ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Έσε είναι η σταθερά στον άξονα των ερυθρόλευκων, οι επιδόσεις που το αποδεικνύουν

Ο Σαντιάγκο Έσε πανηγυρίζει γκολ
Ο Σαντιάγκο Έσε πανηγυρίζει γκολ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι το πολυτιμότερο "γρανάζι" στη λειτουργία του Ολυμπιακού και οι επιδόσεις του στη Stoiximan Super League το αποδεικνύουν.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για νέο "πακέτο" καθοριστικών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι την επόμενη διακοπή των εθνικών ομάδων στα μέσα του Νοέμβρη. Ο Μεντιλίμπαρ έχει τις "σταθερές" τους, τους ποδοσφαιριστές δηλαδή στους οποίους βασίζεται περισσότερο απ' όλους και σε αυτούς αναμένεται να στηριχθεί και στη συνέχεια, πέρα από το επιβεβλημένο rotation.

Ένας από αυτούς είναι ο Σαντιάγκο Έσε, με τον Αργεντινό μέσο να είναι το "μηχανάκι" των ερυθρόλευκων. Για την ακρίβεια, έχει αγωνιστεί συνολικά στο πρωτάθλημα 528 λεπτά, από τα 630 συνολικά, ενώ έχει άλλα δύο 90λεπτα στο Europa League, απέναντι σε Λιόν και Μπράγκα. Μονάχα σ' ένα ματς δεν έχει αγωνιστεί βασικός, κόντρα στον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική.

Οι πρωτιές του Έσε στον Ολυμπιακό, αλλά και στο πρωτάθλημα

Υπάρχουν λόγοι που ο Μεντιλίμπαρ βγάζει πολύ δύσκολα τον Έσε από την ενδεκάδα των ερυθρόλευκων. Είναι από τους πιο καθοριστικούς ποδοσφαιριστές στη λειτουργία του Ολυμπιακού συνολικά και οι επιδόσεις του στη Stoiximan Super League το αποδεικνύουν.

Ο Έσε είναι ο κορυφαίος των Πειραιωτών σε πετυχημένες μεταβιβάσεις, έχοντας 46.19 ανά 90 λεπτά. Μάλιστα είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα (υπολογίζονται πάντα οι παίκτες που έχουν παίξει τουλάχιστον τα μισά λεπτά των επτά αγωνιστικών).

Ο Αργεντινός είναι ο δεύτερος καλύτερος στη Stoiximan Super League σε μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή, έχοντας 38.86 πετυχημένες ανά 90 λεπτά, ενώ την ίδια θέση κατέχει και στις πετυχημένες πάσες στην επίθεση, με 21.48 ανά 90'. Σε όλα αυτά φυσικά είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Επιπλέον, ο Έσε είναι ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων και δεύτερος συνολικά στη Stoiximan Super League με 82.5 ενέργειες με την μπάλα ανά 90'.

Ενδιαφέρουσα στοιχεία προκύπτουν και από τη δουλειά του ανασταλτικά. Ο Έσε είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος σε κλεψίματα, έχοντας 3.07 ανά 90 λεπτά. Όσον αφορά τις ανακτήσεις κατοχής, έχει την τρίτη θέση στους ερυθρόλευκους με 6.82 ανά 90 λεπτά.

Με λίγα λόγια, ο Έσε είναι το βασικό "γρανάζι" του Ολυμπιακού στην γρήγορη κυκλοφορία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον χώρο δράσης του είναι μεταξύ των δύο περιοχών των ερυθρόλευκων. Φυσικά, συμμετέχει στο πρεσάρισμα των ερυθρόλευκων, ώστε να ξανακερδίσει γρήγορα την μπάλα, όταν την χάνει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ