FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο βιονικός Χουάνγκ του 91% είναι τα πάντα για τους ερυθρόλευκους στο κέντρο

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ πανηγυρίζει γκολ του στο Βόλος - Ολυμπιακός
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ πανηγυρίζει γκολ του στο Βόλος - Ολυμπιακός INTIME

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήταν όλο το κέντρο του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βόλο, ένα "κομπιούτερ" που έκανε τα πάντα. Τα λάθη του ήταν σπάνια και μοίραζε παντού τη μπάλα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Opta. Ο Νοτιοκορεάτης προσέφερε ακόμη ένα ρεσιτάλ στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού.

Ο Ολυμπιακός έστησε πάρτι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο κατέκλυσαν οι οπαδοί των Πειραιωτών. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 4-0 του Βόλου, πήραν νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, κρατώντας παράλληλα την εστία τους ανέπαφη, και πλέον βρίσκονται στο -7 από την πρώτη θέση.

Το παιχνίδι είχε αρκετούς πρωταγωνιστές, καθώς γι' ακόμη μία φορά αρκετοί ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού που βγήκαν μπροστά. Μην ξεχνάμε πως στο ματς υπήρχαν τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ. Ένας εξ αυτών ήταν ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μέσος έδειξε ξανά την κλάση του.

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χουάνγκ κέρδισε πάλι την κατοχή για τους ερυθρόλευκους και με ένα υπέροχο πλασέ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 2-0. Δεν ήταν απλώς το γκολ που πέτυχε ο Κορεάτης μέσος, αλλά η γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο.

Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης και τις μεταβιβάσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο.

Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο
Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών του Ολυμπιακού κόντρα στον Βόλο

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ (33) ήταν το κέντρο του Ολυμπιακού. Ο μέσος χώρος δράσης του ήταν ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου, λίγο πιο μπροστά από τον Εμβιλά (6) και ουσιαστικά ήταν ο βασικός οργανωτής των ερυθρόλευκων, ο άνθρωπος που συνέδεε το παιχνίδι της ομάδας του με τη μεσοεπιθετική γραμμή των Μπιέλ (21), Φορτούνη (7), Χάμες (10), αλλά και τον Μπακαμπού (94).

Το εκπληκτικό 91,7% του Χουάνγκ

Ο Χουάνγκ σ' ακόμη ένα παιχνίδι ήταν το "κομπιούτερ" του Ολυμπιακού, όπως είναι το παρατσούκλι του στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Τα λάθη του ήταν ελάχιστα στην αναμέτρηση και φρόντιζε να μοιράζει παντού το ερυθρόλευκο παιχνίδι. Σπάνια επίθεση των ερυθρόλευκων να μην περνούσε από τα πόδια του.

Παρακάτω δείτε τις μεταβιβάσεις και τις επιδόσεις του Κορεάτη μέσου κόντρα στον Βόλο.

Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Βόλος - Ολυμπιακός
Οι επιδόσεις και οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Βόλος - Ολυμπιακός

Συγκεκριμένα, ο Χουάνγκ είχε 55 στις 60 μεταβιβάσεις. Με λίγα λόγια είχε 91,7% επιτυχία στις πάσες. Επομένως δεν είναι να απορεί κανείς γιατί του δόθηκε το προσωνύμιο "κομπιούτερ".

Οι πάσες του ήταν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ενώ αρκετές ήταν και οι βαθιές του μπαλιές, έχοντας 5/5, καθώς συχνά έψαχνε κενά στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλών ή να ελευθερώσει στις πτέρυγες το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι δύο key passes του ήταν από βαθιές μεταβιβάσεις.

Τελείωσε το παιχνίδι με 75 ενέργειες, τις περισσότερες μεταξύ των ερυθρόλευκων παικτών και αυτές ήταν παντού στον άξονα και γύρω από την περιοχή του Βόλου. Ακόμη είχε και πέντε ανακτήσεις κατοχής, όλες στη μεσαία γραμμή, όπου κυριάρχησε.

Η ποιότητα του Χουάνγκ είναι αδιαμφισβήτητη. Το έδειξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου έκανε πράγματα και θαύματα με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Κορεάτης μέσος είναι από τα πιο πολύτιμα κομμάτια στην ερυθρόλευκη ανάπτυξη και από τους πιο κομβικούς παίκτες στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Δείτε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ