ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο "καυτός" Ελ Κααμπί πάνω από Εμπαπέ και Ρονάλντο

/   -  (  / EUROKINISSI)
/ - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ παγκοσμίως για το 2024, έχοντας πίσω του δύο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί συνεχίζει από εκεί που το άφησε στο τέλος της περασμένης περιόδου, δηλαδή να σκοράρει τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού όσο και με της Εθνικής ομάδας του Μαρόκου.

Ο Αφρικανός σέντερ φορ, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους τον Ιούλιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ παγκοσμίως για το 2024.

Συγκεκριμένα, ο Ελ Κααμπί κατέχει την έκτη θέση στη σχετική λίστα έχοντας 27 γκολ μέσα στο 2024. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ποιοι βρίσκονται κάτω από τον Μαροκινό επιθετικό της πειραϊκής ομάδας. Στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας συναντάμε τους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Κίλιαν Εμπαπέ με 26 γκολ αντίστοιχα.

Πάνω από τον 31χρονο σέντερ φορ του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Βραζιλιάνος Πέντρο της Φλαμένγκο με 29 γκολ που είναι στην πέμπτη θέση, στην τέταρτη είναι ο Νορβηγός Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι με 30 τέρματα, στην τρίτη ο Ουρουγουανός Μάρτιν Καουτερούτσιο της Σπόρτινγκ Κριστάλ με 31 γκολ, στην δεύτερη συναντάμε άλλον έναν Σκανδιναβό φορ τον Σουηδό Βίκτορ Γκιοκέρες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με 33 γκολ και στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Κινέζος φορ της Γου Λέι της Σαγκάι Πόρτ με 35 τέρματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελ Κααμπί τελείωσε την περυσινή σεζόν (2023-24) έχοντας συγκομιδή 33 γκολ και 3 ασίστ σε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν καθοριστικός ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του Conference League. Και την τρέχουσα περίοδο, σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα μετράει δυο τέρματα και μία ασίστ. Παράλληλα, έχει 47 αγώνες, 26 τέρματα και 6 ασίστ με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου.

Μάλιστα, όταν οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Αφρικανό επιθετικό το καλοκαίρι του 2023 -ως ελεύθερο από την Αλ Σαντ- η χρηματιστηριακή του αξία ήταν στα 3,5 εκατομμύρια, ενώ τώρα ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Και ας είναι πια ένα χρόνο μεγαλύτερος, αφού πριν από 2,5 μήνες έκλεισε τα 31.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ