ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Έσε είναι ο κορυφαίος κόφτης των ερυθρόλευκων και το απέδειξε και στο Μάλμε

Ο Έσε πανηγυρίζει γκολ του στο Μπράγκα - Ολυμπιακός
Ο Έσε πανηγυρίζει γκολ του στο Μπράγκα - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Έσε είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το έδειξε και στη νίκη του Ολυμπιακού στη Μάλμε για το Europa League.

Ο Ολυμπιακός έζησε την Πέμπτη (24/10) ακόμη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Μάλμε και έφτασαν τους έξι βαθμούς, έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη League Phase του Europa League.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ λειτούργησε στην εντέλεια, αποδεικνύοντας ξανά πως η φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ δουλεύει άψογα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν ψηλά την Μάλμε, ακόμη και στο δικό της τρίτο, κυνηγούσαν τις δεύτερες μπάλες και έπαιζαν γρήγορα στη μετάβαση, χωρίς να κυκλοφορούν πολύ την μπάλα.

Ο Ισπανός προπονητής εμπιστεύεται συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές προκειμένου να εξυπηρετήσουν το πλάνο του. Ένας εξ αυτών είναι ο Σαντιάγο Έσε. Ο Αργεντινός μέσος είναι το "μηχανάκι" των ερυθρόλευκων στη μεσαία γραμμή και γι' ακόμη μία φορά αγωνίστηκε δίπλα στον 17χρονο, Χρήστο Μουζακίτη.

Δύσκολα η μπάλα δεν περνούσε από τα πόδια του, όταν ο Ολυμπιακός έχτιζε τις επιθέσεις του. Επιπλέον, είχε και πολύ ενεργό ρόλο στο πρεσάρισμα των ερυθρόλευκων. Γι' αυτό τον λόγο είχε και τα περισσότερα κλεψίματα της μπάλας (4), μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Επίσης, ήταν ο κορυφαίος σε τάκλιν, έχοντας πέντε, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τις περισσότερες μονομαχίες στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε 18 μονομαχίες και κατάφερε να βγει κερδισμένος από τις 11. Ανασταλτικά, είχε επίσης και τέσσερις απομακρύνσεις.

Εκ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα στα κλεψίματα

Ο Έσε ήταν μαζί με τον Ρέτσο ο κορυφαίος στα κλεψίματα στη νίκη επί της Μάλμε. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Αργεντινό μέσο, όπως φανερώνουν και οι επιδόσεις της στη Stoiximan Super League.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τους δέκα κορυφαίους του πρωταθλήματος σε κλεψίματα ανά 90' (στη λίστα βρίσκονται οι παίκτες που έχουν παίξει τουλάχιστον στα μισά λεπτά των οκτώ παιχνιδιών).

Ολυμπιακός: Ο Έσε είναι ο κορυφαίος κόφτης των ερυθρόλευκων και το απέδειξε και στο Μάλμε
Οι κορυφαίοι σε κλεψίματα στη Stoiximan Super League

Ο Έσε, λοιπόν, είναι στη δεύτερη θέση της λίστας, με τον μέσο του Ολυμπιακού να έχει 2.7 κλεψίματα ανά 90'. Τα περισσότερα κλεψίματα που έχει κάνει σ' ένα ματς είναι πέντε και συγκεκριμένα στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Βόλο. Ήταν από τις κορυφαίες επιδόσεις συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο και πλάνο, με τον Σαντιάγο Έσε να είναι από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές στον "μηχανισμό" του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ