ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι απαιτήσεις ύψους 44 εκατ. ευρώ για την καυτή τετράδα

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε EUROKINISSI SPORTS

Τι χρήματα ζητούν από τον Ολυμπιακό η Πόρτο, η Γουλβς κι η Μπράγκα για τους Κάρμο, Ποντένσε και Όρτα αντίστοιχα. Τα 5,5 εκατ. ευρώ που δίνει η πειραϊκή ΠΑΕ στον Ελ Κααμπί για διετές συμβόλαιο.

Πέρασαν 41 ημέρες από την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό και στην πειραϊκή ομάδα υπάρχουν ακόμη αρκετά ανοιχτά ζητήματα ενόψει της νέας περιόδου.

Τα πιο σημαντικά από αυτά έχουν να κάνουν με παίκτες που ολοκλήρωσαν την περίοδο με τους ερυθρολεύκους και για τους οποίους ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την παραμονή τους.

Οι υψηλές απαιτήσεις

Όμως, δεν πρόκειται για εύκολες υποθέσεις. Για παράδειγμα, οι οικονομικές απαιτήσεις για τον Νταβίντ Κάρμο, τον Ντάνιελ Ποντένσε, τον Αντρέ Όρτα και τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ.

Και μιλάμε μόνο γι' αυτούς τους τέσσερις παίκτες. Δηλαδή, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα για τις ανανεώσεις συμβολαίων του Φορτούνη και του Μασούρα ή τις μεταγραφικές προσθήκες στο ρόστερ που θέλει να κάνει η πειραϊκή ΠΑΕ.

Ούτε για τις συμφωνίες που έγιναν για τους Στάμενιτς, Γκαρθία, Κοστίνια, Τζολάκη και Πασχαλάκη.

Ας δούμε όμως, ποιες είναι οι απαιτήσεις των ομάδων: Η Πόρτο θέλει 17,5 εκατ. από τον Ολυμπιακό για την πώληση του Κάρμο, όσα κι η οψιόν αγοράς του παίκτη που ορίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Γουλβς ζητάει πια γύρω ή πάνω από 10 εκατ. ευρώ για τον Ποντένσε, ενώ η Μπράγκα θέλει 6 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Όρτα επιμένοντας στην ρήτρα αποδέσμευσης.

Συνολικά, πρόκειται για 33,5 εκατομμύρια, χωρίς να προσθέσει κανείς τις αποδοχές των παικτών για έναν χρόνο, που είναι και για τους τρεις άλλα 5 εκατ. ευρώ, φτάνοντας το ποσό στα 38,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση για Ελ Κααμπί

Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προσφορά στον Ελ Κααμπί για νέο κλειστό διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 5,5 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Έτσι, για τους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές απαιτείται το ποσό των 44 εκατ. ευρώ. Πολλά χρήματα για μόλις τέσσερις παίκτες, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, γι' αυτό κι οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, χρονοβόρες και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί μέχρι οι ερυθρόλευκοι να τους φέρουν στα μέτρα τους.

Αν θα ήθελε κάποιος να προσεγγίσει την κατάσταση από την πλευρά του Ολυμπιακού για τους τέσσερις ποδοσφαιριστές -κατά προσέγγιση, γιατί στην πειραϊκή ομάδα αποφεύγουν το παραμικρό για τα οικονομικά δεδομένα- θα μπορούσε να ισχυριστεί τα ακόλουθα:

Η πειραϊκή ΠΑΕ θέλει να κλείσει τον Κάρμο από την Πόρτο, είτε με ανανέωση του δανεισμού του κι οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι (που είναι κι η προτεραιότητα), είτε καταβάλλοντας γύρω στα 8 εκατ. ευρώ για το 70% - 75% των δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, οι ερυθρόλευκοι θα ήθελαν να πάρουν τον Ποντένσε, δίνοντας στη Γουλβς γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Και να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Όρτα, καταβάλλοντας στην Μπράγκα κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, να έδιναν για τους τρεις ποδοσφαιριστές συνολικά 17 εκατ. ευρώ στις ομάδες τους κι άλλα 5 εκατ. ευρώ στους παίκτες για τις ετήσιες αποδοχές τους, φτάνοντας συνολικά τα 22 εκατ. ευρώ.

Προσθέτοντας σε αυτά, άλλα 5,5 εκατ. ευρώ για τη διετία του Ελ Κααμπί, δηλαδή, συνολικά 27,5 εκατ. ευρώ.

Και στα παραπάνω ποσά θυμίζουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποθέσεις του Φορτούνη και του Μασούρα (οι ετήσιες απολαβές τους), ούτε τα χρήματα που χρειάζεται να δοθούν σε ομάδες και παίκτες για την απόκτηση δεύτερου σέντερ φορ, εξτρέμ, δεύτερου στόπερ κι αριστερού μπακ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΡΑΓΚΑ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ