ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των διεθνών, οι παίκτες που ξεχώρισαν με τις εθνικές ομάδες

Ολυμπιακός: Ο έλεγχος των διεθνών, οι παίκτες που ξεχώρισαν με τις εθνικές ομάδες
EUROKINISSI

Ο έλεγχος των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού, ποιοι τα πήγαν λιγότερο καλά και ποιοι δεν αγωνίστηκαν.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπαίνουν πάλι στις προπονήσεις στον Ρέντη ενόψει του αγώνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τις τελευταίες ημέρες έλειπε σχεδόν το μισό ρόστερ, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 13 διεθνείς -μαζί με τον Μασούρα, ο οποίος όμως ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποχώρησε- και αυτό ήταν ένα ζήτημα για τον Μεντιλίμπαρ.

Όπως είναι και ένα θέμα η κόπωση των παικτών καθώς, πέρα από τους Ευρωπαίους, άλλοι ταξίδεψαν στην Αφρική όπως και στις ΗΠΑ για να δώσουν αγώνες. Ας δούμε όμως τι έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι τα πήγαν λιγότερο καλά και ποιοι δεν αγωνίστηκαν. Εκείνοι που διακρίθηκαν ήταν οι Ελ Κααμπί, Κάρμο, Στάμενιτς και Πιρόλα, ενώ καλά τα πήγε και ο Αποστολόπουλος με την Εθνική Ελπίδων.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τους Έλληνες διεθνείς της ομάδας των Ανδρών. Με δεδομένη την απουσία του τραυματία Μασούρα, υπήρχαν ο Ντόη και ο Τζολάκης. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε στα δύο νικηφόρα παιχνίδια με τη Φινλανδία (3-0) και την Ιρλανδία (2-0). Ο Ντόη έκανε το ντεμπούτο του στη Γαλανόλευκη παίζοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ιρλανδία -μπήκε στο 88΄ στη θέση του Σιώπη και σε συνολικά οκτώ λεπτά συμμετοχής είχε πέντε επαφές με την μπάλα, 5/5 επιτυχημένες πάσες.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ελπίδων, ο Αποστολόπουλος ήταν βασικός και είχε δύο ασίστ, ενώ οι Μπακούλας και Μουζακίτης έπαιξαν ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο στην εκτός έδρας νίκη προχθές 4-0 κόντρα στα Νησιά Φερόε -δεν αγωνίστηκε ο Κουτσίδης. Και ο Κωστούλας έπαιξε με την Εθνική ομάδα Νέων (Κ19) στο φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού στον Ρέντη.

Σχετικά με τους ξένους διεθνείς παίκτες της πειραϊκής ομάδας, ο Γιάρεμτσουκ ήταν βασικός στην ήττα της Ουκρανίας από την Αλβανία (1-2). Ο έμπειρος σέντερ φορ σε 90 λεπτά αγώνα είχε μόλις ένα σουτ εντός εστίας, 21 επαφές με την μπάλα, 14/18 (78%) επιτυχημένες πάσες και 1/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Ο Γιάρεμτσουκ έπαιξε ως αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα της Ουκρανίας από την Τσεχία (2-3). Ο υψηλόσωμος άσος του Ολυμπιακού πέρασε στο ματς στο 79΄ και σε 11 λεπτά είχε τέσσερις επαφές με την μπάλα, 3/3 (100%) επιτυχημένες πάσες, αλλά κανένα σουτ ή κεφαλιά προς την αντίπαλη εστία.

Ο Στάμενιτς ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια της Νέας Ζηλανδίας εναντίον του Μεξικού (0-3) και των ΗΠΑ (1-1), στα οποία είχε καλή απόδοση. Ο 22χρονος κεντρικός μέσος σε 90΄στο ματς με το Μεξικό είχε 59 επαφές με την μπάλα, 41/50 (82%) επιτυχημένες πάσες, 2/4 μακρινές μπαλιές, 3/7 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα, δύο κλεψίματα, δύο τάκλιν, μία ντρίμπλα και ένα κερδισμένο φάουλ.

Στον αγώνα με τις ΗΠΑ, ο Στάμενιτς ο οποίος βαθμολογήθηκε με 7.4 και ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής της Νέας Ζηλανδίας, σε 90 λεπτά συμμετοχής είχε 49 επαφές με την μπάλα, 22/32 (69%) επιτυχημένες πάσες, 4/4 μακρινές μπαλιές, ένα σουτ εντός εστίας, 3/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, 7/10 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα, δύο κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και ένα τάκλιν.

Ο Κάρμο ήταν εκ των κορυφαίων της Ανγκόλα στις δύο νίκες επί της Γκάνα (1-0) και του Σουδάν (2-1). Ο ερυθρόλευκος στόπερ βαθμολογήθηκε με 6.8 στο ματς με τη Γκάνα και με 7.5 στο παιχνίδι με το Σουδάν, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι η Ανγκόλα παρατάχθηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στους δύο αγώνες. Σύμφωνα με αφρικανικά ΜΜΕ, ο Κάρμο κυριάρχησε στην άμυνα και ήταν καθοριστικός ώστε η Ανγκόλα να δεχθεί μόλις ένα γκολ στα δύο παιχνίδια που έδωσε σε πέντε ημέρες.

Ο Κάρμο σε 90 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με την Γκάνα είχε 58 επαφές με την μπάλα, 36/50 (72%) επιτυχημένες πάσες, 5/17 μακρινές μπαλιές, 2/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 2/4 μονομαχίες στο έδαφος, ένα τάκλιν, ένα σουτ που μπλοκαρίστηκε και ένα κερδισμένο φάουλ. Στον αγώνα με το Σουδάν, ο άσος του Ολυμπιακού σε 90΄ είχε 95 επαφές με την μπάλα, 69/87 (79%) επιτυχημένες πάσες, 16/26 μακρινές μπαλιές, δημιούργησε μία μεγάλη ευκαιρία, είχε ένα κλέψιμο, ένα τάκλιν, τρία σουτ αντιπάλων που εξουδετέρωσε, 3/4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 2/3 στο έδαφος, ένα σουτ στην εστία και ένα κερδισμένο φάουλ.

Όσο για τον Ελ Κααμπί, σκόραρε στη νίκη 4-1 του Μαρόκου επί της Γκαμπόν στο Μαρακές και, μάλιστα, περνώντας ως αλλαγή στο ματς. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πέρασε στον αγώνα στο 68΄ και πέτυχε γκολ με αριστερό διαγώνιο πλάσε στο 82΄. Ο Ελ Κααμπί βαθμολογήθηκε με 7.7 και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μαζί με τους Εζαλζουλί και Μπόνο. Ο στράικερ των "ερυθρόλευκων" σε 22 λεπτά συμμετοχής είχε ένα γκολ, 3/3 (100%) επιτυχημένες πάσες, 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 1/1 επιτυχημένη ντρίμπλα, ένα τάκλιν και ένα κερδισμένο φάουλ.

Ο έμπειρος επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν βασικός στην εκτός έδρας νίκη του Μαρόκου 1-0 επί του Λεσότο και βαθμολογήθηκε με 6.8. Ο Ελ Κααμπί αντικαταστάθηκε στο 57΄ από τον Εν Νεσίρι τον οποίο απέκτησε πρόσφατα η Φενέρμπαχτσε από τη Σεβίλλη. Ο φορ της πειραϊκής ομάδας είχε ένα σουτ εντός εστίας, 6/8 (75%) επιτυχημένες πάσες, εννέα συνολικά επαφές με την μπάλα που σημαίνει ότι δεν τροφοδοτήθηκε πολύ και 1/1 κερδισμένη εναέρια μονομαχία.

Και ο Πιρόλα ήταν βασικός και αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων της Ιταλίας στην εκτός έδρας νίκη 3-0 εναντίον της Νορβηγίας -δεν έπαιξε στη νίκη 7-0 επί του Σαν Μαρίνο που προηγήθηκε. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης (7.5) της Σκουάντρα Ατζούρα μαζί με τον Ρουτζέρι και σε 90΄ είχε 91 επαφές με την μπάλα, 73/76 (96%) επιτυχημένες πάσες, μπλόκαρε με τα πόδια δύο σουτ αντιπάλων, απομάκρυνε εννέα φορές, είχε 2/5 μακρινές πάσες, 2/3 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα, μία ντρίμπλα και ένα κερδισμένο φάουλ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ