ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης, o Γιαμάλ, o Μόντριτς και η σκληρή δουλειά στην Ολλανδία

/ 6  /   /  -  (  / EUROKINISSI)
/ 6 / / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο Χρήστος Μουζακίτης έχει κεντρίσει τα βλέμματα χάρη στο εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε κόντρα στη Μαλίν. Το ξεκίνημα στη θέση του τερματοφύλακα, ο Λαμίν Γιαμάλ και το ίνδαλμά του.

Ο Χρήστος Μουζακίτης πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού στον φιλικό αγώνα εναντίον της Μαλίν. Ο 17χρονος κεντρικός μέσος πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα αλά Λαμίν Γιαμάλ και αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ο πιτσιρικάς έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε αυτές τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Ολλανδία, τόσο με την εργατικότητά του, την ωριμότητα του στο παιχνίδι όσο και με τη συμπεριφορά του.

Ο Μουζακίτης γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 2006, έχει καταγωγή από την Κέρκυρα, αλλά έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Αγωνίστηκε αρχικά στο Ηράκλειο Αττικής προτού ενταχθεί σε ηλικία 7-8 ετών στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, όπου κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει για το ταλέντο του.

Ο Έλληνας άσος είναι ένας box to box κεντρικός χαφ, με καλή τεχνική κατάρτιση, εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μάλιστα, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας Κ19 του Ολυμπιακού τη σεζόν 2022-'23, με οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε 22 αγώνες.

Το wonderkid των "ερυθρόλευκων" αρχικά ήθελε να γίνει τερματοφύλακας και αυτή ήταν η θέση που αγωνιζόταν στο ξεκίνημα του.

Ωστόσο, ένας τραυματισμός αποτέλεσε η αφορμή για να αλλάξει θέση. Σε ηλικία 7 ετών είχε κάνει μία έξοδο σε ένα παιχνίδι και είχε δεχθεί χτύπημα με τις τάπες στο μάτι. Αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει στη συνέχεια ως αριστερός μπακ – χαφ, αλλά μόλις εντάχθηκε στην ομάδας Κ12 του Ολυμπιακού άρχισε να παίζει στον χώρο του κέντρου. Εκεί που αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Άλλωστε, ο Μουζακίτης δεν έχει κρύψει ότι το ίνδαλμά του είναι ο Λούκα Μόντριτς.

Την τελευταία περίοδο ο νεαρός χαφ είχε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Κ19 των "ερυθρόλευκων" μετρώντας 16 γκολ και 5 ασίστ, ενώ είχε και 16 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β' στη Super League 2.

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού το έκανε στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άγιαξ και την επόμενη ημέρα σκόραρε κόντρα στη Μαλίν. Ο Μουζακίτης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και κομβικός στο παιχνίδι της πειραϊκής ομάδας στον δρόμο προς την κατάκτηση του Youth League. Είχε έξι γκολ και μία ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις στη διοργάνωση.

Πλέον, ο δυναμικός και τεχνίτης μέσος θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δίνει ο Μεντιλίμπαρ κερδίζοντας μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ