ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Ψηλά ο πήχης για τον Εσε, αυτές είναι οι δύο προτάσεις που αρνήθηκε για τον Αργεντινό χαφ

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  - . (  / EUROKINISSI)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / / - . ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει ψηλά τον πήχη για τον Σαντιάγκο Έσε και το έδειξε έμπρακτα, απορρίπτοντας δύο εξαιρετικές προτάσεις που έφτασαν για τον Αργεντινό, από ιταλικές ομάδες.

Ο Σαντιάγκο Έσε αποτελεί κομβικό παίκτη στα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται ακόμη περισσότερο όταν λείπει -σπάνιο μεν- από την ενδεκάδα, όπως στο δεύτερο ημίχρονο στο παιχνίδι με την Athens Kallithea στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε μία ανησυχία όλο το καλοκαίρι σχετικά με τον Έσε, σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που θα έφταναν στον Ολυμπιακό για την παραχώρησή του, ειδικά μετά την κατάκτηση του Conference League αλλά και την παρουσία του 22χρονου στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής στους αγώνες του Παρισιού. Προτάσεις έγιναν στην πειραϊκή ΠΑΕ, αλλά η διοίκηση αρνήθηκε τις προσφορές.

Αυτά τα ποσά αρνήθηκε ο Ολυμπιακός για τον Έσε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός απέρριψε δύο προτάσεις από ιταλικές ομάδες, η μία ύψους 15 και η άλλη 18 εκατομμυρίων ευρώ, δείχνοντας στη διεθνή αγορά πόσο ψηλά έχει βάλει τον πήχη για τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή. Γι΄ αυτό τον λόγο και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όταν είχε προκύψει το ενδιαφέρον της Νιούκαστλ (δεν εξελίχθηκε σε επίσημη προσφορά) είχαν γραφτεί στα αγγλικά ΜΜΕ τα ποσά των 20 και 25 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο Ολυμπιακός δαπάνησε πάνω από 8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Έσε, καθώς έδωσε 4 εκατομμύρια στην Ουρακάν και άλλα 4 στους εκπροσώπους του παίκτη που είχαν ποσοστά επί των δικαιωμάτων του.

Πλέον, έχουν κλείσει οι αγορές της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, ενώ έχει εκνπνεύσει η προθεσμία στην Πορτογαλία και τη Σαουδική Αραβία. Ο Έσε νιώθει πολύ καλά στον Ολυμπιακό, μόλις την πρώτη του περίοδο πανηγύρισε την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου (Conference League) και θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με τους ερυθρόλευκους και, παράλληλα, να φτάσουν μαζί όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται στο Europa League.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του Αργεντινού χαφ είναι ότι αγωνίζεται ασταμάτητα εδώ και δύο χρόνια, αλλά η απόδοσή του είναι σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν ήταν στην Ουρακάν και μέχρι σήμερα στον Ολυμπιακό, δηλαδή μέσα σε δυόμιση χρόνια, ο Έσε έχει αγωνιστικά σε συνολικά 127 αγώνες, ενώ έχει κι άλλους έξι με την Ολυμπιακή ομάδα (3) και την Κ23 (3) της Αργεντινής. Υπενθυμίζεται, ότι ο Λατινοαμερικάνος μέσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ολυμπιακός έως το καλοκαίρι του 2028.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ