ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ατομικές προπονήσεις του Κάρμο στο Αλγκάρβε, η συνάντηση με τον Βίλας-Μπόας και το πρέσινγκ των ερυθρόλευκων στην Πόρτο

Ο Νταβίντ Κάρμο
Ο Νταβίντ Κάρμο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις κινήσεις της για τον διεθνή με την Ανγκόλα κεντρικό αμυντικό, επίσης είναι σε επαφές με τη Σαουθάμπτον για τον Λιάνκο, και τον ελεύθερο Ντράγκοβιτς.

Εν αναμονή εξελίξεων στον Ολυμπιακό. Απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για το ξεκίνημα της προετοιμασίας της πειραϊκής ομάδας για τη νέα περίοδο και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα ακόμη να τακτοποιήσουν.

Από τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν στο τέλος της εβδομάδας όπως των Φορτούνη, Μασούρα και Ιμπόρα μέχρι τους δανεικούς ποδοσφαιριστές Ποντένσε, Όρτα και Κάρμο).

Και από την παραμονή του Ελ Κααμπί μέχρι τους δανεικούς που θα επιστρέψουν στο Ρέντη (Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά) και θα πρέπει να ληφθεί μία απόφαση για το μέλλον τους.

Για την ώρα, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει τον Στάμενιτς με τη μορφή δανεισμού από την Νότιγχαμ Φόρεστ, τον Κοστίνια από τη Ρίο Άβε και ανανέωσαν τα συμβόλαια του Τζολάκη και του Πασχαλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο League Stage του Europa League επιτρέπει στους ανθρώπους της πειραϊκής ΠΑΕ να κινηθούν πιο άνετα στη μεταγραφική αγορά αυτό το καλοκαίρι, καθώς δεν έχουν προκριματικούς αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, από την άλλη ο Μεντιλίμπαρ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θέλει το ρόστερ να είναι διαμορφωμένο κατά 80% - 90% μέχρι τις 15 Ιουλίου που θα αναχωρήσει ο Ολυμπιακός για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, που σημαίνει πως θα πρέπει να τρέξουν αρκετά πράγματα το προσεχές δεκαπενθήμερο. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου και δεν μπορούν κάποια σημαντικά κομμάτια του παζλ να μείνουν για το τέλος.

Σχετικά με το κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός έχει διαθέσιμους αυτή τη στιγμή τον Ρέτσο, τον Ντόη και τον Άμπι οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαια. Ο Μπιανκόν και ο Βέζο είναι προς παραχώρηση, ενώ είναι ανοιχτή η υπόθεση του Κάρμο και, παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για την προώθηση στην πρώτη ομάδα του Κουτσίδη.

Σε μια σεζόν που αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητική σε Ελλάδα και Ευρώπη, θα χρειαστούν πέντε ή έξι κεντρικοί αμυντικοί, γι΄ αυτό οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούν να κρατήσουν τον Κάρμο και να κλείσουν τον Λιάνκο, τον Ντράγκοβιτς ή κάποιον άλλο κεντρικό αμυντικό.

Σε ό,τι αφορά τον Κάρμο, οι πληροφορίες από την Ιβηρική αναφέρουν πως η διοίκηση της Πόρτο και δη ο νέος πρόεδρος Αντρέ Βίλας-Μπόας θα έχει συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή μέσα στην εβδομάδα για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Άλλωστε, ο 24χρονος στόπερ θα πρέπει την προσεχή Δευτέρα 1/7) να δώσει το παρών στην πρώτη προπόνηση των "δράκων" για τη νέα σεζόν που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου. Την ίδια στιγμή η Πόρτο είναι κοντά στην απόκτηση του 19χρονου στόπερ, Μικαγίλ Φαγέ από την Μπαρτσελόνα αντί 15.000.000 ευρώ.

Ο Κάρμο και ο εκπρόσωπος του Κάρλος Γκονσάλβες πιέζουν τη διοίκηση της Πόρτο για την παραχώρησή του στον Ολυμπιακό και τη νέα περίοδο, αλλά για την ώρα η πορτογαλική ομάδα επιμένει σε δανεισμό αλλά με υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι ανεβάζουν το ποσό στα 17 και 18 εκατομμύρια.

Ο Ολυμπιακός καταβάλει προσπάθειες ώστε να κλείσει τον αριστεροπόδαρο Κάρμο ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε ατομικές προπονήσεις στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Ταυτόχρονα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι σε επαφές με τη Σαουθάμπτον για την απόκτηση του δεξιοπόδαρου Βραζιλιάνου στόπερ Λιάνκο που αγωνίστηκε δανεικός στην Αλ Γκαράφα στην οποία προπονητής είναι ο Πέδρο Μαρτιπνς, όπως και με τον δεξιοπόδαρο Ντράγκοβιτς που έμεινε ελεύθερος από τον Ερυθρό Αστέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ