ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι επιδόσεις που οδήγησαν τον Ναβάρο στην Πόρτο και ο στόχος της εξέλιξης

Ολυμπιακός: Οι επιδόσεις που οδήγησαν τον Ναβάρο στην Πόρτο και ο στόχος της εξέλιξης
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Φραν Ναβάρο είναι ο νέος επιθετικός του Ολυμπιακού. Οι επιδόσεις του στη Ζιλ Βιθέντε, η πρώτη του χρονιά στην Πόρτο και ο στόχος της εξέλιξης μέσω των ερυθρόλευκων.

Ο Ελ Κααμπί αποχώρησε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής μαζί με την εθνική Μαρόκου, ωστόσο ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα, προκειμένου να έχει λύσεις στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Οι ερυθρόλευκοι αποκτούν τον Φραν Ναβάρο, τον 25χρονο φορ, ο οποίος ανήκει στην Πόρτο και το απόγευμα του Σαββάτου (30/12) έφτασε στην Ελλάδα.

Οι Πειραιώτες καταβάλλουν 250.000 ευρώ στους δράκους για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή έως τον Ιούνιο. Στο deal τοποθετήθηκε και οψιόν αγοράς (δεν είναι υποχρεωτική) ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, με την Πόρτο να κρατάει ποσοστό μεταπώλησης 10%, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που παρουσίασε ο Ρομάνο.

Πλέον, περιμένουν τον Ναβάρο να ενταχθεί άμεσα στην καθημερινότητα των ερυθρόλευκων, ώστε να αποτελέσει γρήγορα μέρος των βασικών πλάνων του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Οι επιδόσεις που τον οδήγησαν στην Πόρτο

O Nαβάρο μεταπήδησε από τα τμήματα υποδομής της Λεβάντε σε αυτά της Βαλένθια και το 2017 αγωνίστηκε στη β' ομάδα των νυχτερίδων. Το 2019 ακολούθησε δανειμός στη Λόκερεν του Βελγίου, ενώ τη σεζόν 2021/22 η Ζιλ Βιθέντε τον απέκτησε από τη Βαλένθια για 2.1 εκατομμύρια ευρώ.

Το "άστρο" του Ισπανού κεντρικού επιθετικού άνθισε στην Primeira Liga. Με μία σεζόν καλύτερη από την άλλη, γρήγορα ανελίχθηκε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα "εξαργυρώνοντας" το περασμένο καλοκαίρι μεταγραφή στην Πόρτο για επτά εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιδόσεις του στη Ζιλ Βιθέντε ήταν άξιες χειροκροτήματος. Την πρώτη του σεζόν με 16 γκολ βγήκε 4ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ με 17 την επόμενη τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από τον Γκονσάλο Ράμος (19) και τον Μεντί Ταρεμί (22). Πρόκειται για έναν εξαιρετικά απειλητικό ποδοσφαιριστή και οι αριθμοί του ειδικά στην περσινή σεζόν στην Primeira Liga το αποδεικνύουν.

Συγκεκριμένα, το 21/22 είχε 12.6xG, δείχνοντας εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Πέρσι, εκτοξεύθηκε. Ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα σε xGoals με 20.8, ενώ εάν υπολογίσουμε τα non penalty xG ανά 90' τότε ήταν 7ος με 0.48. Ενδεικτικά φέτος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει 0.49xG ανά 90', δίχως να υπολογίζουμε τα πέναλτι, με την μεγάλη υποσημείωση ότι το πρωτάθλημα ακόμη τρέχει.

Επιπλέον, πέρσι ήταν 9ος σε xG ανά τελική με 0.18 και τη σεζόν 21/22 10ος με την ίδια επίδοση. Ο Ναβάρο ήταν από τους πιο απειλητικούς και γι' αυτό τον λόγο συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα της Πόρτο.

Στόχος η περαιτέρω εξέλιξη

Το step up αποδείχθηκε πιο δύσκολο. Στο πρώτο κομμάτι της φετινής σεζόν δεν κατάφερε να βρει χώρο στην Πόρτο. Συγκεκριμένα, έχει μόλις δέκα συμμετοχές, οι οποίες μεταφράζονται σε 277 αγωνιστικά λεπτά και έχει πετύχει ένα γκολ στο Taca de Portugal απέναντι στην Μονταλέγκρε.

Όμως, τώρα έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί. Ο Ολυμπιακός και οι άνθρωποι του τον εμπιστεύθηκαν, για να αποτελέσει μέλος της ερυθρόλευκης γραμμής πυρός. Με την απουσία του Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει στις εμφανίσεις που είχε ως ποδοσφαιριστής της Ζιλ Βιθέντε.

Πρόκειται για έναν επιθετικό που πηγαίνει στον Ολυμπιακό με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης και μένει να φανεί εάν θα βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα για τα οποία είναι ικανός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ