ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Βιθέντε Ιμπόρα έχει το know how στις ευρωπαϊκές κούπες

Ο Βιθέντε Ιμπόρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Βιθέντε Ιμπόρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Ο Βιθέντε Ιμπόρα είναι από τα πιο πολύτιμα "όπλα" του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24). Έχοντας κατακτήσει τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια στην καριέρα του, διαθέτει το know how για τέτοια παιχνίδια, όπως αυτό απέναντι στη Φιορεντίνα.

Η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει στο τέλος της. Ο Ολυμπιακός δίνει το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του. Το βράδυ (29/5, 22:00, COSMOTE SPORT 1HD, MEGA, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει στην OPAP Arena την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Άπαντες είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα, ώστε να κάνουν τον Ολυμπιακό την πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκή κούπα. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ανθρώπους με εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Αρχικά, είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος την περσινή σεζόν, οδήγησε τη Σεβίλλη στην κορυφή του Europa League.

Όμως, ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του και έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει το know how από ευρωπαϊκές κούπες και δεν είναι άλλος από τον Βιθέντε Ιμπόρα.

Τα τέσσερα ευρωπαϊκά του τρόπαια

Ο Βιθέντε Ιμπόρα ξέρει πολύ από τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχει κατακτήσει τέσσερα Europa League. Τρία με τη Σεβίλλη και μάλιστα συνεχόμενα το 2014, το 2015 και το 2016. Το τέταρτο "διαμάντι" το προσέθεσε το 2021 με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ.

Τώρα έχει την ευκαιρία να γίνει από τους λίγους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια και μάλιστα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ένα πολύτιμο "όπλο" στα αποδυτήριά τους.

Ο Ισπανός κεντρικός μέσος γνωρίζει πολύ καλά πώς θα μιλήσει στους συμπαίκτες του, πώς θα τους καλμάρει, πώς θα τους εμπνεύσει. Έχει ζήσει άλλα τέσσερα τέτοια ματς, κι ας έχει λίγα λεπτά συμμετοχής στους τελικούς. Ξέρει όμως πώς είναι το αίσθημα, ποια είναι η προετοιμασία πριν από το ματς και το απρόβλεπτο κατά την διάρκεια ενός τελικού.

Πρέπει να ευχαριστηθούμε τη στιγμή, την εμπειρία, όλοι θα μας παρακολουθούν, οπότε θα πρέπει να το χαρούμε σαν παιδιά. Να χαρούμε κάθε λεπτομέρεια, να είμαστε έτοιμοι, να βγάλουμε τη φιλοδοξία μας, την αισιοδοξία μας, να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου και να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο" δήλωσε στο SPORT24 στην Media Day της περασμένης εβδομάδας.

Η αγωνιστική του αναγέννηση και ο στόχος του

Ο Βιθέντε Ιμπόρα περνάει μία αγωνιστική "αναγέννηση" στα χέρια του Μεντιλίμπαρ, ενώ υπό την καθοδήγηση των Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ έμοιαζε εκτός πλάνων. Ωστόσο, ο νυν τεχνικός των ερυθρόλευκων γνωρίζει πώς να ξεδιπλώσει στον αγωνιστικό χώρο την μεγάλη εμπειρία του Ισπανού μέσου.

Ο Ιμπόρα αγωνίστηκε είτε βασικός είτε ως αλλαγή και στα οκτώ νοκ άουτ παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Conference League με αντιπάλους τη Φερεντσβάρος, την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Φενέρμπαχτσε και την Άστον Βίλα. Ταυτόχρονα, από τα μέσα Φεβρουαρίου και έπειτα έχει παίξει στα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Super League.

Ο 36χρονος Ισπανός ήταν κομβικός στο δεύτερο μισό της σεζόν και στα τελευταία παιχνίδια συνέθεσε μία δυνατή τριάδα μαζί με τους Τσικίνιο και Έσε. Από τα καλύτερα του παιχνίδια, η ρεβάνς κόντρα στην Άστον Βίλα. Ο Ιμπόρα έμοιαζε σαν 20άρης, έτρεχε παντού στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε μεγάλες μονομαχίες και προσέφερε ηρεμία στην κυκλοφορία.

Η εμπειρία του είναι αδιαμφισβήτητη και σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο. Ο στόχος του ίδιου είναι ξεκάθαρος και τον αποτύπωσε στο SPORT24.

"Δεν σκέφτομαι τι έχω καταφέρει στο παρελθόν. Σκέφτομαι να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό. Μπορείτε να φανταστείτε πως τόσα χρόνια ιστορίας του συλλόγου χωρίς κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο, να γράψουμε τα ονόματα μας με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό"

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CONFERENCE LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ