ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Στο κάδρο των ερυθρόλευκων ο Ουναχί

Ο Αζεντίν Ουναχί με τη φανέλα εθνικής Μαρόκου
Ο Αζεντίν Ουναχί με τη φανέλα εθνικής Μαρόκου © 2024 THEMBA HADEBE / AP IMAGES

Το παιχνίδι τακτικής για τον Ντάνιελ Ποντένσε και ο Αζεντίν Ουναχί που ταιριάζει σ' αυτό που θέλει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι τελευταίες ημέρες των μεταγραφών κρύβουν πολλές φορές εκπλήξεις. Παίκτες που τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να έρθουν στην Ελλάδα, τώρα το συζητούν.

Επίσης, ομάδες που διαφορετικά είχαν κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους και αλλιώς εξελίχθηκε στην πορεία, βάζουν στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών κάποιους που ενδεχομένως δεν περίμενε κανείς.

Έχουμε μπει πια σε κρίσιμα εικοσιτετράωρα κι οι καραμπόλες που προκύπτουν στις επαφές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέα ονόματα και τυχόν ευκαιρίες.

Σε ό,τι αφορά την μεσαία γραμμή, στο κάδρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Εντοάρντο Μπόβε της Ρόμα, που μπορεί να αποκτηθεί υπό προϋποθέσεις και μέσω Αγγλίας, ενώ φέρεται να είναι στα υπόψη και ο Αζεντίν Ουναχί (1,82μ.)

Ο διεθνής Μαροκινός κεντρικός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται κυρίως στις θέσεις "8" και "10", ενώ χρησιμοποιηθεί επίσης ως αμυντικός χαφ, αλλά και στα πλάγια της επίθεσης.

Ο Αφρικανός box to box ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μαρσέιγ μέχρι το καλοκαίρι του 2027 κι η αξία του αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα της Μασσαλίας είχε αποκτήσει τον Ουναχί από την Ανζέ αντί 8 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 και πρόσφατα της χτύπησε την πόρτα για τον παίκτη η Αλ Σαντ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Εκίπ, ο Ουναχί απέρριψε χθες νέα πρόταση της Αλ Σαντ (του προσφέρει πενταετές συμβόλαιο, με 7 εκατομμύρια ετήσιες αποδοχές), η οποία φέρεται να έχει προτείνει στη Μαρσέιγ το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ.

Ο 24χρονος Μαροκινός φαίνεται να επιθυμεί την παραμονή του στην Ευρώπη, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται, ενώ πρόσφατα ενδιαφέρον για την απόκτησή του έδειξαν η Φενέρμπαχτσε και η Λας Πάλμας.

Ο Ουναχί διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος, διεισδυτικός, με πολύ καλή κάθετη πάσα και ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο Μεντιλίμπαρ για τον παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του Ολυμπιακού στα πλάγια της επίθεσης, εξετάζονται δύο – τρεις καλές περιπτώσεις, ενώ απασχολεί πάντα ο Ποντένσε.

Σχετικά με τον Πορτογάλο επιθετικό υπάρχει παιχνίδι τακτικής από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και φαίνεται πως όλα θα κριθούν στο φώτο φίνις της μεταγραφικής περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ