ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι φουριόζοι Βέλντε - Μαρτίνς και ο Ποντένσε για την απογείωση στα εξτρέμ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του
Ο Ντάνιελ Ποντένσε πανηγυρίζει γκολ του EUROKINISSI SPORTS

Οι Βέλντε και Μαρτίνς έχουν ξεχωρίσει σαν τα πρώτα "βιολιά" στα επιθετικά άκρα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν τον Ποντένσε για την απόλυτη απογείωση.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε το Σάββατο (10/8) με τη φιλική επικράτηση επί του Άρη Λεμεσού με 4-2. Πλέον από Δευτέρα (12/8) οι ερυθρόλευκοι πιάνουν δουλειά για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και συγκεκριμένα την πρεμιέρα με τον Βόλο (17/8, 20:00) στο Πανθεσσαλικό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε αρκετά κέρδη σε αυτή την προετοιμασία. Ο Ισπανός προπονητής βλέπει να σχηματίζεται ένα δυνατό δίδυμο στα επιθετικά άκρα. Αρχικά, ο Ζέλσον Μαρτίνς έδειξε πως είναι έτοιμος για να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή σεζόν.

Ήταν σταθερά καλός κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ στο απαιτητικό φιλικό απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου. Όχι μόνο για τα δύο γκολ του, αλλά και για την γενικότερη συμπεριφορά του και τις κινήσεις του στην δεξιά πλευρά.

Δείχνει να έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα που τον "βασάνισαν" στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και μοιάζει έτοιμος για το step up με τα ερυθρόλευκα.

Κρίστοφερ Βέλντε, η μεταγραφική αποκάλυψη

Ο Μαρτίνς μαζί με τον Βέλντε φαίνεται ότι έχουν πάρει τον πρώτο λόγο για τα "φτερά" του Ολυμπιακού. Ο Νορβηγός εξτρέμ από νωρίς έδειξε την αξία του. Κάθε λεπτό στα τέσσερα φιλικά που έχει αγωνιστεί έχει βαλθεί να αποδείξει πως θέλει να είναι ο πρωταγωνιστής της μεσοεπιθετικής γραμμής των ερυθρόλευκων.

Μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικός εκτελεστικά, δημιουργικά και συνεισφέρει ακόμη στο υψηλό πρεσάρισμα. Χρειάζεται, ωστόσο να τεσταριστεί και στα επίσημα παιχνίδια, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα στοιχεία που έχει δείξει στα φιλικά. Πάντως, το πρώτο ματς με τον Βόλο δεν είναι μακριά και στο Πανθεσσαλικό φαίνεται πως θα έχουμε το πρώτο επίσημο δείγμα.

Η αναμονή για τον Ποντένσε

Οι Μαρτίνς και Βέλντε φαίνεται να σχηματίζουν λοιπόν ένα δυνατό δίδυμο, ενώ υπάρχει ο πολύπειρος Μασούρας και ο ανεβασμένος Μπιέλ, ο οποίος διεκδικεί επίσης περισσότερα. Φυσικά, διακαής πόθος των ανθρώπων και του κόσμου του Ολυμπιακού είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Το όνομα του Πορτογάλου εξτρέμ έγινε αντικείμενο λατρείας στο φιλικό με τη Νότιγχαμ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναζε ρυθμικά το όνομά του και ζητούσε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον οδηγήσει ξανά στο Λιμάνι.

Οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν το... πόκερ με τη Γουλβς, η οποία δείχνει αποφασισμένη ότι δεν θέλει να "πέσει", δίχως μάχη. Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έχει σύμμαχο τον παίκτη, αλλά και τον χρόνο. Άλλωστε, η εικόνα των Βέλντε και Μαρτίνς δίνουν δικαίωμα στους Πειραιώτες να μην προβούν σε βιαστικές κινήσεις.

Πάντως, εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει το μεγάλο deal και ο Ποντένσε φορέσει και τη χρονιά τα ερυθρόλευκα, τότε οι ερυθρόλευκοι θα απογειωθούν στα εξτρέμ, με τον Μεντιλίμπαρ να διαθέτει στο ρόστερ του πλήθος επιλογών από ετοιμοπόλεμους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ