ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 3+3 μεταγραφές και ανανεώσεις και οι περαιτέρω προσθήκες με στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός σε έξι εικοσιτετράωρα ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο και υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά ζητήματα, τόσο όσον αφορά τις προσθήκες όσο και τις παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε δηλώσεις του στην Ισπανία στα μέσα Ιουνίου είχε πει ότι το ρόστερ των ερυθρόλευκων θέλει να είναι διαμορφωμένο κατά 80% - 90% μέχρι να φύγει η αποστολή της ομάδας για την Ολλανδία στις 15 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασία της. Βρισκόμαστε έντεκα ημέρες πριν από το ταξίδι του Ολυμπιακού στο Ρότερνταμ και υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα.

Τις τελευταίες 35 ημέρες, δηλαδή από την κατάκτηση του Conference League στις 29 Μαϊου στην OPAP Arena μέχρι και τώρα, η πειραϊκή ΠΑΕ ανανέωσε τα συμβόλαια του Τζολάκη και του Πασχαλάκη, απέκτησε τον Αναγνωστόπουλο ως ελεύθερο από την Κηφισιά, τον Στάμενιτς ως δανεικό από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα ο κλεισμένος Ντάνι Γκαρθία ως ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν τον Μπρίνιτς (δανεικό στην Τσέλιε), τον Λάιντνερ (δανεικό στη Ζυρίχη) και τον Λοβέρα (με αγορά 800.000 ευρώ στη Ροζάριο Σεντράλ) και έμειναν ελεύθεροι οι Ελ Αραμπί, Γιόβετιτς, Ιμπόρα, Κίνι, Καρβάλιο και Καμαρά. Ταυτόχρονα, έληξαν οι δανεισμοί των Κάρμο, Όρτα, Ποντένσε, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλου, Ναβάρο και Καμπράλ.

Το πλάνο του Ολυμπιακού και του Μεντιλίμπαρ είναι να παραμείνουν όλοι οι βασικοί ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την πειραϊκή ομάδα στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Και αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Μαζί και αυτοί που ήταν στο άμεσο rotation των συνολικά 15-16 παικτών που χρησιμοποίησε ο Ισπανός προπονητής.

Αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πραγματοποιήσουν τις μεταγραφές των Κάρμο, Ποντένσε και Όρτα και να ανανεώσουν τα συμβόλαια των Φορτούνη και Ελ Κααμπί. Σε αυτούς τους πέντε ποδοσφαιριστές πιθανότητα θα προστεθεί ο Μασούρας που βρίσκεται κοντά στην παραμονή του στην πειραϊκή ομάδα. Για όλους τους παραπάνω αναμένονται εξελίξεις από μέρα σε μέρα.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες προσθήκες στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση δεξιοπόδαρου στόπερ, αριστεροπόδαρου κατά προτίμηση εξτρέμ και σέντερ φορ. Και αυτές είναι οι τρεις μεταγραφές πρώτης γραμμής, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν ο Κάρμο και ο Ποντένσε και θα ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Ελ Κααμπί.

Διαφορετικά, οι ερυθρόλευκοι θα πάνε για συνολικά έξι μεταγραφές, πέρα από αυτές που ήδη έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται, ότι η πειραϊκή ομάδα ενδέχεται να ψαχτεί για την απόκτηση αριστερού μπακ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, καθώς πίσω από τον Ορτέγκα υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο ο Αποστολόπουλος. Ο Κίνι έμεινε ελεύθερος και ο Ρίτσαρντς επέστρεψε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αν και για τον τελευταίο είναι ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο παραμονής του στον Πειραιά με νέο δανεισμό.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει καλύψει τα νώτα του στην δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Βραζιλιάνο Ρόντινεϊ και την προσθήκη του Πορτογάλου Κοστίνια ο οποίος αποκτήθηκε από τη Ρίο Άβε και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να έρθει στη χώρα μας προκειμένου να ενσωματωθεί στο ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ