ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ρόντινεϊ είναι έτοιμος να πετύχει εκεί που δεν τα κατάφεραν οι προκάτοχοί του την τελευταία διετία

Ο Ροντινέι με τα ερυθρόλευκα
Ο Ροντινέι με τα ερυθρόλευκα EUROKINISSI

Οι έξι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες ενός σύγχρονου δεξιού μπακ και ο Ροντινέι που ήρθε για να δώσει στον Μίτσελ την απαιτούμενη λύση.

Ο Ρόντινεϊ Μαρσέλο ντε Αλμέιντα αποτελεί την έβδομη μεταγραφή δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό στις τελευταίες δυόμιση περιόδους, δηλαδή μετά την αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελουί το καλοκαίρι του 2020.

Το συγκεκριμένο διάστημα η πειραϊκή ομάδα απέκτησε τον Ραφίνια και τον Ντρέγκερ το καλοκαίρι του 2020, τον Λαλά τον Ιανουάριο του 2021, τον Καρμπόβνικ το καλοκαίρι του 2021, τον Βρσάλικο και τον Άβιλα το καλοκαίρι του 2022. Ουδείς όμως από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές κατάφερε να κάνει τη διαφορά, ούτε μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα για αρκετό διάστημα.

Οι ερυθρόλευκοι ελπίζουν να αλλάξει αυτό με την έλευση του Ρόντινεϊ, ο οποίος ετοιμάζεται σε μία εβδομάδα από σήμερα να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό. Ο τρόπος παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει ο Μίτσελ απαιτεί πλάγιους μπακ που συμμετέχουν πολύ στο επιθετικό κομμάτι και, ταυτόχρονα, πρέπει να είναι αξιόπιστοι ανασταλτικά.

Τις τελευταίες δυόμιση σεζόν δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Μαρτίνς, ο Κορμπεράν και ο Μίτσελ αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε εναλλακτικές λύσεις δεξιά στην άμυνα χρησιμοποιώντας πότε τον Βρουσάι και πότε τον Ανδρούτσο και πιο σπάνια τον Ρέτσο.

Ραφίνια

Ο Ραφίνια συγκέντρωνε θεωρητικά όλα τα στοιχεία για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στην μετά Ελαμπντελαουί εποχή, καθώς επρόκειτο για παίκτη υψηλής ποιότητας, μια ισχυρή προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία από τη θητεία του στην Μπάγερν Μονάχου, τη Σάλκε και την Τζένοα, αλλά τα καλά του χρόνια είχαν περάσει. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ραφίνια ένα μήνα πριν κλείσει τα 35 και ο τελευταίος φρόντιζε στους αγώνες να είναι πιο προσεκτικός αμυντικά, χωρίς να παίρνει ρίσκα στην επίθεση.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, ο οποίος είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Φλαμένγκο, αν και ήταν βασικός με τον Ολυμπιακό στους αγώνες του Champions League στα προκριματικά και στον όμιλο αλλά και στο πρωτάθλημα (συνολικά, είχε 22 αγώνες, 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), έμεινε μόλις έξι μήνες στους ερυθρόλευκους και στη συνέχεια πήγε ως ελεύθερος στην Γκρέμιο.

Βρσάλικο

Ο Βρσάλικο φάνταζε αρχικά μια πολύ καλή λύση για την δεξιά πλευρά της άμυνας, καθώς προερχόταν από επιτυχημένες σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και θητεία στην Ιταλία με την Ίντερ, την Τζένοα και την Σασουόλο, ενώ δεν μπορεί να πει κανείς ότι τον είχαν πήραν τα χρόνια (30 ετών). Ο Κροάτης δεξιός μπακ το πάλεψε, προσπάθησε να βρεθεί σε ένα καλό επίπεδο στον Ολυμπιακό, αλλά οι συχνοί μυϊκοί τραυματισμοί -δεν ήταν λίγα τα ματς που ζήτησε αλλαγή- δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και, κυρίως, να επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, ο Βρσάλικο είχε μάθει σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού στην Ατλέτικο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ζητάει περισσότερα πράγματα επιθετικά από τους πλάγιους αμυντικούς του. Έτσι, ο έμπειρος άσος έμεινε μόλις πέντε μήνες στην πειραϊκή ομάδα, καθώς πρόσφατα λύθηκε το συμβόλαιό του, έχοντας αγωνιστεί σε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Λαλά

Ο Λαλά αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων δεξιών μπακ στη Ligue 1 πριν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής είχε γκολ και ασίστ, ήταν αρκετά δημιουργικός στο παιχνίδι του και είχε γίνει θέμα στην πατρίδα του, όταν ο Ολυμπιακός τον απέκτησε από τη Στρασμπούρ.

Το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2020-21 είχε στο γαλλικό πρωτάθλημα 21 συμμετοχές, 3 γκολ και 2 ασίστ και όλοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Ραφίνια στον Ολυμπιακό. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Από τον Φεβρουάριο που φόρεσε τα ερυθρόλευκα και μέχρι το τέλος εκείνης της περιόδου είχε 11 αγώνες, χωρίς γκολ και ασίστ. Την σεζόν 2021-22, έπαιξε σε 40 παιχνίδια χωρίς όμως να κάνει τη διαφορά και πριν από μερικές εβδομάδες λύθηκε το συμβόλαιό του.

Άβιλα

Ο Άβιλα αποκτήθηκε για εναλλακτική λύση του Βρσάλικο, αλλά από τη στιγμή που ο τελευταίος δεν βρήκε τα πατήματά του, εξελίχθηκε σε βασικό. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής ανταποκρίθηκε σε αυτό τον ρόλο ως ένα βαθμό, αλλά δεν έκανε τη διαφορά, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά.

Το ιδιαίτερο στην περίπτωση του Άβιλα είναι πως εκεί που ήταν βασικός (21 συμμετοχές, 1 ασίστ), ξαφνικά βρέθηκε όχι απλά στον πάγκο, αλλά εκτός ομάδας, καθώς ο Μίτσελ τον έκοψε από τη χειμερινή προετοιμασία των Ερυθρόλευκων και είναι προς παραχώρηση.

Ντρέγκερ

Ο Ντρέγκερ αποκτήθηκε από τη Φράιμπουργκ λίγες εβδομάδες μετά τον ερχομό του Ραφίνια και υπολογιζόταν για δεύτερη λύση. Το ίδιο ίσχυσε και στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν, όταν μετά την αποχώρηση του Βραζιλιάνοι, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην μεταγραφή του Λαλά.

Ο Ντρέγκερ ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης και είχε μόλις δέκα συμμετοχές εκείνη την περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν ως αλλαγή.

Ο Ντρέγκερ έμεινε μόλις μία σεζόν στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία τον έχει δώσει δανεικό στη Λουκέρνη.

Καρμπόβνικ

Η περίπτωση του Καρμπόβνικ ήταν εξ αρχής ένα ρίσκο και ένα μεγάλο στοίχημα. Ο Ολυμπιακός είχε ανάγκη από έναν έτοιμο και έμπειρο παίκτη στα πλάγια της άμυνας και όχι τον 20χρονο που έπαιζε πότε δεξιά και πότε αριστερά.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν είχε τις παραστάσεις, ούτε κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ερυθρόλευκων. Μοιραία λύθηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην Μπράιτον, η οποία τον παραχώρησε εκ νέου δανεικό στη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Καρμπόβνικ έπαιξε περισσότερα παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού (12 ματς στο πρωτάθλημα), παρά με την πρώτη (9 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) έχοντας όλο κι όλο μόλις μία ασίστ, στο 25λεπτο που αγωνίστηκε ως αλλαγή στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκης.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά χρήματα τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε συμβόλαια για να λύσει το ζήτημα στη δεξιά πλευρά της άμυνας, χωρίς όμως τα ανάλογα αποτελέσματα -ο Βρσάλικο, για παράδειγμα, είχε ετήσιες αποδοχές δύο εκατομμύρια ευρώ, ο Ραφίνια ενάμιση, ο Λαλά 900 χιλιάρικα, ο Άβιλα, ο Ντρέγκερ και ο Καρμπόβνικ από μισό εκατομμύριο.

Πλέον, στην πειραϊκή ομάδα ευελπιστούν ο Ρόντινεϊ να πετύχει εκεί που δεν τα κατάφεραν οι προκάτοχοί του τις τελευταίες δυόμιση σεζόν. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ - χαφ, άλλωστε, διαθέτει την ποιότητα, την εμπειρία και τα χαρακτηριστικά για να κάνει τη διαφορά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ