Πέτκοβιτς

Ο Μιγκέλ Μπόρχα πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ
Ο Μιγκέλ Μπόρχα πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ AP PHOTO/NICOLAS AGUILERA

Ο Ολυμπιακός ψάχνει να ενισχυθεί στην κορυφή της επίθεσης, βρίσκεται σε επαφές με τον Στιβ Μουνιέ, ενώ ενδιαφέρεται για τον Μιγκέλ Μπόρχα. Αναφορές για Μιρ και Πέτκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός κινείται για την μεταγραφή σέντερ φορ, ανεξάρτητα από την υπόθεση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και στο κάδρο έχουν μπει τέσσερις ποδοσφαιριστές. Οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται σε επαφές με τον Στιβ Μουνιέ, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Μιγκέλ Μπόρχα και, σύμφωνα με αναφορές στο εξωτερικό, τους τέθηκαν στα υπόψη ο Ράφα Μιρ και ο Μπρούνο Πέτκοβιτς.

Ο Μουνιέ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπρεστ, δεν έχει κάνει ακόμη αποδεχτή την πρόταση ανανέωσης της γαλλικής ομάδας και είναι σε συζητήσεις επίσης με την Κόνιασπορ και την Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δύο ομάδες φέρονται να προσφέρουν στον 29χρονο διεθνή σέντερ φορ από το Μπενίν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ως ελεύθερος έχει αρκετή ζήτηση και η αξία του είναι στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, στην Αργεντινή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να επανέλθει για τον Μιγκέλ Μπόρχα, αν και πρόκειται για πολύ ακριβή περίπτωση.

Ο διεθνής Κολομβιανός επιθετικός έχει συμβόλαιο με τη Ρίβερ Πλέιτ έως τον Δεκέμβριο του 2015 και ρήτρα αποδέσμευσης 8 εκατ. δολαρίων (δηλαδή, 7,4 εκατ. ευρώ). Η αξία του Λατινοαμερικάνου επιθετικού είναι αυτή τη στιγμή στα 4,5 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε να γίνει συζήτηση μόνο για μικρότερο ποσό.

Αναφορές για Μιρ και Πέτκοβιτς

Κατά τα άλλα, αναφορές στην Ισπανία και στην Κροατία θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει στα ραντάρ του άλλους δύο επιθετικούς, τον Ράφα Μιρ και τον Μπρούνο Πέτκοβιτς.

Ο Ράφαελ Μιρ Βιθέντε, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 27 ετών, έχει συμβόλαιο με τη Σεβίλλη μέχρι τον Ιούνιο του 2027 και έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του η Βαλένθια. Στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι η τελευταία τα έχει βρει με τον παίκτη, αλλά όχι με τη Σεβίλλη.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι ανοιχτή στην παραχώρηση του Ισπανού σέντερ φορ, με τον οποίο συνεργάστηκε ο Μεντιλίμπαρ τη σεζόν 2022-2023. Ο Ράφα Μιρ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, συνέχισε στη Βαλένθια και το 2018 πήρε μεταγραφή στη Γουλβς.

Αγωνίστηκε δανεικός στην Λας Πάλμας, στην Νότιγχαμ Φόρεστ, στην Ουέσκα και τον Αύγουστο του 2021 η Γουλβς τον πούλησε στη Σεβίλλη αντί 16 εκατ. ευρώ.

Όσο για τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, είναι 29 ετών και αγωνίζεται στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ωστόσο, υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του (buy out) ότι μπορεί να αποχωρήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Κροάτης σέντερ φορ αγωνίστηκε επίσης από το 2012-2019 στις ιταλικές Κατάνια, Βαρέζε, Ρετζιάνα, Βίρτους Εντέλα, Τραπάνι, Μπολόνια και Ελλάς Βερόνα. Και τα τελευταία 5,5 χρόνια φοράει τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ