ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Τσεκάρει τον Μπέντζαμιν Ντομίνγκες της Χιμνάσια για τα εξτρέμ και προχωράει του Βέλντε

Benjamín Domínguez of Argentina's Gimnasia y Esgrima La Plata, right, and Aldo Corzo of Peru's Universitario battle for the ball during a Copa Sudamericana Group G soccer match at Monumental stadium in Lima, Peru, Thursday, June 28, 2023. (AP Photo/Martin Mejia)
Benjamín Domínguez of Argentina's Gimnasia y Esgrima La Plata, right, and Aldo Corzo of Peru's Universitario battle for the ball during a Copa Sudamericana Group G soccer match at Monumental stadium in Lima, Peru, Thursday, June 28, 2023. (AP Photo/Martin Mejia) @2023 MARTIN MEJIA/AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός δεν χτενίζει μόνο την αγορά της Ευρώπης αλλά και εκείνη της Λατινικής Αμερικής, με τον Αργεντινό εξτρέμ, Μπέντζαμιν Ντομίνγκες να βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο της πειραϊκής ομάδας.

Οι ερυθρόλευκοι ασχολούνται, όχι μόνο με την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και εκείνη της Λατινικής Αμερικής σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ τους. Ο Ολυμπιακός σε συνεννόηση με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το τμήμα σκάουτινγκ έχουν συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες για παίκτες που τους ενδιαφέρουν και ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο "μικροσκόπιο" της πειραϊκής ομάδας βρίσκεται ο Μπέντζαμιν Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός εξτρέμ, ο οποίος σε δύο μήνες θα κλείσει τα 21 του χρόνια, ανήκει στη Χιμνάσια Λα Πλάτα, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025.

Πρόσφατα, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Λατινοαμερικάνου επιθετικού έδειξε η Μπολόνια, με τις απαιτήσεις τις Χιμνάσια να υπερβαίνουν τα 6 εκατ. δολάρια.

Όσον αφορά στη μέχρι τώρα διαδρομή του στα γήπεδα, ο γεννημένος στην Λα Πλάτα, Ντομίνγκες, είναι προϊόν των ακαδημιών της τοπικής Χιμνάσια, και το 2021 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την Χιμνάσια έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2021, όταν μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Λουίς Ροντρίγκες στην επικράτηση της ομάδας του με 5-2 επί της Ταγέρες για την Superliga, με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό να στερεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας από την Ταγέρες και αυτός να καταλήγει λίγες ημέρες αργότερα στα χέρια της Ρίβερ Πλέιτ.

Στα τρία χρόνια παρουσίας του στην Χιμνάσια, μετράει συνολικά 70 συμμετοχές ενώ έχει στείλει 7 φορές τη μπάλα στα δίχτυα.

Προχωρημένο του Βέλντε

Ο Ολυμπιακός βέβαια, έχει μία άλλη περίπτωση εξτρέμ σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο. Ο λόγος ασφαλώς για τον Κρίστοφερ Βέλντε, με τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Λεχ Πόζναν για την απόκτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, οι δύο πλευρές μπορεί να τα βρουν γύρω στα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμη δεν υπάρχει οριστική συμφωνία, όμως ο Ολυμπιακός έχει εξετάσει διεξοδικά τον ποδοσφαιριστή, έχει εξαιρετικές αναφορές και δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εξελίξεις, αφού ο Νορβηγός εξτρέμ είναι ψηλά στις προτεραιότητες των ερυθρόλευκων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ