ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο άλλος αέρας που φέρνει ο Κάρμο και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για νίκη στη Λαμία

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρμο ανεβάζει την ποιότητα του Ολυμπιακού στην αμυντική του γραμμή και ο Μεντιλίμπαρ είναι πολύ πιθανό να τον χρησιμοποιήσει στη Λαμία (19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) ακόμα και ως βασικό. Τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πετύχει την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας απόψε εκτός έδρας τη Λαμία παρουσία περίπου 2.000 ερυθρόλευκων οπαδών (19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ναι μεν έχει στο μυαλό του τους τρεις βαθμούς αλλά αυτό θέλει να συνδυαστεί με καλό θέαμα, κάτι που έλλειψε από σημαντικά κομμάτια των παιχνιδιών με αντιπάλους τον Βόλο και την Athens Kallithea.

Πλέον, βρισκόμαστε στην τρίτη αγωνιστική της Stoiximan Super League και ο Ισπανός τεχνικός θέλει να αρχίσουν να βγαίνουν πάλι στον αγωνιστικό χώρο αρκετά στοιχεία από αυτά που διέθετε ο Ολυμπιακός την περασμένη άνοιξη και τον οδήγησαν στα καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και, βέβαια, στην κατάκτηση του Conference League.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία, η οποία την πρώτη αγωνιστική κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κατά συνέπεια, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει να παρουσιαστούν πανέτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πειραϊκή ομάδα έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της την περασμένη σεζόν στη Λαμία -στις αρχές Ιανουαρίου- και ηττήθηκε 1-0 με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο. Σε αντίθεση με το ματς στα play offs του πρωταθλήματος στην Φθιώτιδα, όπου ο Ολυμπιακός υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ συνέτριψε 5-1 τη Λαμία.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Λαμία

Η επιστροφή του Κάρμο προσφέρει άλλον αέρα στην άμυνα και γενικά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αναμένεται να αγωνιστεί σήμερα στο "Αθανάσιος Διάκος", είτε από την αρχή του αγώνα είτε κατά τη διάρκεια του ματς ως αλλαγή.

Αντίθετα, ο Ρέτσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι και έτσι έχασε και τα τρία πρώτα παιχνίδια των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα του αγώνα, ο Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να παρατάξει τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Πιρόλα και τον Κάρμο ή τον Μπιανκόν στα στόπερ, τον Έσε και τον Ντόη στα χαφ, τον Μαρτίνς και τον Βέλντε στις "πτέρυγες", τον Τσικίνιο ανάμεσά τους και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Διαθέσιμοι είναι και οι Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Κοστίνια, Στάμενιτς, Γκαρθία, Μουζακίτης, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας και Κωστούλας. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Μπακούλας, Παπακανέλλος και Κουτσίδης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ