ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Κωστούλας έκανε τη διαφορά και κόντεψε να του δώσει το ντέρμπι

Ο Μπάμπης Κωστούλας
Ο Μπάμπης Κωστούλας INTIME SPORTS

Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας έκανε μία πολύ γεμάτη εμφάνιση στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, είχε καίρια συμβολή στην βελτίωση των ερυθρόλευκων στο β' μέρος και κόντεψε με τις ενέργειές του να χαρίσει το τρίποντο στους ερυθρόλευκους.

Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν ολοκληρώθηκε. Το μεγάλο ματς μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο 0-0 για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, με τους Πειραιώτες να έχουν τις πιο ποιοτικές (1.6xG - 1.1xG) συνολικά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, κάτι στο οποίο επέδρασαν και οι αλλαγές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η πρώτη κίνηση του Ισπανό προπονητή στο δεύτερο μέρος ήταν η αντικατάσταση του Σέρτζιο Ολιβέιρα με τον Μπάμπη Κωστούλα. Ο Πορτογάλος μέσος δεν ικανοποίησε τον προπονητή του. Για την ακρίβεια, η επιδραστικότητά του στο παιχνίδι ήταν χαμηλή.

Στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 24 ενέργειες με την μπάλα, δοκίμασε μόλις οκτώ μεταβιβάσεις (οι έξι ήταν επιτυχημένες), είχε μία στις επτά κερδισμένες μονομαχίες, ενώ δεν είχε κάποια τελική. Κάτι που παρατήρησε ο Μεντιλίμπαρ και ενήργησε άμεσα στην επανάληψη.

Ο Κωστούλας έκανε τη διαφορά και κόντεψε να δώσει το τρίποντο στον Ολυμπιακό

Ο Μπάμπης Κωστούλας μπήκε αλλαγή στο 46ο λεπτό στη θέση του Ολιβέιρα. Η θέση του στον αγωνιστικό χώρο μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 45λεπτου. Αρχικά έπαιξε πίσω από τον Ελ Κααμπί, εκεί όπου αγωνιζόταν ο Πορτογάλος μέσος.

Στο 63' ο Κωστούλας πήγε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, με τον Μουζακίτη να αγωνίζεται στη θέση "10" και τον Βέλντε να παίζει στα αριστερά. Ο 17χρονος επιθετικός έκλεισε το ματς πίσω από τον φορ, με την είσοδο του Μασούρα στο 86' στη θέση του Μουζακίτη.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες και τις κορυφαίες επιδόσεις του Κωστούλα στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Κωστούλας έκανε τη διαφορά και κόντεψε να του δώσει το ντέρμπι
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Κωστούλα στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Μεντιλίμπαρ ήθελε περισσότερη ταχύτητα, ενέργεια και φυσικά επιδραστικότητα πίσω και γύρω από τον επιθετικό. Ο Κωστούλας το προσέφερε αυτό στο δεύτερο 45λεπτο. Ο 17χρονος επιθετικός ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του αγώνα μετά τον Ελ Κααμπί.

Συγκεκριμένα, είχε δύο τελικές στο παιχνίδι με "αξία" 0.46xG. Φυσικά, μεγάλη στιγμή του ήταν η προβολή του, υπό την πίεση του Γέντβαϊ, μετά το εκπληκτικό σουτ του Μουζακίτη.

Στο παιχνίδι ο Κωστούλας είχε 29 ενέργειες με την μπάλα, παντού γύρω και μέσα από το κουτί. Για την ακρίβεια είχε έξι ενέργειες στο "κουτί" των πρασίνων, τις περισσότερες στο παιχνίδι, μαζί με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ωστόσο έπαιξε ένα 45λεπτο περισσότερο.

Επίσης, ήταν από τους κορυφαίους δημιουργούς του Ολυμπιακού. Είχε 10/13 πάσες στην επίθεση, δεύτερη καλύτερη επίδοση των ερυθρόλευκων και δύο key passes. Ήταν εκείνος που στις καθυστερήσεις τροφοδότησε τον Μασούρα, ο οποίος είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Κωστούλας έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κόντεψε να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του σ' ένα ντέρμπι αιωνίων και φαίνεται πως μπαίνει στο rotation του Μεντιλίμπαρ, πλέον και για τις θέσεις γύρω από τον κεντρικό επιθετικό. Άλλωστε απέδειξε πως του ταιριάζει ένας πιο περιφερειακός ρόλος.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ