ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο στόχαστρο των ερυθρολεύκων ο Ζοακίμ

Ο Ζοακίμ
Ο Ζοακίμ REINALDO CAMPOS/AGIF/AGIF VIA AFP

Κρούση στη Σάντος για την απόκτηση του Ζοακίμ έκανε ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βραζιλία.

Ο Ζοακίμ Ενρίκε Περέιρα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι 25 ετών, κεντρικός αμυντικός, έχει ύψος 1.90μ. και θεωρείται από ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Σάντος.

Αν και βασικός, ο προπονητής της βραζιλιάνικης ομάδας Φάμπιο Καρίγιε τον άφησε στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι της Σάντος με τη Σαπεκοένσε (1-0), χρησιμοποιώντας τον 19χρονο Ζαϊρ δίπλα στον 37χρονο Ζιλ κι εκεί ξεκίνησαν τα σενάρια περί επικείμενης πώλησλής του.

Ο Ζοακίμ δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σάντος έως τον Δεκέμβριο του 2026 κι η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η Σάντος θέλει περισσότερα χρήματα (σ.σ. λέγεται ότι οι απαιτήσεις της ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ) και, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trivela, η ομάδα της Βραζιλίας έχει δεχτεί κρούση από τον Ολυμπιακό και από ομάδες από την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η Σάντος απέκτησε τον Ζοακίμ από την Κουιάμπα αντί 3,75 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά στη Βραζιλία θεωρούν πιθανή την πώληση του, καθώς η ομάδα του Σάο Πάουλο χρειάζεται να βάλει χρήματα στο ταμείο της για να καλύψει τις οικονομικές δεσμεύσεις της.

Ο 25χρονος αμυντικός έχει 27 συμμετοχές και τρία γκολ στη σεζόν και συνολικά με τη Σάντος μετράει 66 αγώνες, πέντε τέρματα και τέσσερις ασίστ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ