ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Παπακανέλλος δουλεύει σκληρά και περιμένει την ευκαιρία από τον Μεντιλίμπαρ που τον εμπιστεύεται

Ο Αντώνης Παπακανέλλος
Ο Αντώνης Παπακανέλλος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επενδύει στην "χρυσή" φουρνιά του Youth League, με τον Αντώνη Παπακανέλλο να περιμένει την ευκαιρία του, μετά τους Μουζακίτη και Κωστούλα. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δουλεύει σκληρά και αναμένει το "νεύμα" από τον Μεντιλίμπαρ.

Η σεζόν 23/24 έφερε στον Ολυμπιακό δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Πριν από τον θρίαμβο του Conference League, οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την κατάκτηση του UEFA Youth League, με τους θαυματουργούς νέους των Πειραιωτών να διαλύουν με 3-0 τη Μίλαν στον τελικό.

Οι πρωταγωνιστές του θριάμβου μπήκαν στην προετοιμασία του καλοκαιριού, με τον Μεντιλίμπαρ να δείχνει πως τους εμπιστεύεται. Ο λόγος για τους Μουζακίτη, Κωστούλα, Μπακούλα, Κουτσίδη και Παπακανέλλο. Μία πεντάδα που εντυπωσίασε στα θερινά φιλικά.

Ο Χρήστος Μουζακίτης και ο Μπάμπης Κωστούλας έκαναν το μεγάλο βήμα. Άρπαξαν από τα "μαλλιά" την ευκαιρία που τους δόθηκε από τον Ισπανό προπονητή.

Ο 17χρονος μέσος έπαιξε σε τρία σερί παιχνίδια βασικός και μάλιστα ένα εξ αυτών ήταν ντέρμπι αιωνίων. Από την άλλη, ο 17χρονος φορ μπαίνει ως αλλαγή (π.χ. με Λιόν και Παναθηναϊκό) και κάνει τη διαφορά.

Παπακανέλλος ο επόμενος

Από τους επόμενους που αναμένεται να ενταχθούν στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος. Ο Ισπανός προπονητής βλέπει στον 19χρονο μεσοεπιθετικό χαρακτηριστικά που λίγοι διαθέτουν στο ρόστερ και τού έχει επικοινωνήσει την εμπιστοσύνη του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπορεί να δώσει λύσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, όπως και στα πλάγια (είχε γκολ και ασίστ στα φιλικά), ενώ διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά στοιχεία και ποιότητα για την ηλικία του. Είχε εντυπωσιάσει στο Youth League, όταν χόρεψε την άμυνα της Μίλαν για να κάνει το 2-0 στον τελικό, ενώ με εξαιρετική ενέργεια είχε πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ απέναντι στην Μπάγερν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Παπακανέλλος είχε δείξει θετικό πρόσωπο και στα θερινά φιλικά, έχοντας σκοράρει μάλιστα, απέναντι στην Τερνάνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε εντυπωσιάσει και στη Βραζιλία στο διηπειρωτικό κόντρα στην Φλαμένγκο.

Μάλιστα, από την βραζιλιανική ομάδα ρωτούσαν για εκείνον και αναρωτιούνταν ποιο είναι το παιδί με το "10", που είχε κάνει άνω κάτω την άμυνά τους.

Δουλεύει σκληρά για να αρπάξει την ευκαιρία

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού πιστεύει πολύ στον Παπακανέλλο, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει αποδείξει πως θέλει να εντάξει τους νέους ενεργά στο rotation. Μάλιστα ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να τον δανείσει. Ωστόσο επιθυμία του Ισπανού προπονητή είναι να γίνει αυτή η ενσωμάτωση με ομαλότητα και στο κατάλληλο timing.

Ο Παπακανέλλος αναμένει την ευκαιρία του και δείχνει τεράστια δίψα για να παίξει με τα ερυθρόλευκα στην πρώτη ομάδ. Ο ίδιος, πάντως δουλεύει σκληρά, για να αναπτυχθεί.

Κάθεται περισσότερο μετά τις προπονήσεις, πηγαίνει για δουλειά στα ρεπό του, ενώ περνάει και ώρες στο γυμναστήριο, προκειμένου να δυναμώσει περισσότερο το σώμα του. Όλα αυτά, για να αρπάξει την ευκαιρία, όταν του δοθεί από τον Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να επενδύσει σε μία "χρυσή" φουρνιά, που ελάχιστες ομάδες διαθέτουν. Γεγονός που αποτελεί κέρδος όχι μόνο για τους ερυθρόλευκους, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ