ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Στάμενιτς, ο Ντάνι Γκαρθία και το upgrade στον άξονα

Ο Μάρκο Στάμενιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Μάρκο Στάμενιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει θέσει σαφές στόχο την ποιοτική αναβάθμιση στο ρόστερ του και η δουλειά έχει ξεκινήσει από τον άξονα, με τον Στάμενιτς να έχει ανακοινωθεί και την επισημοποίηση της απόκτησης του Ντάνι Γκαρθία να επίκειται.

Ο Ολυμπιακός προχωράει την υλοποίηση του σχεδιασμού του για τη νέα σεζόν. Πέρα από τις προσπάθειες παραμονής παικτών, οι οποίοι ήταν "κλειδιά" την περσινή σεζόν, οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν (ή ολοκληρώνουν) τις δύο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις στον άξονα.

Η πρώτη ήταν αυτή του Μάρκο Στάμενιτς, με τον Ολυμπιακό, με τον 22χρονο μέσο να αποκτάται ως δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η δεύτερη κίνηση είναι αυτή που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, με τους Πειραιώτες να επισημοποιούν την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία. Η άφιξή του στη χώρα μας αναμένεται σήμερα (04/07) το μεσημέρι.

Η οχύρωση ξεκινάει από τον άξονα

Ο Ολυμπιακός θα ψάξει τη φετινή μεταγραφική περίοδο την ποιοτική του αναβάθμιση. Να μπουν δηλαδή πολύτιμα "κομμάτια", τα οποία θα κουμπώσουν στο υπάρχον ρόστερ. Η οχύρωση αυτή φαίνεται να έχει ξεκινήσει από την μεσαία γραμμή.

Ο Ντάνι Γκαρθία είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, που γνωρίζει πολύ καλά ο Μεντιλίμπαρ και έρχεται να αντικαταστήσει τον Βιθέντε Ιμπόρα. Ο 34χρονος μέσος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο, μπορεί να προσθέσει "πόντους" ποιότητας εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Μάρκο Στάμενιτς από την πλευρά του παίρνει τη θέση του Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Ο Νεοζηλανδός (με σερβικό διαβατήριο) επίσης αποτελεί μία κίνηση αναβάθμισης ποιότητας, εφόσον πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετικό potential που θα διεκδικήσει να έχει ενεργό ρόλο στο rotation του Μεντιλίμπαρ και γιατί όχι και θέση βασικού.

Οι υπάρχουσες λύσεις στον άξονα

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό της σεζόν στηρίχθηκε στην μεσαία γραμμή στον Έσε, τον Τσικίνιο, τον Όρτα και φυσικά τον Ιμπόρα. Οι δύο πρώτοι είναι οι δύο που αποτελούν την βάση ενόψει της νέας σεζόν. Ο Αργεντινός μέσος είναι ένα από τα πολυτιμότερα assets των ερυθρόλευκων και "πυρήνας" του κέντρου, με τον Ολυμπιακό να στηρίζει πολλά πάνω του στην κυκλοφορία.

Ο Τσικίνιο είναι επίσης ένα μεγάλο "κεφάλαιο" για τη μεσαία γραμμή. Ο Πορτογάλος αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους του δεύτερου κομματιού της περσινής σεζόν, ικανός να δώσει λύσεις στο 8 και στο 10. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει διακαώς και τον Αντρέ Όρτα και γι' αυτόν τον λόγο οι ερυθρόλευκοι πιέζουν, προκειμένου να τον κάνουν δικό τους από την Μπράγκα.

Ο Έσε, Τσικίνιο, Στάμενιτς, Γκαρθία και ο Όρτα (εάν τελικά αποκτηθεί) θα συνθέσουν μία φουλ ανταγωνιστική πεντάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει την δυνατότητα να παίξει με πολλούς και διαφορετικούς συνδυασμούς, ανάλογα τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Επιπλέον, είναι εμφανές και το upgrade, κάτι που δικαιολογείται απόλυτα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει θέσει υψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν, μετά και την κατάκτηση του Conference League.

Φυσικά, βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Τα δεδομένα σε μία μεταγραφική περίοδο αλλάζουν άρδην, ενώ ακόμη δεν έχει εκκινήσει η προετοιμασία. Επομένως, δεν αποκλείεται η "τράπουλα" να ανακατευθεί περαιτέρω, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γι' αυτό τον λόγο οι Πειραιώτες εξετάζουν κι άλλες επιλογές.

Ωστόσο, αυτήν την στιγμή έτσι διαμορφώνονται τα δεδομένα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ